Po drugiej stronie siatki - schr. łódź III

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 19, 2008 17:31

śliczne są :love:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon maja 19, 2008 17:40

Coronello, wypadającym tabunem włosów sie nie martw - u większości schroniskowych kotów to norma. Musisz się nastawić tez na to, ze jak kotce spadnie poziom stresu i dostanie lepsze jedzonko, to włosy jeszcze mocniej zaczną wypadać, bo będzie je w przyspieszonym tempie wymieniać na zdrowe. "Moja" mamuśka schroniskowa też linieje na potęgę i do tego ma niezłą biegunkę. Na szczęście dzieciaki mają się dobrze, oczka się leczą i dziś już widziałam jak się tłukły :roll: :lol:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon maja 19, 2008 17:49

Coronella, CoolCaty, Georg-inia - no to teraz dziewczyny zakładamy prawdziwe kocie przedszkole z filiami w każdej z dzielnic Łodzi :twisted:
A tak na serio to dzięki, że jestescie. Wiecie co jak wczoraj Ania powiedziała, ze te małe mają malutkie szanse z tymi oczami to zaczęłam zaciskać zęby - i możecie się śmiać, ale mi się expressowy horoskop weekendowy przypomniał :wink: Więc jak zobaczyłam jak wyciągasz ją z szafy no to normalnie mnie gardło ścisnęło, serio, serio :wink:
Zabrałam dla Ingi te 3 grzdyle a na wyjściu jeszcze to dziecko, musiałam.
A teraz Coronella.
Normalnie kocham Was!

Zbyrek jest kiepściutki :( Nowy nabytek schroniskowy dostała na imię Tamto
:twisted: tak jakoś samo wyszło. Mija natomiast ma teraz szczawiany, jak sie powieszę, to kto przejmie moje tymczasy?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon maja 19, 2008 18:07

Ale śliczności. Super że uśmiechnęło się do nich szczęście i zostały zabrane ze schronu.

Jak kociaste będą już miały swoje watki poproszę o linki tutaj, bo ja pewnie jak zwykle nie znajdę :oops:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon maja 19, 2008 21:14

Ninka....... dopiero doczytuję. Kto jak kto, ale Ninka......

Doszły pieniążki od ruru, anemonn - dla KillBill i Kingi.
Oraz od Myszeńki.

W sumie mamy 445,45 zł do dyspozycji - nie jestem zbyt z temacie, czy przelać coś na leki do CoolCaty? czy dać w schronie w weekend?
Czy w tygodniu mimo inwentaryzacji można wejść? Jakieś koty potrzebują zdjęć?

rozliczenie funduszu lekowego:
http://upload.miau.pl/3/92943.xls
Ostatnio edytowano Pon maja 19, 2008 21:19 przez Sis, łącznie edytowano 1 raz

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon maja 19, 2008 21:18

Dziewczyny, dostałam przelew na 100 zł na antybiogram dziewczynek - we wtorek będę miała wyniki. Zapłaciłam w szpitalu 50 zł.
Wstyd mi o to pytać, ale czy mogłabym przeznaczyć pozostałe 50 zl na jedzenie dla kociej rodzinki, która zabrałam ze schronu w niedzielę? Musze dawać mamie dobre jedzenie a ono trochę kosztuje. W tej chwili mam 3 mamy i 13 kociat plus Hipcio.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon maja 19, 2008 21:19

U nas zmiany. Teraz krówkowa Anastazja je za dwóch i jest największa 8O ja nie wiem, jak to możliwe w ciągu jednego dnia...
Najmniejsza i najsłabiej jedząca jest obecnie Monia, musiałam ją dokarmiać dziś strzykawką. Poza tym ma coś na uszku. Wygląda na rankę, umoczyłam w wodzie utlenionej i obcięłam wszystkim pazurki.

I tak sobie pomyślałam... szczerze powiem, że wahałam się, czy zabrać bobki. Nie mogłam wziąć dorosłego kota ani mamusi z dziećmi, bo przecież w środę wyjeżdżam na kilka dni. Za duży stres z takim wożeniem w te i wewte. A tym maluchom obojętne gdzie są, byle było ciepło i miseczka...
Dziś w prognozie pogody podali, że w nocy ma być tylko 2 stopnie. Już widzę te swoje maluchy, same w klatce w schronie, przeziębione i zasmarkane :( u nas w domu też upału nie ma, zwiedzą kawałek kraju, ale może mają jednak większe szanse :?

Magija, będzie dobrze, musi. Sama powiedziałaś, że czas na "atrakcje" dla Zbyrka i Chichotki minął :twisted: i nie wieszaj się, to podobno boli ;)
A CoolCaty i Coronelli należą się medale i :king: i :aniolek: 8)

Georg-inia

Post » Pon maja 19, 2008 21:26

CoolCaty - oczywiście.
Magija - się nie wieszaj, bo kto tak Twoje koty dopieści jak Ty? :twisted: :lol:
Georg-inia, Coronella - gratulacje dla pań przedszkolanek :)

Cieszę się, że Kellunia niedługo pojedzie do domu :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon maja 19, 2008 21:33

CoolCaty pisze:Dziewczyny, dostałam przelew na 100 zł na antybiogram dziewczynek - we wtorek będę miała wyniki. Zapłaciłam w szpitalu 50 zł.
Wstyd mi o to pytać, ale czy mogłabym przeznaczyć pozostałe 50 zl na jedzenie dla kociej rodzinki, która zabrałam ze schronu w niedzielę? Musze dawać mamie dobre jedzenie a ono trochę kosztuje. W tej chwili mam 3 mamy i 13 kociat plus Hipcio.

uważam że jak najbardziej
w ogóle potrzeba teraz więcej kasy na tymczasowiczów
pewnie ciężko się przyznać - ja tam wiem ile kosztuje utrzymanie kotów
jutro mają chyba dojechac do Ciebie Inga fanty z sanabelle? Sis, dobrze, że wróciłaś, bardzo się cieszę.
My na razie jakoś wyrabiamy, mleko dla maluszków dostaliśmy 3 razy pod rząd, to ogromne odciążenie. Ugotowałam kurczaka, bedę robic gerberki sama - gdyby ktoś chciał to chętnie pomogę, czasu mam mało bo obrobić taką gromadę też trochę trwa, ale jestem w domu. Suche na razie je tylko Tamto - zresztą tamto żre wszystko;)
Szukajcie fantów na bazarek, ja na razie mogę wystawiać
Obrazek

Magija

Post » Pon maja 19, 2008 21:35

CoolCaty pisze:Wstyd mi o to pytać, ale czy mogłabym przeznaczyć pozostałe 50 zl na jedzenie dla kociej rodzinki, która zabrałam ze schronu w niedzielę? Musze dawać mamie dobre jedzenie a ono trochę kosztuje. W tej chwili mam 3 mamy i 13 kociat plus Hipcio.

Ania, chyba żartujesz :twisted: doszły pieniążki od Jagoholic :love: czyli w Banku Rastiego jest jeszcze ponad 130 zł (koszty leków dla Saszy po wyjściu ze schronu rozliczyłam w połowie :oops: ale jeśli macie obiekcje, oczywiście zwrócę brakującą połowę do banku), na koncie jedzeniowym schroniskowców u mnie jest ponad 400 zł.
Aktualne rozliczenie jest tu: http://upload.miau.pl/3/92950.xls

Wydaje mi się, że spokojnie możemy dosponsorować maluchy u CoolCaty, każdy kto miał kocięta wie, ile one kosztują. A taka ich liczba naraz to masakra :roll:

Georg-inia

Post » Pon maja 19, 2008 21:39

Dziewczyny, jako żem Łodzianka z pochodzenia, czytam wątek regularnie i bardzo Wam kibicuję. Strasznie mi przykro, że nikak inaczej nie mogę pomóc.... :(

W każdym razie kciuki trzymam i gdybym miała czapkę na głowie, to bym ją zdjęła...
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Od: Pt kwi 18, 2008 21:29

Post » Wto maja 20, 2008 7:37

Sis, mam prośbę.
Mogłabyś wstawić Liona na stronę schroniska? że w DT... prześlę Ci opis i zdjęcia, ale dopiero z domu, ok?

Georg-inia

Post » Wto maja 20, 2008 8:15

dziewczyny, kot o którym wczoraj pisałam nie dojechal wczoraj do schroniska
dzwoniłam tam już rano (do betelu) ale pani która odebrała nie wie jak się skończyła sprawa z kotem i kto ma klucze, czekam do 10 na tą kobietę z którą rozmawiałam wcześniej
kot siedzi w mieszkaniu od piątku
Obrazek

Magija

Post » Wto maja 20, 2008 8:38

Cześć SIS :) tak, mam teraz małe przedszkole w domu :)

Czym przemywac zaropiałe oczka? Wystarczy rumianek? czy powinnam kupic jakies krople? Jednemu maluchowi oczko ropieje dośc mocno.

Cięzką mielismy noc :) Kotka goniła Franka po całym mieszkaniu. I niestety, nabrudziła strasznie, nie załatwia się do kuwety tylko wkąty. Ma rozwolnienie, ale to pewnie jeszcze stres. Je ładnie, dziećmi zajmuje się pięknie. mam nadzieje, że szybko sie przyzwyczai.

coronella

Od: Śro gru 12, 2007 13:04

Post » Wto maja 20, 2008 8:50

Coronella rumianku nie! Ja przemywam schroniskowcom przegotowaną wodą.
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]