Kasia zdycha
Pluszasty ma się za to świetnie i to jest chyba ważniejsze od zdychającej Kasi (o ile nie zdechnie ostatecznie oczywiście, wtedy marny los wszystkich kotków

)... jest już stuprocentowo zdrowy, co objawia się m.in. charakterystyczną nieprawdopodobną namolnością, porównywalną tylko do namolności Bidzi

dziś rano, choć w malignie, zarejestrowałam mokre buziaczki w usta i wylizywanie środków uszu

- no erotoman młodociany

, w dodatku chorą napastuje...
a poza tym to jest idealny kot dla mnie, bo prawie że wegetarianin

! nigdy nie próbowałam nawet, pomimo swoich przekonań, przestawiać kotów na bezmięsny wikt, prawdopodobnie źle by się to dla nich skończyło, ale... Piotrusia w ogóle nie kręcą mięsne przysmaki w rodzaju dobrego mokrego, mięska itp. - za to wpada w prawdziwą ekstazę na widok białego sera albo kubeczka z jogurtem

jogurtu zjadł dziś chyba ze 2/3 kubka... jestem tym bardziej zdziwiona, że z moich ośmiu Drani jedynie Tadzia lubi nabiał (inna sprawa, że akurat ona nie może go jeść, bo po nim sra), inne nawet nie tkną

dlatego wczoraj, też już prawie nieżywa
(jestem chora od wtorku, z bólu tracę zdolność stania na nogach i widzenia - no ale cóż, nie zdołałam wyprosić u mojej pani szefowej dnia wolnego, chociaż podobno prawnie to każdemu pracownikowi przysługuje
), powlokłam się po pracy do sklepu po twarożek i jogurt...
dziewczyny, nie wiem jak ja go oddam

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]