A może ktoś by przyszedł do Betty, żeby jej nie targać. Ale znowu z drugiej strony to Ty ją umiesz karmić. Szkoda, że ja nie mieszkam blisko.
Ale jutro sobota, może ktoś jednak się zgodzi na pilnowanie kocinki.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Jana pisze:Chyba jednak nie zdecyduję sie na ten wyjazdBeci nie jest zabezpieczona przed kleszczami. Mam w domu fipreks, ale co z tego - ona nie ma tkanki tłuszczowej, więc nie zadziała.
pixie65 pisze:Jana pisze:Chyba jednak nie zdecyduję sie na ten wyjazdBeci nie jest zabezpieczona przed kleszczami. Mam w domu fipreks, ale co z tego - ona nie ma tkanki tłuszczowej, więc nie zadziała.
![]()
Preparaty typu spot-on działają w warstwie lipidowej naskórka...
Do czego potrzebna byłaby im tkanka tłuszczowa?
Jana pisze:pixie65 pisze:Jana pisze:Chyba jednak nie zdecyduję sie na ten wyjazdBeci nie jest zabezpieczona przed kleszczami. Mam w domu fipreks, ale co z tego - ona nie ma tkanki tłuszczowej, więc nie zadziała.
![]()
A w czym rozprzestrzenia się fipreks (w sprayu, nie spot-on). Bo może coś mi sie ubzdurało
pixie65 pisze:Jana pisze:pixie65 pisze:Jana pisze:Chyba jednak nie zdecyduję sie na ten wyjazdBeci nie jest zabezpieczona przed kleszczami. Mam w domu fipreks, ale co z tego - ona nie ma tkanki tłuszczowej, więc nie zadziała.
![]()
A w czym rozprzestrzenia się fipreks (w sprayu, nie spot-on). Bo może coś mi sie ubzdurało
No...w warstwie lipidowej właśnie...
On nie przenika przez skórę tylko właśnie "rozprzestrzenia się" w jej wierzchniej warstwie.
edit: żródło znalazłam...![]()
http://www.zabijkleszcza.pl/dzialanie.php
Jana pisze:No to mi wymówka odpadła![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: muza_51 i 36 gości