Karma Profilum

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 03, 2007 11:52

boni pisze:ten sam od 15 lat . od 2 w nowym lokalu.

Boni, czy możesz podać adres do swojego sklepu? Może być na PW...
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Nie lis 11, 2007 13:48

dziś dowiedzialam sie o karmie profilum. znalazlam info, ze to ten sam producent co rc. Zastanawiam sie czy nie kupic na probe mojej grubej trufli tego ichniejszego lighta.

znalazlam tez strone tej karmy

http://www.profilum.eu/pages/Home.aspx?langId=1

W miejscie mojej mamy ta karma jest podobno po 14 zl/kg, wiec duuuzo taniej niz rc, ktory pochalnia Fredzia.
Maia

Post » Sob gru 08, 2007 21:51

Ja kupilam ostatnio Profilum dla malego z kurczakiem i wszystkie mu podżerają (jak zdążą). Cieszy sie większym powodzeniem nawet niż RC i Purina. No i Waltham ją firmuje na przedniej stronie :-)
Zastanawiam się na Healthy Weight - na spróbowanie na pewno wezmę.
Biorąc pod uwagę skład na pewno nie jest słabą karmą - no i ma cenę przystępną.
Ulotka jest b. fajna (ale wiadomo że najczęsciej ulotka to jedno, rzeczywistość drugie). tyle, że raczej nie spodziewam się zawodu po Profilum.
W każdym razie moje dziabągi są bardzo chętne :p

cariewna

Od: Czw cze 14, 2007 20:48

Post » Wto maja 06, 2008 21:40

Odświeżę wątek. Może już więcej osób potrafi ocenić tą karmę? Pytam, bo ja wprawdzie zetknęłam się z nią jeszcze pracując w sklepie zoologicznym, ale jako że reklamował ją przedstawiciel Whiskasa, to podchodziłam trochę jak do jeża. Ale niedawno załamana ceną RC Mature dla Mańki kupiłam dla niej, trochę za namową znajomej sprzedawczyni, Profilum senior. Mańka wcina jak szalona. A wczoraj nabyłam próbne 1,5 kg tego z kurczakiem dla pozostałych futer. Wydają się zadowolone (wcześniej starały się kraść Mańce, zwłaszcza odkąd kupiłam im kilogram kociej Gilpy, które okazała się pfuj).

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro maja 07, 2008 9:34

Od grudnia juz kupiłam 2 worek - 10 kg, kurczak adult smakuje super ale z łososiem gorzej im szło.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro maja 07, 2008 9:43

u mnie schodzi :)
hava zjada wszystko
gaba tradycyjnie nie rusza, woli swoje(lighty proplan i rc na wlosy)
wacek tą karmą rzyga dalej niz widzi, jesli sie oczywiscie chwyci
ale srebrny jest zadowolony :) i woli te nic rc
polamaniec woli perfect fit i nic na to nie poradze pomimo tego ze w miskach obok sa lepsze
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro maja 07, 2008 16:48

Moja Kicia dostaje Profilum dla seniorów, z kurczakiem i w końcu zaczęła je jeść z apetytem ;), co prawda jeszcze momentami wraca do michy z kitekatem (którym karmiła ją poprzednia właścicielka), ale idzie coraz lepiej. Żadnych problemów okołożołądkowych nie zauważyłam.

Yenna

Od: Śro kwi 30, 2008 22:27

Post » Śro maja 07, 2008 17:01

boni pisze:sklepik mam we wlochach. zapraszam

Boni-to jeszcze stronka internetowa i sklepik na niej :)
Ostatnio srednio mi się z krakvetem współpracuje w sprawie zakupów.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Śro maja 07, 2008 18:09

Profilum to produkt Whiskasa. Robi to Mars Food Poland z Sochaczewa.
Moje koty uwielbiaja bez znaczenia czy to kurczak, czy to Adult, czy Weight Management. Moje kocia wyraźniej wolą Profilum od Hills'a Oral.
"..jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym"

http://WWW.CIAPKOWO.PL - może ty odmienisz ich los.

mariusz_s

Od: Pon gru 24, 2007 20:56

Post » Śro maja 07, 2008 18:16

Hmm... na moim opakowaniu jest napisane, że Mars Food jest dystrybutorem. Poza tym pisze, że jest "made in EU" i "developed with Waltham" ;).

Yenna

Post » Śro maja 07, 2008 18:25

Yenna pisze:Poza tym pisze, że jest "made in EU" i "developed with Waltham" ;).

Si zgadza się. Polska jest w EU. Więc pomyłki w tym nie ma. Waltham jedynie opiniuje tą karmę jako nadającą się w żywieniu zwierząt lub nie.
"..jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym"

http://WWW.CIAPKOWO.PL - może ty odmienisz ich los.

mariusz_s

Od: Pon gru 24, 2007 20:56

Post » Śro maja 07, 2008 18:57

mariusz_s pisze:
Yenna pisze:Poza tym pisze, że jest "made in EU" i "developed with Waltham" ;).

Si zgadza się. Polska jest w EU.

No co Ty, naprawdę? ;>

mariusz_ pisze:Waltham jedynie opiniuje tą karmę jako nadającą się w żywieniu zwierząt lub nie.

A czy ja napisałam, że to Waltham ją produkuje? Zacytowałam wyraźnie - "developed with" a nie "by" (czyli "z", we współpracy "z" itp.), więc jak najbardziej chodzi o opinię.
Nie wiem, czy Whiskas tę karmę produkuje czy nie, wiem tylko, co napisali na opakowaniu mojej karmy ;), a IMHO jest pewna różnica znaczeniowa między "distributed by" a "produced by" ;). A co by było on-topic: nie mam pojęcia, kto ją produkuje, widzę tylko, że Kicia chętnie wcina ;).

Yenna

Post » Śro maja 07, 2008 19:20

A ktos z was wie ila ta karma ma miesa w skladzie?

espana

Od: Pon sie 28, 2006 14:29

Post » Wto maja 20, 2008 13:03

Skopiowałam ze strony westie.net.pl :

Pedigree to najwieksze swinstwo jakie moze istniec! Piesek ją je, i nic nie jest. Bo może teraz sie nie objawia! A za pare miesięcy, lat piesek może zachorować :/ Radzę zmienić weterynarza, jeśli on sam daje Pedigree dla psa Jest jeszcze taka karma Profilum. Jest ona wyprodukowana przez tego samego producenta Pedigre... Jest droga, bo myślą- droga karma, to ludzie myślą, że dobra........ Więc, ekhem..... Już radzę zmienić na Brita- tańszy od Pedigree a o niebo lepszy

Ja znalazłam ulotke albo raczej książeczkę o tej karmie. Wydaje się w porządku. Na pierwszy rzut oka......
marcysia121

marcysia121

Od: Wto maja 20, 2008 12:57

Post » Wto maja 20, 2008 13:25

marcysia121 pisze:
Ja znalazłam ulotke albo raczej książeczkę o tej karmie. Wydaje się w porządku. Na pierwszy rzut oka......

Też mam tą książeczkę. Dużo w niej informacji ogólnych o zasadach żywienia kota, fajnie by było żeby każdy właściciel kota, szczególnie początkujący, ją przeczytał.

W sumie te same informacje znajdziecie na ich stronie -> http://profilum.eu

ancymonka

Od: Czw lut 28, 2008 14:30

[poprzednia][następna]