POTRZEBNE DS 6płochliwych maluchów do adopcji+ 3nowe+2domowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 02, 2008 14:33

Posterylkowe domki poszukiwane!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt maja 02, 2008 16:50

o domki ciezko bede chyba sama je przetrzymywac ale jak je znalesc jest problem ,ostatnio wychodza jesc juz bardzo pózno ,zrobiły sie bardzo ostrozne

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Pt maja 02, 2008 23:00 Re: rozmywanie tematu

w sprawie rozmywania tematu uprasza się o nie sądzenie wszystkich według siebie 8)

Kasiu, a zastanawiałaś się nad Proverą albo Promonvetem jako tymczasowym rozwiązaniem, żeby kotki nie zachodziły w ciążę albo przynajmniej nie wszystkie, a sukcesywnie by się kastrowalo? Tak robimy z koleżanką w Wawie.

i wątek w górę! :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob maja 03, 2008 5:25 Re: rozmywanie tematu

XAgaX pisze:w sprawie rozmywania tematu uprasza się o nie sądzenie wszystkich według siebie 8)

Kasiu, a zastanawiałaś się nad Proverą albo Promonvetem jako tymczasowym rozwiązaniem, żeby kotki nie zachodziły w ciążę albo przynajmniej nie wszystkie, a sukcesywnie by się kastrowalo? Tak robimy z koleżanką w Wawie.

Jak już są w ciąży to chyba to nie jest dobre rozwiązanie.

A jak już niektóre nie są, bo urodziły to też nie jest chyba dobre rozwiązanie dla karmiących kocic i kociąt.

Nie radzę Kasi szukać też szukać ślepych miotów do uśpienia, bo one chociaż ślepe to nie nieme.

Kasiu, nie gryź się tak. I tak bardzo dużo zrobiłaś przez parę miesięcy.
Natury tak od razu i do końca pokonać się nie da, zwłaszcza w pojedynkę.

Kasia musi mieć klatkę łapkę chyba i klatkę wystawową też.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Sob maja 03, 2008 10:56

mam pozyczona klatke łapke i klatrke moze nie wystawową ale do przetrzymania kota tez mam
narazie musze pare dni odpoczac [przeziębiłam sie] tylko je pokarmie
a łapac spróbuje w poniedziałek

kasia79

Post » Sob maja 03, 2008 11:08

Jak się zrobiły takie ostrożne, to może już po rozwiązaniu? (albo dosłownie chwilę przed?).
Kasiu, zadbaj o swoje zdrowie, potem powoli sytuacją kotków. Może rzeczywiście być juz za późno, ale jak mamy odkarmią młode to wtedy sterylka. A młode wyłapać jak tylko się usamodzielnią i do adopcji?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Sob maja 03, 2008 18:38

joshua_ada pisze:Jak się zrobiły takie ostrożne, to może już po rozwiązaniu? (albo dosłownie chwilę przed?).
Kasiu, zadbaj o swoje zdrowie, potem powoli sytuacją kotków. Może rzeczywiście być juz za późno, ale jak mamy odkarmią młode to wtedy sterylka. A młode wyłapać jak tylko się usamodzielnią i do adopcji?

Święte słowa.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie maja 04, 2008 22:10

chętne domy pilnie poszukiwane
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Od: Pt kwi 18, 2008 21:29

Post » Pon maja 05, 2008 23:41 Re: rozmywanie tematu

ossett pisze:
XAgaX pisze:w sprawie rozmywania tematu uprasza się o nie sądzenie wszystkich według siebie 8)

Jak już są w ciąży to chyba to nie jest dobre rozwiązanie.

A jak już niektóre nie są, bo urodziły to też nie jest chyba dobre rozwiązanie dla karmiących kocic i kociąt.

my z koleżanką podajemy, nic się nie dzieje. Przypominam, że kotka może zajść w kolejną ciążę już 2 tygodnie po porodzie - idąc Twoim tokiem rozumowania NIGDY nie jest dobry moment na choć tymczasową antykoncepcję. To lepsze rozwiązanie? Ja bym się jednak nad tymi hormonami zastanowiła, zawsze mniej miotów, a podaje się z jedzeniem.

Nie radzę Kasi szukać też szukać ślepych miotów do uśpienia, bo one chociaż ślepe to nie nieme.

pisałam o tym mnóstwo wcześniej, dlaczego to lepsze rozwiązanie od pozwalania kotkom odchować i zostawiania na cmentarzu bądź szukania domów- nie widzę potrzeby wklejania tego wypracowania tutaj jeszcze raz.

Jestem za tym, aby nie blokować miejsca dla kotki po kastracji kociakami do wydania przez 2-3 miesiące, nie muszę chyba przypominać, ile kolejnych miotów może przyjść w wyniku tego na świat, skoro kastracje się z braku przetrzymania nie odbędą?

zresztą- szukanie miotów nic nie da, bo małe jeśli żyją są pewnie dobrze ukryte, myślałam raczej o przypadkowym odkryciu- wtedy, o ile nie jest za późno, nie wahałabym się z usypianiem.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto maja 06, 2008 7:01

jesli uda mi sie jeszcze złapac kotke wysterylizuja ją w opolu wczoraj to załatwiłm ,no tylko jeszcze trzeba miec kogos do pomocy moj tz teraz długo pracuje i niestety a samemu trudno nawet z klatkaą łapką

kasia79

Post » Wto maja 06, 2008 7:33

Kasiu, trzymaj się. Ja trzymam kciuki, żeby się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
(na odległość to w łapaniu nie pomogę , przykro mi...)
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto maja 06, 2008 18:48

cały czas trzymam kciuki, że uda się kotkę/i złapać, a na tzw. międzyczas zastanowiłabym się choć nad tymczasową antykoncepcją...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto maja 06, 2008 22:59

:ok: trzymam
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Od: Pt kwi 18, 2008 21:29

Post » Śro maja 07, 2008 10:13

Posterylkowe domki tymczasowe - ktoś może?
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro maja 07, 2008 23:14

ja niestety tylko podniesc moge... :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]