PMS + Miecio. Proszę o zamknięcie wątku :).

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 29, 2008 15:31

Jak się robi sos z oliwek?

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto kwi 29, 2008 17:38

haniaszaraf pisze:Jak się robi sos z oliwek?

A nie masz w czym kotów wytarzać? 8O 8O
:lol:

Piękne zdjęcia...

Co do teorii kaftanikowej...
mam pewne wątpliwości... bezmiar własnego nieszczęścia i upokorzenia może być tak wielki, że nieszczęście i upokorzenie innych wcale nie jest pocieszeniem...

:twisted:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro kwi 30, 2008 7:39

Otwiera się buteleczkę/słoiczek z oliwkami i wyjmuje oliwki. Zostaje "sos" :twisted:
Witaj 8)

A Sopinkowi się chyba jakieś syjamie geny odzywają na wiosnę.

Bo że on jakiegoś syjamika musi mieć w drzewie genealo, jest jasne dla każdego, kto zobaczy ten szczupły, inteligentny pysio i charakterystycznie osadzone uszka :love: ale teraz geny odzywają się wokalnie.

Sopelek łazi po domu i gada, grucha, mruczy, pomiaukuje, opowiada mi z przejęciem, co mu się śniło, co zobaczył - a może chwali mnie za coś intensywnie - na przykład za chodzenie na siłownie/rowerek, bo najwięcej gada, jak mnie gołą pod prysznicem widzi ;) - i nienienie, żadnych międzygatunkowych erotycznych kontekstów tu cioteczki nie powinny się domyślać, ponieważ już dawno ustalono, że Sopiś jest gejem :twisted: .

Mraukliwe moje kochane czarne słoneczko... :1luvu:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro kwi 30, 2008 8:17

Uschi pisze:

Otwiera się buteleczkę/słoiczek z oliwkami i wyjmuje oliwki. Zostaje "sos" :twisted:
Witaj 8)

A Sopinkowi się chyba jakieś syjamie geny odzywają na wiosnę.

Bo że on jakiegoś syjamika musi mieć w drzewie genealo, jest jasne dla każdego, kto zobaczy ten szczupły, inteligentny pysio i charakterystycznie osadzone uszka :love: ale teraz geny odzywają się wokalnie.

Sopelek łazi po domu i gada, grucha, mruczy, pomiaukuje, opowiada mi z przejęciem, co mu się śniło, co zobaczył - a może chwali mnie za coś intensywnie - na przykład za chodzenie na siłownie/rowerek, bo najwięcej gada, jak mnie gołą pod prysznicem widzi ;) - i nienienie, żadnych międzygatunkowych erotycznych kontekstów tu cioteczki nie powinny się domyślać, ponieważ już dawno ustalono, że Sopiś jest gejem :twisted: .

Mraukliwe moje kochane czarne słoneczko... :1luvu:

Nie wiem co napisać. Bo się śmieję cały czas! Bo mnie powaliłaś na łopatki!

ps: Tasiun też chodzi i gada. Mam wrażenie, że poplątały się zwoje neuronowe w jej kochanym kocim mózgu i jak chodzi to MUSI JEDNOCZEŚNIE gadać :twisted: No inaczej nie działa...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 30, 2008 8:38

Simbo też już drugi miesiąc śpiewa non stop :roll:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw maja 01, 2008 12:08

Czytam Was systematycznie i jestem zauroczona Waszymi futrami, a już szczególny sentyment mam do Pesto, bo byłam druga w kolejce do adopcji rudzielca 8)
Możecie mi powiedzieć kto robił zabezpieczenie Waszego balkonu i ile to kosztowało? Przymierzam się do tego, żeby zapewnić kociarstwu dodatkowe atrakcje. Co prawda na 100% nie jestem przekonana, bo mieszkam na 6 piętrze i jak zabezpieczenie zawiedzie, to.... wolę nawet nie myśleć :?
Obrazek Obrazek
Toffi i Karmel

kena

Od: Pon cze 05, 2006 11:06

Post » Czw maja 01, 2008 16:49

Zabezpieczenie robione było przez dzielny zespół Tajdzi, TŻ Tajdzi, Tanita i Uschi :twisted: . Prościzna, ale też prymitywne - tzn. bezpieczne, niezawodne (i oby tak dalej), ale trochę, no... - ładniejsze by być mogło ;). Niestety, nasz balkon uniemożliwił zastosowanie innych rozwiązań niż listwy alu - a te się sprawdzają świetnie :)

Bardzo dziękujemy wiernym ciociom czytaczkom za czytanie :) - kena, jak ja się cieszę, że Cię ubiegłyśmy ;) - Ruda jest cudnym kotem...

Uschi

Post » Czw maja 01, 2008 20:52

Uschi pisze: - kena, jak ja się cieszę, że Cię ubiegłyśmy ;) - Ruda jest cudnym kotem...

Tak, tak... a kto tu narzekał i mówił, że jest dziwna?? :wink:
Rude chyba tak mają, raz się miziają a raz na widok człowieka zwiewają z prędkością światła. A że Karmel jest pierwszym kotem w moim życiorysie, to zanim trafiła do mnie Toffi, myślałam że wszystkie koty takie są. Ale może to tylko rudzielce są takie, hmmm jakby tu powiedzieć, specyficzne?? :twisted:
Obrazek Obrazek
Toffi i Karmel

kena

Od: Pon cze 05, 2006 11:06

Post » Sob maja 03, 2008 11:11

A ja zmienię temat z rudego na czarnego:
Co słychać u Hrabiego Władzia?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Sob maja 03, 2008 12:25

Hrabia Władzio jest nadal rozpuszczony jak dziadowski bicz, owinął sobie Dużą wokół pazurka, grymasi przy jedzeniu, ma ADHD, demoluje dom, budzi Dużą o 4 rano, paszcza mu się od śpiewów nie zamyka (odjajczony, jakby kto pytał) i wygląda na to, że stanowią z Dużą super szczęśliwy tandem ;)

Uschi_nieprzelogowana
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Nie maja 04, 2008 11:18

Doczytuje i widzę, że weekend mija spokojnie i przyjemnie.
Kena, ma mieszkamy na 7, Haker i Pysia dużo czasu spędzają na zabezpieczonym balkonie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie maja 04, 2008 20:37

tanita pisze:Hrabia Władzio jest nadal rozpuszczony jak dziadowski bicz, owinął sobie Dużą wokół pazurka, grymasi przy jedzeniu, ma ADHD, demoluje dom, budzi Dużą o 4 rano, paszcza mu się od śpiewów nie zamyka (odjajczony, jakby kto pytał) i wygląda na to, że stanowią z Dużą super szczęśliwy tandem ;)

Uschi_nieprzelogowana

Podkreśliłam to, co zgodne w rodzeństwie. Chcę jeszcze dodać, że Stasinka wszędzie włazi! W s z ę d z i e ! :twisted:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Nie maja 04, 2008 21:34

Weekend minął baaardzo leniwie, choć koty się za bardzo z Dużymi nie nabyły, bo Duże wycieczkowały po Mazowszu pięknym ;). Rude miało fazę "głaszcz mnie głaszcz, drap mnie drap pieść ach pieść" i w ogóle emanowało słodyczą, wijąc się po podłodze, pokazując brzuszki i ugniatając powietrze, no po prostu rozpłynąć się nad nią można ;). Niestety, Mruf i Sopinek znów w stanie niejakiej wojny, ale staramy się przeciwdziałać...
Mało twórczy i błyskotliwy ten wpis, ale chciałam ciociom-czytaczkom dać znać, ze żyjemy - padamy na twarz po wycieczce i lecimy spać.

PS. Dziś w nocy czułam się jak matka karmiąca :lol: . Obudziłam się leżąc na boku, w moich ramionach ułożyła się, paszczą do mnie, Mruvinka i intensywnie ugniatała mi biust, ssąc i ciumkając tenże 8) . Nie dała się przekonać, że mleko nie popłynie :twisted: , więc w końcu wylądowała niepocieszona w nogach :roll:

Uschi

Post » Pon maja 05, 2008 7:57

Uschi pisze:
PS. Dziś w nocy czułam się jak matka karmiąca :lol: . Obudziłam się leżąc na boku, w moich ramionach ułożyła się, paszczą do mnie, Mruvinka i intensywnie ugniatała mi biust, ssąc i ciumkając tenże 8) . Nie dała się przekonać, że mleko nie popłynie :twisted: , więc w końcu wylądowała niepocieszona w nogach :roll:

:ryk:
Marcelibu

Post » Pon maja 05, 2008 10:10

:D
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

[poprzednia][następna]