Po drugiej stronie siatki - schronisko łódź cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 23, 2008 23:08

Koksik i Selena ufff.... :)

W sprawie maluszków nie mam jak pomóc....

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw kwi 24, 2008 7:26

Georg-inia pisze: poza tym był Pan, który dziś przyjechał tylko "na zwiad" ale myśli nad Saszką, Peggy albo Pawełkiem (więc potrzeba jakichś konkretnych ustaleń i deklaracji ze strony Krzyśka)

Krzysztof jest zdecydowany, chce zabrać Pawełka w weekend. A ten Pan kiedy by przyjechał po kota ?
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw kwi 24, 2008 7:29

to moze niech by ten pan wzial Szazke, on potrzebujacy!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw kwi 24, 2008 7:52

Jowitko, Krzysztof chce wziąć Pawełka na stałe - zakochał się i już. Miłość nie wybiera :D
Saszka też na pewno wpadnie komuś w oko - to superkot.
Obrazek

pisiokot

Post » Czw kwi 24, 2008 7:55

pisiokot pisze:Jowitko, Krzysztof chce wziąć Pawełka na stałe - zakochał się i już. Miłość nie wybiera :D
Saszka też na pewno wpadnie komuś w oko - to superkot.

ale ja nie mowie o Krzysztofie od Emi tylko o tym panu co sie zastanawia nad Saszka, Peggy i Pawelkiem :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw kwi 24, 2008 8:14

Bardzo się cieszę z Seleny :) no i Koksika :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 24, 2008 9:13

nie mam neta w domu (siadł program antywirusowy), więc dopiero pezeczytałam - strasznie się cieszę z Koksika ale najbardziej z Seleny!
A co u Maji?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw kwi 24, 2008 9:18

No to niezły żłobek mam teraz w lecznicy 8O :lol:
Mam nadzieję, ze maleństwa w liczbie 9 i ich mama i mamka sobie poradzą.
Jak wrócę w poniedziałek, to zobaczę, czy pingle same jedzą i najwyżej się je odstawi od mamy i spróbujemy rozdzielić dzieciaki.
Bardzo, bardzo się cieszę z adopcji Koksika - mojej słodkiej czarnej kociej maszyny do całowania. :lol:
Dziewczyny, w lecznicy jest jeszcze 2 kg karmy dla nerkowców podarowanej nam przez ciocie annskr. Do zabrania do schroniska. Aniu, dziękuje.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw kwi 24, 2008 9:30

Magic, Saszka już się nie pluje :D dostał wczoraj tabletkę, wcale nie chciał jej zjeść, żeśmy się z Jolą namęczyły ;) ale jest już w boksie.

co do Mai, obecnie jest nie do adopcji na pewno. Chyba, że do doświadczonego DT. Cały czas jest na kroplówkach, chociaż wczoraj jak wychodziłam, to panna troszkę zjadła. Problem główny z nią to to, że ona nie cierpi innych kotów :( one ją chyba nawet przez kraty denerwują...

Nina siedzi w klatce, ma być przeniesiona do szpitalika dziś, bąble jej z nosa idą, taki ma katar. Kelly jest żarłokiem, kiedy siedzi w samodzielnej klatce. Awanturuje się głośno i robi sobie w "domku" bajzel ;) wywala miski, kitłasi kocyk, bałaganiara :roll:

Pan, który jest chętny na kota ma przyjechać w weekend, ale wiecie, że schron nie rezerwuje kotów, więc nie wiem jak to zrobić z Pawełkiem ...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw kwi 24, 2008 9:40

Ale MY JESTEŚMY w schronie w weekend i go dla Krzysztofa zarezerwujemy :D zaraz się z nim skontaktuję i zapytam czy na pewno bierze Pawełka, jeśli tak to jest nie do wydania i już.

kto jest w jaki dzień w schronisku, mnie by pasowała sobota.
Obrazek

pisiokot

Post » Czw kwi 24, 2008 10:03

CoolCaty pisze:No to niezły żłobek mam teraz w lecznicy 8O :lol:
Mam nadzieję, ze maleństwa w liczbie 9 i ich mama i mamka sobie poradzą.

Aniu :oops: przepraszam, ale naprawdę nie miałyśmy z Magiją pomysłu, co zrobić z takimi maluchami :oops: ta Pani, skąd zabierałam małe, nie potrafiła określić ich wieku, jak przyjechałam i zobaczyłam to mi włosy dęba stanęły :( myślałyśmy o tej dzikiej kotce z "pinglami", żeby bachorki podmienić, ale ona tylko prychała na "chomiki".
Ania-Zmienniczka podrzuciła je więc Srebrnej. Umówiłyśmy się z Magdą, że będziemy przyjeżdżać dokarmiać małe z flachy, żeby choć troszkę odciążyć kotkę, żeby ona zajęła się przede wszystkim masowaniem brzusiów i kocią toaletą, bo to nam, jako homo sapiens, jakoś najgorzej idzie :roll: przed chwilą do grafiku zgłosiła się też Renata, mam nadzieję, że jakoś damy radę, może choć części małych się uda...

Ja mogę być w sobotę, w niedzielę raczej nie dojadę do schronu, mam wycieczkę w Polskę 8)

Georg-inia

Post » Czw kwi 24, 2008 10:47

Georg-inia pisze: Ja mogę być w sobotę

Zabiorę się z Tobą z Piotrkowskiej, cooo ? O której mam czatować przed bramą ? :D

Krzysztof zabiera Pawełka w sobotę, rozmawiałam z Jolą, zobaczy czy czasem nie pojechał do domu wczoraj, jeśli jest, zarezerwuje go do soboty.
Obrazek

pisiokot

Post » Czw kwi 24, 2008 11:08

Ok, to ja jestem w niedzielę.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw kwi 24, 2008 12:07

W razie problemów z maluszkami jestem gotowa do pomocy, do 15 maja siedzę murem w domu ,mogę karmić :oops: .(butelką :wink: ) Mam też kotkę (po sterylce) która napewno laktacji nie dostanie ale namiętnie wylizuje wszystkie pluszowe zabawki i znosi je sobie do posłania .W razie potrzeby proszę o PW.

olek73

Od: Śro sty 09, 2008 18:44

Post » Czw kwi 24, 2008 12:26

olek73 pisze:W razie problemów z maluszkami jestem gotowa do pomocy, do 15 maja siedzę murem w domu ,mogę karmić :oops: .(butelką :wink: ) Mam też kotkę (po sterylce) która napewno laktacji nie dostanie ale namiętnie wylizuje wszystkie pluszowe zabawki i znosi je sobie do posłania .W razie potrzeby proszę o PW.

Olek73, z nieba spadasz :love: do lecznicy mają przyjechać jeszcze jakieś maluchy z Warszawy, które były już "umówione", więc mają pierwszeństwo. Czekam teraz na wiadomości. Magija też załatwia jakąś "mamkę", zobaczymy. Dam znać, jak tylko się dowiem.

A żeby było śmieszniej, to nasze chomiki zaczęły otwierać oczka 8O rodowite dzieci Srebrnej mają 8 dni i jeszcze ślepotki, a podrzutkom się szparki zrobiły 8O nie wiemy więc, może są starsze, tylko takie maleńkie... :(

Pisiokot, umówimy się jakoś, nie ma sprawy :D

Georg-inia

[poprzednia][następna]