Z pamiętniczka karmicielki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 12, 2008 17:42

Mam nadzieję że uda mi się paczkę z RC Babycat wysłać we wtorek. Może się przyda. Jak nie dla kociąt to już się na pewno u Ciebie nie zmarnuje :wink:

:ok: :ok: :ok:
pozdrawiamy
Merlin i Dominik

Obrazek

Aguteks

Od: Wto wrz 30, 2003 9:14

Post » Nie kwi 13, 2008 11:20

Poprzednia aukcja market zoo została usunięta , pewnie zaszła pomyłka z tym darmowym transportem :roll:

Link do nowej
http://www.allegro.pl/item346253843_wyp ... _400g.html

Coś mi się kojarzy że dziewczyny z Łodzi pisały o tym sklepie , raczej pochlebnie - www.marketzoologiczny.pl

Jolu czy byłabyś zainteresowana tym Felixem ?

myshka

Od: Wto wrz 11, 2007 21:24

Post » Nie kwi 13, 2008 11:38

Aguteks, dziękuję! Karma się nie zmarnuje, a chyba nawet zostanie spożyta zgodnie z przeznaczeniem...

Bardzo dziękuję Janie, Magicmadzie, Myshce i Rustie za pokrycie z nawiązką kosztu badań Pipinki. Za całość (wraz z transportem) zapłaciłam 105 zł. Otrzymałam od Was 110 zł, a jeszcze trwa aukcja Jany. Jeśli macie nic przeciw temu, nadwyżkę chciałabym przeznaczyć na dobre jedzenie dla Pipinki, szczególnie na mięso drobiowe. Z kotów domowych tylko ona (i jeszcze Zając) jada je i bardzo lubi.

Myshko, Tobie dziękuję dodatkowo za pomysł z allegro. Ja w tej chwili nie mam już żadnych pieniędzy, kończą mi się też puszki z zamówienia Aguteks. To byłoby idealne wyjście, gdyż na jakis czas rozwiązałoby problem puszek, z którym stale się borykam, nawet gdy mam jakiś ich zapas - przede wszystkim ze względu na rozmaite gusta i przyzwyczajenia żywieniowe moich podopiecznych.
Te puszki są wyjątkiem - zjadają je, i to ze smakiem, wszystkie moje koty. No i są tanie - u nas KK jest droższy (2,90 zł, Whiskas 3,50).
A tu 2,50 8O A w sumie tylko 200 :|

Może jednak ktoś mógły się dołożyć? Może udałoby się kupić choćby mniejszą ilość? - bardzo bym o to prosiła... Bardzo bardzo...

---

jola.goc

Od: Śro mar 31, 2004 13:25

Post » Nie kwi 13, 2008 13:34

Może się uda uzbierać :ok:

myshka

Post » Nie kwi 13, 2008 20:07

Się dorzucę chętnie. Poproszę na PW jakieś dane do przelewu. :)

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Nie kwi 13, 2008 20:10

Cały czas robie sporo zdjęć kotom, a nie zamieszczam ich na bieżąco :? Jakoś nie mam szczęścia trafić na dobrze działający serwis zdjęciowy, co mnie zniechęca. Ale muszę sie bardziej postarać, choćby dlatego, że niektóre koty szybko zmieniają wygląd i zdjęcia robią się archiwalne. Najszybciej zmienia wygląd Pipinka. W przeciwieństwie do pozostałych kotów tyje.

Tu jeszcze całkiem szczupła i jak wszystkie lubiąca zalegać na moich rzeczach :twisted: :

Obrazek

Łóżko kocha cały czas:

Obrazek

Obrazek

Ale często też śpi koło monitora, gdy jestem przy komputerze:

Obrazek

Najbardziej jednak lubi przesiadywać na parapecie lub gdzieś w pobliżu okna, zwłaszcza gdy jest uchylone w ładną pogodę. Niestety, próbuje go sobie też otworzyć...

Obrazek

Spać się chce, ale czuwać trzeba - może się otworzy?

Obrazek

Boi się o swój brzuszek, ale gdy do niej łagodnie zagadam i delikatnie dotknę, dostaję pozwolenie na gładzenie go do wtóru jej mruczenia:

Obrazek

---

jola.goc

Post » Nie kwi 13, 2008 20:57

jola.goc pisze:
Obrazek

Piękne zdjątka Jolu :D :D :D , Pipinkowe podusie są cudownie umaszczone :1luvu: . Wieczorami faktycznie Fotosik niejednokrotnie słabowicie działa , ja najczęściej zapodaję tam zdjęcia rano :wink: .
Przesyłam głaski dla Twoich futerek !!! :D :D :D

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie kwi 13, 2008 21:04

Pipi jest taka piękna ...

Poproszę o więcej zdjęć - może wrzuć je na http://upload.miau.pl ?

myshka

Post » Nie kwi 13, 2008 21:09

Cudna Pipinka... :)

Przelew pofrunął 8)

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Nie kwi 13, 2008 21:57

myshka

Post » Nie kwi 13, 2008 22:36

Be - dziękujemy! :1luvu:

Myshko, dziękuję za wspaniały bazarek! :1luvu:

Buborku, Twoje zdjęcia - i obiekty - jeszcze piękniejsze!
Ja właśnie przerzuciłam się na Fotosik, działa znacznie lepiej niż ImageShack, ale brak mi jeszcze wprawy...

Specjalnie dla Ciebie zdjęcia Kitki i jeżyka. Nie są najlepszej jakości, bo:

Kitka tak szybko śmigała, że w najlepszym wypadku zostawał w mi w kadrze jej ogon. Tylko w jednym miejscu zatrzymała się nieco dłużej :wink: :

Obrazek

Rzucałam jej orzechy laskowe, które przysłała mi Myshka, i spłoszyłam ją :?

A jeżyk mnie zaskoczył - na drugi po pierwszej kolacji pod blokiem, gdy otworzyłam drzwi, coś szybko umknęło niemal spod moich stóp w żywopłot... Wróciłam po aparat i w ciemności (przepaliła się akurat żarówka przy drzwiach wejściowych) namierzyłam oczekującego:

Obrazek Obrazek
Co ciekawe, jedzenie wykładam z drugiej strony bloku, a on czekał pod drzwiami... W każdym razie jest już stałym stołownikiem, a wczoraj zobaczyłam go przy jednej misce z kotem. Niestety, wyszłam bez aparatu, i nie udało mi się już potem zdjąć ich razem. Więc osobno - wcześniejszy widok z okna na kocurka oczekującego i poźniejszy na jeżyka jedzącego:

Obrazek

Obrazek

Poza tym Jeżyk robi się sławny!:
http://my.opera.com/Salve%21/blog/

:D
---

jola.goc

Post » Nie kwi 13, 2008 23:19

Uwielbiam jeże , to takie tajemnicze stworzonka :D

Wczoraj w nocy podczas spaceru z psem spotkałam kunę - z miną dumnej właścicielki biegła chodnikiem 8) Przypuszczam że przeprowadzała inspekcję naszych śmietników lub zdążała posilić się do McDonaldsa - niestety zwierzątka te wykazują zamiłowanie do fastfoodu , są min. wiernymi fankami shake'a waniliowego (źródło: AnimalPlanet) :roll:

myshka

Post » Nie kwi 13, 2008 23:28

No pięknie Jolu , dzięki Tobie anonimowy jeżyna stał się sławny i oglądają go ludzie gdzieś hen ........ :D
Fajny ten domek na drzewie przy którym uwieczniłaś Kitkę :D , ciekawe kto w nim mieszka :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon kwi 14, 2008 19:44

Wracamy na pierwszą , może ktoś się jeszcze może dorzucić ?

myshka

Post » Pon kwi 14, 2008 20:06

Dziś zajrzałam na konto i nie wierzyłam własnym oczom.

Tylko trzy wpłaty...... Be, Aguteks i Dorta........

Ale za to JAKIE WPŁATY!!! 8O :D

Be się wczoraj nie zdradziła, ale już tylko Jej wpłata pozwala pokryć całe zamówienie!

Hojność Dorty i Aguteks również była wielka - zostanie mi jeszcze 200 zł na inne zakupy i opłaty!

Be, Dorto i Aguteks - dziękuję ogromnie! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zaraz będę zamawiać :D

---

jola.goc

[poprzednia][następna]