Scooby wśród bandy kotów :)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie mar 25, 2007 18:43

Dzisiaj miałam możliwość i niewątpliwą przyjemność poznać Scooby'ego osobiście.
Jest PRZESŁODKI!!!!!
Ma cudne, misiaczkowe uszka, wspaniałe, mądre oczka, grube łapki, śliczne futerko, IDEALNE ząbki, uroczy nosek, wypełnione boczki :lol: , no jest po prostu świetny!
No i charakter, charakter ma wspaniały! To bardzo wesoły psiak, który chciał ciągle siedzieć Berni na kolanach, nawet w ogrodzie, kiedy zmęczył się zabawą!
Umie też uważnie słuchać, dawać łapkę i zna się na żartach :D !
Cudo!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie kwi 01, 2007 9:12

Jak się ma kochany Scoobeczek?
:) :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob kwi 12, 2008 20:36

dawno juz nie pisałam w moim własnym watku :roll:
a juz dawno to przestał być watek o psie na tymczasie
teraz to watek o MOIM psie.

tak tak...zapsiłam się :D

decyzja o zostawieniu Scoobiego jako rezydenta stopniowo dojrzewała w mnie i w moich rodzicach wraz z kolejnymi dniami jakie psiak spedzał u nas...szczególnie w rodzicach :8):
domki fajne jakoś sie nie zgłaszały po niego mimo wielu ogłoszeń..kiedy wreszcie (po 8 miesiacach ogłoszania ) zadzwoniła Pani która byłaby dobrą Opiekunką okazało sie że chyba nikt nie wyobraza sobie już domu bez tego psa z kłapciatymi uszami...a najbardziej Tata. Kiedy mu powiedziałam ze jest fajna Pani chętna do adopcji Scoobiego powiedział wtedy tak: naznosisz tych zwierząt do domu, a potem chcesz oddać kiedy człowiek juz sie przyzwyczai"...

I w ten sposób Scooby został pełnoprawnym rezydentem :D

Obrazek Z Dzerrym

Obrazek z moim chrześniakiem
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Sob kwi 12, 2008 20:55

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D najpiekniejsze zakonczenie dla Scoobyego, lepszego domku nie moglo byc dla niego....zmien tylko tytuł wątku Scooby w najjjjlepszym domku :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ObrazekObrazek

dakoti

Od: Nie wrz 09, 2007 22:04

Post » Sob kwi 12, 2008 21:09

:lol:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie kwi 13, 2008 14:56

carmella pisze::lol:

proszę sie nie chichrać tylko zmienić tytuł!!!
np. scooby wsród bandy kotów :wink:

berni

Post » Nie kwi 13, 2008 15:16

o kurcze, no fakt, przeciez to ja założyłam ten watek :lol: :lol: :lol:
Obrazek

carmella

Post » Czw kwi 17, 2008 17:41

Jakie piekne zakonczenie watku :D
Okraglaczek sie zrobil ze Scoobiego 8)

Fobia tez byla szkieletorkiem jak ja zabralismy ze schroniska, przytyla co prawda juz 5 kg (z 19 do 24) ale nadal jest sporo za chuda. Zebra tak stercza ze palec mozna wlozyc pod.

Nie chce jesc chrupkow lobuz :evil:
Obrazek

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Pt kwi 18, 2008 8:20

Ostatnio przy szczepieniu waga Scoobiego to 25 kg..i mamy prikaz zrzuć z psaa ok 3 kg :oops: :oops:

Tata go tak podkarmia. Scooby je wszystko co dostanie, uwielbia suchy chleb. Kiedys wypił cały olej z frytkowicy :roll:

Dzis do Scoobiego przyjeżdza Pani Trenerka i Behewiorystka w jednym. Niestety jako typowo koci dom nie mam pojecia jak wychowac psa no i mamy troszke problemów ze Scoobiem. Jak sie cieszy to skacze na człowieka, ciągnie starsznie na spacerach i nie oddaje zabawki przy aportowaniu psujac sam zabawe ktorą uwielbia :roll:
Dlugo szuklam w okolicy jakiegoś rozsadnego szkolenia. Nie chcialam zadnych kolczatek, półkolczatek. I chyba sie wreszcie udało.

Pani zrobiła na mnie telefonicznie super wrazenie, to chyba to o co mi własnie chodziło. Zobaczymy co Scooby powie na to :lol:

berni

Post » Pt kwi 18, 2008 16:26

berni pisze:Ostatnio przy szczepieniu waga Scoobiego to 25 kg..i mamy prikaz zrzuć z psaa ok 3 kg :oops: :oops:

No wlasnie, bo to latwo przesadzic przy psie po przejsciach, mysmy o tym wiedzieli (poza tym utuczylam koty i nie chcialam tego powtorzyc przy psie, koty okraglaczki sa cudne ale psy niekoniecznie ;) ) i tak strasznie uwazalismy ze przybylo jej co prawda 5 kg miesni ale ani ciut tluszczu i teraz ja musimy podtuczyc.
Co nie bedzie bardzo latwe, bo to strasznie ruchliwy pies i nie bardzo lubi chrupki. Suchy chleb jest pycha ale chrupki nie.
Chyba jednak mam jakis pomysl, namaczam jej chrupki i dodaje galaretke z lap kurzych, ona sie troche rozpuszcza i nadaje chrupkom taki smak ze Fobia lyka bez gadania :D
Obrazek

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Sob kwi 19, 2008 14:56

lorraine pisze:Chyba jednak mam jakis pomysl, namaczam jej chrupki i dodaje galaretke z lap kurzych, ona sie troche rozpuszcza i nadaje chrupkom taki smak ze Fobia lyka bez gadania :D

Są chrupki z Belando (Multi-Croc) , które się namacza i robi się tam taki sos - ja je kupiłam przez pomyłkę (nie doczytalłm iż trzeba je zalewać). Może to byłby pomysł na oswojenie suni z chrupkowym smakiem i zapachem i powoli zacznie jeść chrupki na sucho.

Berni, napisz jak trenerka
Obrazek

carmella

Post » Sob kwi 19, 2008 21:20

Zdjęcie Scooby'ego na leżaczku z Nosaczem - rewelka!!!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon kwi 21, 2008 9:04

berni pisze:Obrazek Z Dzerrym

Obrazek z moim chrześniakiem

Fajne fotki :D

Jaki rezolutny maluch ten Twój siostrzeniec :D i lubi zwierzątka :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto kwi 22, 2008 6:41

Scooby jest wymuszaczem :roll:
skakanie, podgryzanie to próby wymuszenia naszej uwagi.

Pani Trenerka poradziła nam ignorowanie psa kiedy na nas skacze bo gadanie nawet scooby nie wolno, on odbierał jak zachęte do daleszego skakania.
I wiecie co...sparwdza się :D

Czestotliwośc skoków znacznie mniejsza. Starsznie pojetny ten mój Scoobusiek.

Poza tym uczymy sie komend siad waruj i zostaw. Z tym zostaw w przypadku zabawki sa spore problemy, ale pracujemy nadal.

Wogole jestem zachwycona metodami jakimi Ania prowadzi psy. Duzo sie dowiedziałam o ich psychice psów.(np. ziewanie jak uspokajacz!!) Podoba się mi ze nie ma wogóle karcenia, stosowania siłowych rozwiazan..opiera sie tylko na nagradzaniu porzadanych zachować.

Ania powiedziala ze Scooby to chodząca łagodnosc :D ikonka <bardzo dumna z własnego psa> :mrgreen:

berni

Post » Czw mar 12, 2009 13:48

niedawno minęły dwa lata odkąd odczepiłam Scoobiego od metrowego sznurka i łańcucha na szyi.
Niedawno Carmella znalazła swój album na fotosiku.

http://carmella.fotosik.pl/albumy/108843.html

Ja sama już nawet zapomniałam że mój Scooby wygladał AŻ tak źle.

Mam nadzieje ze jest u nas szczęsliwy, chociaż niestety nie mam czasu na codzienne spacery i zabawy :oops: Nie jestem dobrym domkiem dla psa. Zawsze mu obiecuje że wydam jeszcze kilka tymczasowych kotów, że nauczę go ładnie chodzić na smyczy, że znajde czas na spacery po lesie i wycieczki. No i narazie nic z tych obietnic :?

berni

[poprzednia][następna]