"PERSICA"- ma juz kogos kto na nia czeka :) /fotki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 09, 2008 8:55

Herbi, jak nie dasz rady z czesaniem to sie wproszę do Ciebie i pomogę :wink:
Mam doświadczenie z persim kilerem :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro kwi 09, 2008 9:19

Avian świetnie. Dziękuję. Jak to miło wiedzieć,że mogę na kogoś liczyć :-)
Serniczku a Tobie dziękuje za miłe słowa. Jednak wczoraj było mi smutno. Naczytałam się jak to jeden kotek został odebrany z adopcji niemalże siłą. Pani okazała się miła, wzbudzała zaufanie a tymczasem jej mąż nie lubił tego kota. Biedna kicia. Tylu nieodpowiedzialnych ludzi. Osobiście jestem zdania, że zwierzaka trzeba traktować prawie jak dzidzie. Przynajmniej u mnie w domu zawsze tak było. Mama mnie tego nauczyła i ja w przyszłości chciałabym tego samego nauczyc swoje dzieci. Zawsze zastanawiałam się czy to tak trudno dać zwierzakowi jedzenie i czysta wodę. Czy to taki wielki wysiłek zrobć psu budę i włożyć na zimę kołderkę aby nie marzł. Czy to tak strasznie ciężko pogłaskać go, powiedzieć dobre słowo. Bo jeśli takie małe rzeczy sprawiają problemy to cóż dopiero wychowanie dziecka. Obecnie jestem na 5 r.studiów pedagogicznych i wczoraj dopadłam książkę o domach dziecka. To sie w głowie nie mieści co dorosły człowiek potrafi zrobic dziecku. Cóż dopiero zwierzęciu. Czasem naprawdę ręce opadają. Ja ze swej strony mogę dodać tylko tyle, że wiem i czuję to, że będę kochaną, dobrą i wyrozumiałą mamą dla BluBlu a mój narzeczony będzie dobrym tatusiem :-) Wiem, że się o nią martwicie bo mnie nie znacie jadnak ja juz w głębi duszy wiem, że Blu będzie wiodła takie życie na jakie zasługuje każdy zwierzaczek. Moja Salunia jest dowodem na to jak można oszaleć z miłości do zwierzaczka. Gdy chodziłam z nią do pieskowego przedszkola
(taka nauka i zabawa dla szczeniaczków ) to usłyszałam od osoby prowadzącej szkolenie, że Salma jest pięknie socjalizowanym psem i to nasza zasługa. Szkockie to strachusie-moja to juz do potęgi. np. parasola się boi. Jednak dzięki niekończącej się cierpliwości i morzu miłości dziś piesek nie ten sam :aniolek:

Herbi

Od: Nie mar 16, 2008 13:44

Post » Śro kwi 09, 2008 9:46

Herbi nikt nie wątpi w Ciebie i Twoje intencje.Ale zawsze jest potrzebna procedura.Ja mam pieska ze schroniska.Jeżdziłam po niego 3 razy..zwalczając szereg poczatkowo niezrozumiałych trudności.Teraz wiem,że byłam sprawdzana..mój stopień determinacji do posiadania mojej Zuli.(golden retriver) był argumentem za moja kandydaturą
Jesli chodzi o Blu....wszystko będzie na pewno dobrze...Fundacja ma głos w tej sprawie......i decyduje.Ze względu na dobro obu stron bądż cierpliwa.Nagroda Cie nie minie jak spojrzysz w oczy Blu..oczy pełne miłości i wdzięczności.Ja taka nagrode dostaje codziennie..i wszyscy ,którzy tu są wiedzą o czym mowa.Będzie doooobrze! :D A sojusznik w postaci Avian to dar z nieba,znak,ze wszystko idzie w dobrym kierunku-Avian dzięki :D
Serniczek

Post » Śro kwi 09, 2008 10:18

To domek się już szykuje na piękność?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro kwi 09, 2008 14:52

Pytanie na CITO i bardzo, bardzo serio!
POZNANIANKI która zechce mnie jutro przyjąć w Poznaniu?? Potrzebuję towarzystwa między godziną 12. a 16. tak około!! Bardzo pilnie proszę o odzew!! Może być na pw...

Blusiu przepraszam za OT :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro kwi 09, 2008 20:49

Herbi!
Avian!!
Żadna z Was nie chce nie chciałaby się ze mną zobaczyć jutro??
Jestem w Poznaniu!!
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeej?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro kwi 09, 2008 21:06

Jakby ktoś chciał się spotkać jednak to proszę dzwonić... Mój nr na pw może podać Marcelibu, Trity36 i inne Czarownice...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro kwi 09, 2008 22:39

ajmk napisałam na pv do Marcelibu. Trochę póżno się zorientowałam.
Serniczku będę czekać na Blu ile będzie trzeba, a ten czas oczekiwania wykorzystuję na to by oswoić się z sytuacją, że być może będę miała kotka. Kotka i psa pod jednym dachem. Mam też okazję by poczytać o wychowaniu kotka, o persach, o tym jak je pielęgnować i na co zwracać uwagę

Herbi

Post » Czw kwi 10, 2008 7:26

ajmk pisze:Pytanie na CITO i bardzo, bardzo serio!
POZNANIANKI która zechce mnie jutro przyjąć w Poznaniu?? Potrzebuję towarzystwa między godziną 12. a 16. tak około!! Bardzo pilnie proszę o odzew!! Może być na pw...

Blusiu przepraszam za OT :oops:

Odebrałam teraz dopiero Pw. W tych godzinach jestem w pracy niestety, Avian też. :?
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw kwi 10, 2008 9:43

nie martwcie sie o ajmk. Odwiedzi Herbi :-)

Herbi

Post » Czw kwi 10, 2008 11:58

Jak nasza Jaśnie Pani?
Szykuje się powoli do domku?

Herbi pisze:nie martwcie sie o ajmk. Odwiedzi Herbi :-)

To dobrze. :)
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw kwi 10, 2008 12:11

Herbi pisze:nie martwcie sie o ajmk. Odwiedzi Herbi :-)

wow..
to przy okazji będzie wizyta przedadopcyjna w sprawie Blu Blu.. :twisted: :dance:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw kwi 10, 2008 12:14

To Blu będzie miała domek?? :?:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw kwi 10, 2008 14:26

o :) dopiero teraz doczytalam ze ajmk odwiedzi herbi :)

Nie bedzie to jednak wizyta przedadopcyjna, bo byc moze sami zawieziemy Blu blu do Herbi (jesli sie zgodzi na to :) )
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Czw kwi 10, 2008 14:31

lidiya pisze:Nie bedzie to jednak wizyta przedadopcyjna, bo byc moze sami zawieziemy Blu blu do Herbi (jesli sie zgodzi na to :) )

To byłoby najlepiej :)
Sprawdzenie warunków dla Jaśnie Niebieskiej księżniczki osobiście.
Jestem za :D
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]