Ink, Dexter, Tigra + tymczasowo Gacuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 06, 2008 20:31

:ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie kwi 06, 2008 21:07

Właśnie gadam na gg.

Jedno powiem - jest super :D Pierwsza adopcja psa i od razu świetnie się udało.

Dee Dee się zaaklimatyzowała. Już poznała psiego kumpla Zgredka. I wszystko wskazuje na to, że cieczka się zaczęła. Zgredek wniebowzięty walorami zapachowymi Dee. W tygodniu psiczka idzie do weta, żeby potwierdzić, czy to rzeczywiście cieczka (bo trochę młodziutka jest i są wątpliwości). Ewelina na moje pytanie jak tam napisała "Ok, wlasnie dee niszczy gabke bo znalazla ja pod wanna" :lol: A dziś właśnie Dexter zrobił z pewną gąbką dokładnie to samo. Telepatia zapewne. Dee Dee nie wydaje się tęsknić, co mnie cieszy niezmiernie!

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Nie kwi 06, 2008 22:28

A Dexter?? Smutny? :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie kwi 06, 2008 22:34

Nic a nic. Rozrabia z Benasem. Się pokumplowali mocno. Benas sypia w objęciach Dexa. Jak mi się uda fotnąć, to wstawię fotki :)

Dziś Dexter był ze mną u rodziców (jechaliśmy zrobić pranie, bo u mnie pralka nadal na zwolnieniu). I rodzice mieli wrócić później od dziadków. Pranie się wyprało i zostało rozwieszone. I poszłam spać. I obudziło mnie szczekanie obronne. Dex oszczekał rodziców w ich własnym domu :twisted: Bo mnie na pewno bronił :lol:

reddie

Post » Nie kwi 06, 2008 22:37

Widzisz!!
:D
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie kwi 06, 2008 22:47

Widzę :D
I wierzę, że będzie coraz lepiej - że nawet Inka Strachulec przywyknie do obecności psiska :) Już zeszła piętro niżej - śpi na biurku. I gdy poczuła gotowane kurze wątróbki - zapomniała całkiem o psach i strachu. Pobiegła do kuchni sibkosibko :twisted:

reddie

Post » Nie kwi 06, 2008 22:51

:ok: :ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon kwi 07, 2008 7:43

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto kwi 08, 2008 22:40

Kuźwa, sąsiedzi się przyczepili, że Dex szczeka jak mnie nie ma. Ponoć szczeka non stop 8O Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby był w stanie szczekać 2 godziny bez przerwy :roll: Ale cholera go wie...
Już zostałam poinstruowana co mogę zrobić, aby nie zakłócał spokoju. Wyjście się znajdzie, ale kurde - dlaczego akurat ja muszę mieć takich sąsiadów? :(

reddie

Post » Wto kwi 08, 2008 22:42

Nieeeeee no...... Co za debile... A co ma robić? Ćwierkać może??
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto kwi 08, 2008 22:50

Ale ajmk, zobacz to:

UCHWAŁA Nr XLIII/927/05
RADY MIASTA BYDGOSZCZY
z dnia 23 lutego 2005 r.
w sprawie ustalenia szczegółowych zasad utrzymania czystości i porządku na terenie Miasta Bydgoszczy.

Rozdział 5
Obowiązki osób utrzymujących zwierzęta domowe
§ 13. 1. Osoby utrzymujące zwierzęta domowe lub opiekunowie zwierząt zobowiązani są do stałego dozoru oraz zachowania środków ostrożności zapewniających ochronę przed zagrożeniem oraz uciążliwością dla ludzi i ponoszą pełną odpowiedzialność za zachowanie się zwierząt.
2. Do obowiązków osób utrzymujących zwierzęta domowe lub opiekunów zwierząt należy w szczególności:
1) prowadzenie psów na uwięzi, a psów wykazujących agresywność i ras psów uznawanych za agresywne oraz ich mieszańców dodatkowo w kagańcu;
2) przewożenie psów w środkach komunikacji publicznej na uwięzi i w kagańcu;
3) natychmiastowe usuwanie zanieczyszczeń pozostawionych przez zwierzęta domowe na chodnikach, jezdniach, placach, parkingach, terenach zielonych i innych terenach przeznaczonych do wspólnego użytku. Nie dotyczy to osób niewidomych i niedowidzących;
4) wyposażenie psa w identyfikator umożliwiający szybkie odszukanie lub kontakt z właścicielem;
5) szczepienie ochronne zwierząt i uiszczanie podatku od ich posiadania, na zasadach przewidzianych odrębnymi przepisami.
3. Osobom utrzymującym zwierzęta domowe lub opiekunom zwierząt zakazuje się:
1) prowadzenia hodowli zwierząt domowych bez zgody właściciela nieruchomości;
2) prowadzenia hodowli zwierząt domowych, która pogarsza warunki zdrowotne, sanitarne i porządkowe otoczenia lub powoduje zanieczyszczenie powietrza, gleby, wody i inne uciążliwości;
3) wprowadzania zwierząt do obiektów użyteczności publicznej, z wyłączeniem obiektów przeznaczonych dla zwierząt (schroniska, lecznice, wystawy itp.). Nie dotyczy to psów, które są przewodnikami osób niewidomych i niedowidzących;
4) wprowadzania zwierząt na tereny placów gier i zabaw, piaskownic dla dzieci, plaż oraz na inne tereny objęte takim zakazem z mocy odrębnych przepisów;
5) dopuszczanie do zakłócania ciszy i spokoju przez zwierzęta.
4. Uwolnienie od stałego dozoru psów i innych zwierząt domowych, dozwolone jest tylko w następujących przypadkach:
1) gdy są one na uwięzi;
2) znajdują się na terenie należycie ogrodzonym uniemożliwiającym jego opuszczenie.
5. W miejscach mało uczęszczanych przez ludzi dopuszcza się zwolnienie psa z uwięzi pod warunkiem że pies jest w kagańcu i pełnej kontroli jego zachowania przez właściciela lub opiekuna.

reddie

Post » Śro kwi 09, 2008 9:00

No przecież niani dla Dexa nie wynajmiesz? 8O Wzięłaby jedna stara baba z drugą psa na spacer... Zgagi wredne może by się bardziej życiowe zrobiły... Piszę o sąsiadkach :evil:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro kwi 09, 2008 11:31

Obawiam się, że:
a) nianię jednak będę musiała wynająć na 3 tygodnie (do czasu zakończenia roku dla maturzystów, potem Dex będzie krócej sam zostawał)
b) żaden sąsiad nie wyjdzie z moim psem; poza tym nie miałabym odwagi dać im kluczy - nie mam pewności, czy niechcący lub celowo nie wypuściliby kotów :(
c) zatrują mi życie te wredne zgagi, o np. tak, jak tu: http://www.zobacz.com.pl/ciekawostki/a_ ... 00_zl.html

Jestem pewna, że w tej chwili właśnie Dexter sobie szczeka, bo jestem w pracy... Rzeczywiście, jak wychodząc do pracy zeszłam na półpiętro, szczeknął klika razy, potem umilkł, ale pewnie potem kontynuował :(

Nie ma ktoś pożyczyć dyktafonu? Serio pytam. Ktoś z Bydgoszczy. Mam w komórce, ale komórkę muszę mieć przy sobie.

Kurde :(

I w ogóle to ten sąsiad powiedział "Pani coś z tymi psami zrobi, nie da się wytrzymać, tak szczekają" Z "tymi psami", czujecie? Mówię, że mam jednego, a on, że "ja tam nie wiem, dwa czy jeden, ale szczekają od dwóch godzin już" Pewnie koty szczekają. Albo Dex prowadzi dialogi sam ze sobą :roll:

Ja nigdy słowa nie powiedziałam, gdy ich małe dziecko płakało pół dnia, a jak podrosło, to darło się pół dnia podpuszczane do tego przez swoją babcię... Szczegół, że wtedy potrzebowałam mieć ciszę i spokój. Ale starałam się zrozumieć. Albo np. takie upodobanie sąsiada do wiertarek. Też spokojnie to znosiłam.

reddie

Post » Śro kwi 09, 2008 12:14

Madzia, myśmy kiedyś z Igim mieszkali bez mamy, zaraz po przygarnięciu go. Też długo sam siedział i ryczał. Zostawialiśmy mu stare gazety, aby się na nich mógł trochę pomścić i pomagało.
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Śro kwi 09, 2008 13:06

No niestety psy się nudzą... Trzeba mu wymyslić coś do wyżycia się... Tylko coś mądrego, żeby się nie okazało brzemienne w skutki... Nauczysz go drzeć, a on Ci sprawdziany w drobny mak rozniesie :lol:
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]