ORZECHOWCE potrzebny transport Holandia-Polska/Orzechowce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 04, 2008 14:19 ORZECHOWCE potrzebny transport Holandia-Polska/Orzechowce

WITAM,
Aby nie mnozyc watkow o Orzechowcach, wykorzystuje moj "stary" watek do nowego tematu.
Poniewaz mam nieodparte wrazenie, ze sa to ostatnie podrygi Sary w Orzechowcach i - co najwazniejsze - odejscie tej pseudofundacji spowoduje zmiany w Orzechowcach NA LEPSZE (na co wszyscy liczymy), juz dzisiaj prosze Was o pomoc!!

Jak wiecie reprezentuje fundacje holenderska "Dierenhulp Zonder Grenzen" . (Pomoc dla Zwierzat Bez Granic). Fundacja bardzo przejela sie losem zwierzat w Orzechowcach. Zbieramy pieniadze, dary dla orzechowskich czworonogow. W kwietniu przeslalismy dwa razy dary. Raz do Krakowa - a ta dzieki uprzejmnosci Madziaki trafila do wolontariuszy orzechowskich, drugi raz dzieki uprzejmosci Petera i Agnieszki, ktorzy z Holandii poprzez Wroclaw zawiezli drugi transport. Pojechala karma, leki, srodki na odpchlenia, miski, smycze, pledy, kojce i wiele innych. Zobacz www.schronisko-orzechowce.szi.pl
Dzisiaj wyjechala trzecia przesylka - duzo mniejszych rozmiarow, bo...
No wlasnie - nie mamy transportu. Fundacja DHzG jest fundacja charytatywna, ktorej dzialalnosc opiera sie na pracy wolontariackiej.
SZUKAMY SRODKA TRANSPORTU Z HOLANDII DO POLSKI (KRAKOWA, RZESZOWA).

Na razie wykorzystujemy checi i zapal ludzi dobrej woli, ktorzy "przy okazji " zabieraja co moga. Tyle ile mozna zmiescic w schowkach autokarowych (co zreszta tez nie jest zgodne z prawem).

Bedziemy potrzebowac wieksze srodki transportu, do np. przewozu bud dla pieskow, czy materialow budowlanych, karmy itd.

Prosze zorientujcie sie co mozecie zrobic w tej sprawie. Byc moze sa takie srodki transportu, ktore jezdza full do Holandii i wracaja z "pustymi przestrzeniami" :lol:

Liczymy na Wasza pomoc.
Ostatnio edytowano Pon maja 12, 2008 19:46 przez alysia, łącznie edytowano 13 razy

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pt kwi 04, 2008 14:22

mam, dam - dokad dostarczyc?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt kwi 04, 2008 14:35

liwia - kontaktuj sie z Madziaki i/lubBarbann przez forum. Dzieki

alysia

Post » Pt kwi 04, 2008 14:43

ok, podrawiam!
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt kwi 04, 2008 15:00

Jak ktoś z Krakowa chce coś podać dla Orzeszków - to prosze o pw, będe to dalej pzesyłać do wolontariuszy z Rzeszowa

Czas nie jest problemem, transport mam regularnie, nie musi to się zgrac z Holandią :lol:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Pt kwi 04, 2008 15:11

Madziaki, wazne, by przesylka byla odebrana 8.04 - kierowca nie moze czekac. Mam nadzieje, ze uzbiera sie troche wiecej kocykow i kolderek, ktore przewieziecie dalej do Rzeszowa.

Z tego co wiem (mail od Albiemu) - to potrzeby pierwszej chwili - koce i kolderki, dla maluchow. No nietstey, juz sa na tym swiecie i trzeba im pomoc...

Krakow - czekamy na POMOC --dzieki

alysia

Post » Pt kwi 04, 2008 15:24

idzie wiosna - zobacz co masz w szafach, wersalkach - co jest Ci zbedne - przekaz dla Orzeszkow

POTRZEBNE KOCE, KOLDRY....... MALUCHY MARZNA W ORZECHOWCACH
to nie zarty - koty i psy zamarzaja z zimna

Pomoz - jak mozesz - dzieki :lol: :lol:

alysia

Post » Pt kwi 04, 2008 16:48

POMÓZ - slyszysz? marzniemy i jestesmy glodni. Zabierz nas do DOMU. Tez chcemy byc na kolankach i pod cieplymi kolderkami...

a jesli nie mozesz nas zabrac - ofiaruj nam kolderke lub koc, zeby nam i naszym dizeciom nie bylo zimno....

dzieki - Orzeszki.. :P :P

alysia

Post » Pt kwi 04, 2008 19:01

alysia pisze:Madziaki, wazne, by przesylka byla odebrana 8.04 - kierowca nie moze czekac. Mam nadzieje, ze uzbiera sie troche wiecej kocykow i kolderek, ktore przewieziecie dalej do Rzeszowa.

Z tego co wiem (mail od Albiemu) - to potrzeby pierwszej chwili - koce i kolderki, dla maluchow. No nietstey, juz sa na tym swiecie i trzeba im pomoc...

Krakow - czekamy na POMOC --dzieki

Alysia, przesyłkę na pewno odbiorę od kierowcy we wtorek, natomiast inne rzeczy - jeśli ktos z Krakowa miałby do przekazania - mogę podrzucić do wolontariuszy z Rzeszowa w każdej chwili, tak więc jeśli jest potrzebne więcej czasu niz do 08.04.2008, aby np.poszyć posłanka, to będzie tez mozliwe przekazanie tego później. Oczywiście zwierzaki marzna, więc im prędzej tym lepiej :!:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Pt kwi 04, 2008 19:10

Madziaki, - dzieki.
Postaram sie wiekszy transport dla Orzeszkow zorganizowac w maju. Na razie tyle, ile mozemy teraz zabrac..... koldry, koce - czekamy!!!

alysia

Post » Pt kwi 04, 2008 20:10

podbijam - do wtorku waze :) :)

alysia

Post » Pt kwi 04, 2008 21:18

Alysiu, to i ja podrzuce :lol:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt kwi 04, 2008 21:21

meggi - dzieki - nie ma to jak solidarnosc wolska, chociaz na odleglosc :lol: :lol:

alysia

Post » Pt kwi 04, 2008 21:33

Poprosze o pomoc dla Wani!!!!!
Zabrała z Orzechowców bardzo chorą Orzeszkę, którą powinna odizolować od swoich rezydentów i tymczasów. potrzebuje klatki.
Może ktoś może ją wspomóc takową?
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt kwi 04, 2008 22:15

Dzięki, może kupię jutro, albo coś wymyślę, kotka jest odizolowana od innych kotów. Nie zginiemy chyba Rolling Eyes
Zanim tu jakaś klatka dotrze z cywilizowanego świata, to grzyb już będzie w całym pokoju. Muszę doszkolić się z grzyba!

A tymczasowy to jest u mnie tylko TŻ :D
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

[następna]