Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ola14 pisze:ójej ale zemnie gapa !!!! a zanim coś napisałam powinnam się przectawić . ńazywam się ola i jestem z opola . pracuje jako wolontariuszka w FAN pani Ali.
Boo77 pisze:Ja chciałabym nawiązać jeszcze do historii Welfi. Pamiętam ją jeszcze z pierwszych dni kiedy znalazła się u pani Danuty. Pamiętam maluśkiego koteczka z wenflonem w łapce, większym od samej łapki a prawie tak dużym jak sam kotek.
"Z przyczyn ode mnie niezależnych" nie wiedziałam jak dalej potoczyło się jej życie. Nie wiedziałam, że trafiła do pani Ali. Dowiedziałam się wszystkiego teraz. I sobie aż chlipnęłam ze wzruszenia
behemocia pisze:Boo77 pisze:Ja chciałabym nawiązać jeszcze do historii Welfi. Pamiętam ją jeszcze z pierwszych dni kiedy znalazła się u pani Danuty. Pamiętam maluśkiego koteczka z wenflonem w łapce, większym od samej łapki a prawie tak dużym jak sam kotek.
"Z przyczyn ode mnie niezależnych" nie wiedziałam jak dalej potoczyło się jej życie. Nie wiedziałam, że trafiła do pani Ali. Dowiedziałam się wszystkiego teraz. I sobie aż chlipnęłam ze wzruszenia
I ja się wzruszyłam![]()
Nawet kiedyś chciałam pisać do Ciebie i pytać, czy pamiętasz? Wiedziałam, że imię dostała od wenflonu...
Boo77- historia Welfi jest bardziej zawiła(nawet tu był wątek, ale nie potrafię go odszukać, kończył się... odejściem Welfi za TM)
P. Danuta skałamała Was, że Welfi odeszła, a po jakimś czasie pojawiła się w lecznicy z Welfi (ciężarną) na sterylkę. Wtedy to Pani Ala i Lidka już nie oddały jej Welfi, mówiąc, że została adoptowana. Kicia trafiła do Pani Ali, a później do Lidii.
Na Allegro szukałam drugiego kotka, trafiłam na aukcje Lidii i zakochałam się w NovincePrzyjechaliśmy po kicię, a wtedy mój TZ .... wypatrzył mały kłębuszek śpiący na parapecie, wziął ją na ręcę i
do dzisiaj Welfi budzi go barankami i traktorkiem o 5 -6 rano. A Welfi była obiecana innej osobie, zatem na prośbę Lidii i Toma nie chwaliłam na forum nową kicią. Zmieniliśmy jej imię (też dlatego) na Welfinka- Toffinka, imię zdrabnialiśmy różnie i została Tunia, Tunieczka, Tusia
23 kwietnia minie rok, od kiedy Welfi-Tunia jest z nami, hurrra!
Dziękuję Cioteczkom za dodatkową wiedzę o Tuni -Welfi, brakowało mi tego![]()
Mam jeszcze 3 znajdki i szukam ich historii![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bajera, Google [Bot] i 81 gości