Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
annskr pisze:Miuti, mam nadzieję, że nie zrozumiałam Cię źle![]()
Chodzi mi o to, by popyt na koty przewyższał podaż, żeby kotów było mniej niż domków - żeby kot był cenionym i trudno dostępnym "luksusem" nie w sensie finansowym - ale żeby nie można go było wziąć z każdego podwórka, działki, śmietnika, schroniska, i potem w to samo miejsce wyrzucić.
Tylko nie chcę, by ten stan rzeczy osiągnąć tak, jak podobno Niemcy - przez wieloletnią masową likwidację kotów wolnożyjących. Chcę do tego dojść drogą bardziej humanitarną - sterylkami, kastracjami.
Cenię, podziwiam i szanuję osoby, które mają wiele zwierząt pod opieką - ale to nie dla mnie, nie umiem i nie lubię sprzątać, nie umiem zamykać drzwi w mieszkaniu, chcę mieć kwiaty i bibeloty, chcę czasem mieć czas dla siebie.
Dlatego wybieram wariant wygodniejszy - sterylki dziczków, i wypuszczanie. Jeśli przypadkiem trafi się kot oswojony - trudno, wypadek przy pracy, wszelkimi siłami będę się starała go wyadoptować.
Ale to będzie jeden na kilka, a nie stadko kociąt.
Prakseda pisze: I nie nosi to znamion cierpiętnictwa, jakby ktoś mógł pomyśleć. Sprawia mi to wiele satysfakcji, wiele radości. Mój wybór.
haniaszaraf pisze:OK,chętnie pomogę w "łapance",nie mam auta,ale mam czas!Czy ktoś wie,do kogo w Trójmieście mogłabym się zgłosić?
haniaszaraf pisze:haniaszaraf pisze:OK,chętnie pomogę w "łapance",nie mam auta,ale mam czas!Czy ktoś wie,do kogo w Trójmieście mogłabym się zgłosić?
Kochane kociary,pytam serio,bom zielona-jak szukać kontaktu?Może założyc wątek pt."Pomogę w łapance"?Co sądzicie?
haniaszaraf pisze:OK,chętnie pomogę w "łapance",nie mam auta,ale mam czas!Czy ktoś wie,do kogo w Trójmieście mogłabym się zgłosić?
haniaszaraf pisze:haniaszaraf pisze:OK,chętnie pomogę w "łapance",nie mam auta,ale mam czas!Czy ktoś wie,do kogo w Trójmieście mogłabym się zgłosić?
Kochane kociary,pytam serio,bom zielona-jak szukać kontaktu?Może założyc wątek pt."Pomogę w łapance"?Co sądzicie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], teesa i 44 gości