BP- MINUTKA ma już domek :)) --TUTEK nadal szuka !

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro kwi 02, 2008 12:12 BP- MINUTKA ma już domek :)) --TUTEK nadal szuka !

Strona założona na prośbę Ani Wydry z fundacji Bezpieczna Przystań.Osoby zainteresowane proszone są o kontakt telefoniczny,ponieważ Ania nie jest w stanie śledzić wszystkich wątków ,bo wiadomo że ma pełne ręce roboty ... :ok:

Kochani - poszukujemy opiekunów dla kolejnych psów, którymi zaopiekowała się Fundacja - liczymy na Waszą pomoc:

Minutka (ur. 2005)
Maleńka czarna suczka (5,80 kg) mieszaniec (na krótkich łapkach) błąkała się po ulicach podwarszawskiej miejscowości (tam, gdzie Muron). Kiedy pan Andrzej napisał mi w mailu o nędznej kondycji i wałęsaniu się suczki, podjęłam się opieki nad nią… i następnego dnia (od 31.03) Minutka jest u mnie. Maleństwo jest strasznie zabiedzone: skóra i kości, kilka kleszczy, oraz brud. Pojechaliśmy od razu do lecznicy: suczka została zbadana, miała pobraną krew oraz fachowo wyjęte kleszcze. Teraz jest w trakcie leczenia anemii i wątroby: leki + dieta Hepatic.

01.04 – Minutka wykąpana i pachnąca, ma niesamowity apetyt – karmię ją kilka razy dziennie małymi porcjami (zjadłaby każdą ilość jedzenia - widać, że dłuższy czas zdobywała pożywienie sama na śmietniku).

Suczka jest bardzo nieśmiała i delikatna, pięknie chodzi na smyczy, jest szalenie wdzięczna za każdy odruch serca człowieka: za karmę, kąpiel, czesanie, pogłaskanie i za czułe słowo.

To piesek do zakochania dla każdego dobrego człowieka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tel.: 835-64-38 - Anna Wydra

Tutek (ur. 02. 2007)

Nieduży pies mieszaniec, maści brązowej podpalanej - jest bardzo wesoły i przyjazny wobec psów i suk. Bardzo pragnie towarzystwa człowieka. Jest łagodny, posłuszny, umie chodzić na smyczy i jeździć samochodem. Jak widać na zdjęciach jest szalenie pogodnym pseem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tel.: 669-12-54 - pani Renata.

Jeśli ktoś zechciałby wesprzeć utrzymanie psów i leczenie Minutki - proszę o wpłaty na konto Fundacji:
15 1020 1026 0000 1602 0114 5549 tytułem: (imię psa)

aw

Bardzo prosimy o pomoc!
Ostatnio edytowano Czw kwi 03, 2008 21:40 przez amyszka, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro kwi 02, 2008 20:56 Minutka

dzięki za wątek :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Czw kwi 03, 2008 21:12 Minutka

Donoszę z radością, że MINUTKA od dzisiaj mieszka w nowym domu. Moja akcja mailowa odniosła oczekiwany skutek.
Suczka zamieszkała na Ursynowie z p. Ewą i p. Mirkiem - mam już pierwsze doniesienia:
Minutka sie oswaja.Teraz lezy na kanapie i drzemie.Sama wskoczyla. Zjadla, byla z Mirkiem na dworze, na razie nie wchodzi do swojego legowiska. Przedtem zwiedzala mieszkanie, jeszcze nie pila wody. Lekko plami, co wzbudzilo zainteresowanie mieszkajacego w nasze klatce pieska. Na kanapie lezy rozciagnieta i robi wrazenie zadomowionej. jest czujna na dochodzace z zewnatrz szczekanie. Akceptuje piaszczoty.

Nowi opiekunowie suczki to nasza "rodzina" - ich córka Paulina z synem (super dzieciak) adoptowała rok temu sukę Lalę (z Ligoty).
Obie suczki poznały się dzisiaj u mnie - reakcja była super - będą razem z całą rodziną jeździć na działkę pod Warszawą.
A ja jestem cała w skowronkach :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Czw kwi 03, 2008 21:41

Hurrraaa! Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt kwi 04, 2008 13:06 Minutka

Minutki I noc w nowym domu przebiegła zgodnie z przewidywaniem.... w łóżku Państwa. W dzień suczka zaleguje na kanapie i ma na wszystko czujne oko, oczywiście najbardziej aktywna na widok ruchów ludzi przy temacie: jedzenie. Dzisiaj z wielkim entuzjazmem przywitała córkę pani Ewy i Jej syna Kubusia. Kubuś zalega obecnie na kanapie obok Minutki!
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Wto kwi 22, 2008 19:39

Tutek czeka na domek :ok:
ObrazekObrazek

amyszka