Bombilla ma DOM!!! :D :D :D gratulujemy dokocenia, mb!!! :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 30, 2008 12:53

mb pisze:A z Krakowem to przecież żaden problem - wystarczy przyjechać.
Znajome Cioteczki chętnie oprowadzą Cię po "podwawelskim grodzie" :lol:

Dziękuję, na pewno kiedyś skorzystam z Waszej uprzejmości :D
Tylko tak daleko :crying: a ja umiem się poruszać tylko po swoim mieście, a inne miasta to dla mnie czarna magia :oops:

A Łódź to okropne miasto dla kierowcy :(
Dobrze, że się wyprowadziłaś :)

Życzę miłego popołudnia i mizianki dla wszystkich koteczków przesyłam :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 30, 2008 13:09

kasia86 pisze:Dziękuję, na pewno kiedyś skorzystam z Waszej uprzejmości :D
Tylko tak daleko :crying: a ja umiem się poruszać tylko po swoim mieście, a inne miasta to dla mnie czarna magia :oops:

Daleko? 8O Kilka kilometrów :lol:
A PKP się łaskawej Pani nie podoba? :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie mar 30, 2008 14:17

mb pisze:A PKP się łaskawej Pani nie podoba? :lol:

Podoba się PKP ale nie na moje...ale to inna bajka :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie mar 30, 2008 22:42

kasia86 pisze:
mb pisze:A PKP się łaskawej Pani nie podoba? :lol:

Podoba się PKP ale nie na moje...ale to inna bajka :(

Mowi się - trudno, siła wyższa.
Ale w razie czego, pamiętaj, że są w Krakowie chętni do pokazania Ci wawelskiego smoka :lol:

mb

Post » Nie mar 30, 2008 22:45

Dziękujemy za odwiedziny :D Ja powitały Cię stęsknione dziewczynki ( i czy wyczuły obce zapachy)? :wink: Czy przekazałaś im mizianki od nas?

Pozdrawiamy i życzymy kolorowych snów :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie mar 30, 2008 23:48

anna09 pisze:Dziękujemy za odwiedziny :D Ja powitały Cię stęsknione dziewczynki ( i czy wyczuły obce zapachy)? :wink: Czy przekazałaś im mizianki od nas?

Pozdrawiamy i życzymy kolorowych snów :D

Dziewczyny były tak wstrząśnięte moją nieobecnością, że w ogóle nie zwróciły uwagi na żadne obce zapachy. Gdy weszłam do mieszkania, okazało się, że wyszły mi na spotkanie wszystkie cztery, w tym Bisia, ramię w ramię z Kasią, która nawet zapomniała, że jej obowiązkiem jest syczenie na Bisię. A najśmieszniejsze było to, że po tym, jak naoglądałam się Gina i Baksa, moje dziewczyny wydały mi się malutkie :lol:
Mizianki oczywiście przekazałam, ze szczególnym uwzględnieniem Kaśki, która z rozkoszy wygniotła mi szyję pazurkami. Będę jutro ślicznie wyglądać :lol: Bisia także wyciągała główkę do głaskania czółka, które to czółko intensywnie wygłaskałam :lol:

To ja dziękuję za przemiłe przyjęcie :D
Życzę Wam dobrej nocki i proszę o wygłaskanie Baksa i Gina po białych łapeczkach :D

mb

Post » Pon mar 31, 2008 9:31

Witam wszystkich w przepiękny poranek, lub jak kto woli, przedpołudnie :)
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon mar 31, 2008 10:16

kasia86 pisze:Witam wszystkich w przepiękny poranek, lub jak kto woli, przedpołudnie :)

My też witamy w ten słoneczny poranek czasu letniego :wink: :D

Ranek minął nam spokojnie i w przyjaznej atmosferze - Kasia i Bisia jadły jednoczeście, bok w bok, bez żadnych ekscesów :lol: A teraz dziewczyny przygotowują się do południowej sjesty.
Apetyt Bisi tak jakby osłabł odrobinę, więc mam nadzieję, że obwód jej talii :wink: zacznie się już utrzymywać na obecnym poziomie i nie trzeba będzie wprowadzać ograniczeń kaloryczno-ilościowych :lol:
Pozostała trójka wypracowała sobie metody takiego dozowania jedzonka, że ich zgrabne figurki :wink: nie ulegają zmianom.

Życzę miłego dnia Dwunożnym i Czworołapkowym :D

mb

Post » Pon mar 31, 2008 17:44

mb pisze:Ranek minął nam spokojnie i w przyjaznej atmosferze - Kasia i Bisia jadły jednoczeście, bok w bok, bez żadnych ekscesów :lol: A teraz dziewczyny przygotowują się do południowej sjesty.
Apetyt Bisi tak jakby osłabł odrobinę, więc mam nadzieję, że obwód jej talii :wink: zacznie się już utrzymywać na obecnym poziomie i nie trzeba będzie wprowadzać ograniczeń kaloryczno-ilościowych :lol:
Pozostała trójka wypracowała sobie metody takiego dozowania jedzonka, że ich zgrabne figurki :wink: nie ulegają zmianom.

Życzę miłego dnia Dwunożnym i Czworołapkowym :D

Moje też jedzą grzecznie z jednego dużego talerza, ale odkąd jest Kasiulka to ona ma pierwszeństwo, bo gruby Mieciu by zjadł za nią też :wink:
Poproszę córkę to wstawi zdjęcie sześciu kotków przy talerzu, bo ja nie umie :crying:
Moje kotki teraz wojują :) Ale niedługo pewno pójdą spać.
Twoje kotki to dzisiaj pewno buszowały na dworzu, bo tak cieplutko było :)
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon mar 31, 2008 18:32

kasia86 pisze:Poproszę córkę to wstawi zdjęcie sześciu kotków przy talerzu, bo ja nie umie :crying:
Moje kotki teraz wojują :) Ale niedługo pewno pójdą spać.
Twoje kotki to dzisiaj pewno buszowały na dworzu, bo tak cieplutko było :)

Wstawcie koniecznie to zdjęcie - na pewno jest super :D
A Mieciu nie jest gruby, tylko duży po prostu :lol:
Owszem, dziewczyny pochodziły sobie trochę po trawce, ale wiał chłodny wiatr i gdy słońce schowało się za budynek na przeciwko, to wróciły do domu, piecuchy :lol:
Teraz wreszcie podrzemują, ale wcześniej miał miejsce incydent :wink: Mruśka podsiadła Bisię na fotelu Bisi i Bisia była tak wkurzona, że bulgotała ze złości :lol: i nie chciała leżeć w żadnym innym miejscu. Musiałam więc zabrać Mruśkę i Bisia już drzemie, rozmarzona, na swoim fotelu.

mb

Post » Pon mar 31, 2008 22:54

mb pisze:Owszem, dziewczyny pochodziły sobie trochę po trawce, ale wiał chłodny wiatr i gdy słońce schowało się za budynek na przeciwko, to wróciły do domu, piecuchy :lol:

A na ten chłodny wiatr nie możesz dziewczynkom wydziergać na drutach ciepłych sweterków? :roll: Mogłyby cieszyć się ogródkiem częściej :wink:

mb pisze:Teraz wreszcie podrzemują, ale wcześniej miał miejsce incydent :wink: Mruśka podsiadła Bisię na fotelu Bisi i Bisia była tak wkurzona, że bulgotała ze złości :lol: i nie chciała leżeć w żadnym innym miejscu. Musiałam więc zabrać Mruśkę i Bisia już drzemie, rozmarzona, na swoim fotelu.

Koniecznie musisz z Mrusią porozmawiać i wyjaśnić jej, jak ważny jest ten fotel dla Bisi :wink:

Przesyłamy głaski dla dziewczynek i serdecznie pozdrawiamy Ciebie :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon mar 31, 2008 23:08

MB, musisz dziewczynkom podpisać miejsca... :lol:

Pozdrowienia i głaski ode mnie i od Zuzi!!! :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto kwi 01, 2008 10:10

grrr... pisze:MB, musisz dziewczynkom podpisać miejsca... :lol:

Właśnie! :ryk:
U mnie Buńcia wlezie na każde miejsce, tylko do malutkiej Kasi się nie zmieści :ryk:

Twoje dziewczynki pewno na trawce już :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto kwi 01, 2008 14:46

Dziękujemy za pozdrowienia i głaski :D i przesyłamy głaski dla wszystkich kotków, od Baksa poczynając (alfabetycznie), poprzez Bunię, Gina, Franusia, na Zusi kończąc :D
Pozdrawiamy także wszystkie Ciocie :D

A moje dziewczyny wcale nie są na trawce :!:
Rano było tylko 0 stopni i ziemia była wychłodzona, a trawa pokryta zimną rosą. Potem niebo było zamglone i słońce słabo grzało. Tylko Kaśka wyszła na chwilkę, a potem, widząc :wink: , że mimo południa jest tylko 11 stopni, wszystkie poszły spać. No i teraz słońce wreszcie świeci jasno i grzeje, a one śpią, jakby na zewnątrz szalała śnieżyca :lol: Jest mi po prostu wstyd za nie :wink: Chyba rzeczywiście trzeba będzie pomyśleć o jakichś sweterkach albo kurteczkach :lol:
A z tym fotelem to wcale nie jest śmieszne :wink: W sumie to był mały horror, a w każdym razie dla mnie. Otóż pisałam już o problemach Bisi z rzadkimi kupkami od czasu do czasu. Najpierw myślałam, że to ze stresu, potem, że z powodu tych schorzeń wewnętrznych, a ostatecznie doszłam do wniosku, że to karma szkodzi Bisi. Porobiłam więc próby z różnymi karmami i wreszcie udało mi się dobrać taką, która nikomu nie szkodzi, a jest chętnie jedzona. No i od tego czasu Bisia robiła już normalne kupki. Tymczasem wczoraj, po tym, jak naburczała i nabulgotała ze złości, że jej fotel jest zajęty, to zanim zabrałam z niego Mruśkę, Bisia poszła do kuwety i zrobiła kupkę - w połowie normalną, a w połowie prawie wodę :strach: Byłam załamana, bo myślałam, że to znowu karma zaczęła jej szkodzić. Ale idąc spać, powiedziałam sobie, że martwić się będę dopiero rano, jeśli się okaże, że w nocy Bisia nadal robiła rzadkie kupki.
Rano wchodziłam do łazienki w nieopisanym napięciu :wink: Tam okazało się, że w nocy Bisia, która nadal nie żałuje sobie jedzonka, zrobiła dwie kupki, obie normalne :!:
Wydaje się więc najbardziej prawdopodobne, że Bisia dostaje biegunkę z powodu STRESU :!: Właściwie to trudno się dziwić: kilkakrotna zmiana miejsca pobytu, niepewność co do swojego losu, tyle chorób, podróże, operacje, wizyty w lecznicy, nowy dom, obce koty. To rzeczywiście strasznie dużo, jak na takiego małego, starszawego kotka. ALE ŻEBY Z POWODU FOTELA :!: :lol:

Na zdjęciach poniżej:
Bisia w ulubionej pozie na fotelu (blisko kaloryferka, z widokiem na ogródek)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mrusia uzurpatorka :lol:
Obrazek

Smutna Bisia wyzuta z fotela :lol:
Obrazek

Bisia na odzyskanym fotelu :lol:
Obrazek Obrazek

W tej chwili Bisia znowu zrobiła kupkę - normalną :!: :D

mb

Post » Wto kwi 01, 2008 15:19

Jak niewiele potrzeba naszym kotkom do szczęścia :D
Wystarczy fotel :smiech3:
Zdjęcia dziewczynek jak zwykle śliczne :love: Małe niewiniątka :)
A w razie czego, to pazurki pokazać potrafią :wink:

U nas piękna pogoda, tylko podwórka brak :(

Bisiuni to Ty już więcej nie stresuj, skoro tam się czuje bezpiecznie to dopilnuj żeby tak zostało :)
Nie chcesz chyba narażać Bisi, na ból brzuszka :(
Koteczki moje dziękują za głaski, a ja za pozdrowienia :D
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]