http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73 ... sc&start=0
Opcja kup teraz dla wszystkich roślin!!!
1. Róża rabatowa - 3 sztuki - cena 1 szt. 12 zł- została ostatnia!!!

Piękna odmiana róży wielkokwiatowej - najbardziej błękitno-sina z róż.

Często nazywana jest różą niebieską.
Dorasta najwyżej do 1 metra wysokości.
Pięknie i intensywnie pachnie.
Stanowisko słoneczne, gleba bardzo żyzna i wilgotna.
Kwitnie od czerwca do października, a kwiaty mają średnicę 8-10 cm.
Drugie zdjęcie to sadzonki róży jesienią zeszłego roku.
Róże, które oferuję na aukcji są uprawiane w pojemnikach. Nie ma więc możliwości aby się nie przyjęły.
PAMIĘTAJ, ŻE NIE MA BARDZIEJ NIEBIESKIEJ RÓŻY W NATURZE!!!
W tej chwili sprzedaję ładne krzaczki- wysokość od 30 cm.
Roślina pochodzi z mojego ogrodu gdzie zimowała, jest zdrowa i zadbana. Uprawa pojemnikowa.
Wysyłam róże z pięknymi, zdrowymi pąkami!
2. Migdałowiec - 3 sztuki - cena za 1 szt. 15 zł
SPRZEDANY!!!

W pełni kwitnienia wygląda niewiarygodnie, zupełnie jak... sztuczne drzewko ozdobione kwiatkami z bibuły.
Ale właśnie dzięki temu wprowadza do ogrodu radość i optymizm. Prawdziwe drzewko szczęścia.
Najpiękniejszą ozdobą migdałka są jego kwiaty, którymi roślina obsypana jest obficie pod koniec kwietnia i w maju.
W pączku kwiaty są ciemnoróżowe, gdy przekwitają - nabierają pastelowej bladoróżowej barwy,
a do tego mają kształt małych różyczek (3,5 cm średnicy) gęsto osadzonych wzdłuż ciemnobrązowych nagich pędów.
Migdałek lubi stanowiska słoneczne.
Aby kwitł obficie, warto zapewnić mu żyzną, próchniczną glebę, niezbyt piaszczystą i nie gliniastą, gdyż na takich gorzej kwitnie.
Aby migdałek się przyjął, wystarczy kupić go przed kwitnieniem lub w czerwcu, wrześniu po kwitnieniu - egzemplarz uprawiany w pojemniku,
umieścić jego bryłę korzeniową w dołku dwukrotnie od niej większym, uzupełnić go ziemią, lekko ugnieść, zostawiając dołek zbierający wodę, a następnie starannie podlać.
Migdałek wygląda pięknie, gdy kwitnie, ale kwitnie pięknie tylko na zdrowych, młodych, regularnie przycinanych pędach.
Tniemy je w czerwcu, gdy drzewko już nie ma kwiatów, a jego liście są w pełni rozwinięte.
Takie coroczne postrzyżyny wpływają na gęstość korony, ważnym zabiegiem jest także wycinanie pędów wybijających z podkładki.
Przed bardzo silnymi mrozami warto osłonić migdałka chochołem ze słomy.
Pięknie wygląda na tle ciemnozielonego żywopłotu z żywotnika lub cisa, w otoczeniu roślin,
które kwitną później, a więc hortensji, perukowca, kolkwicji, jaśminowca, tawuł letnich i krzewuszek. .
W tej chwili sprzedaję ładne krzaczki, które jmają wysokość od 60 do 140 cm.
Roślina pochodzi z mojego ogrodu gdzie zimowała w pojemnikach foliowych, jest zdrowa i zadbana.
Cena wysyłki wg cennika pocztowego. Róża 9,50 zł priorytet, migdałek 15 zł priorytet - gabaryt B.
Na Ursynów - Kabaty rośliny dowozimy raz w tygodniu.