Licytacja Na Opak str.85 Wątek Sentymentalny z Zasadami

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt mar 28, 2008 10:52

Znowu ja. I znowu lektury szukam dla mojego Gada :roll:

Tym razem szukam bajek Charles'a Perrault w opracowaniu Hanny Januszewskiej.

Oczywiście sprawa pilna, najlepiej na wczoraj :? .... kiedyś umorduję tego mojego małego roztrzepańca, od ponad tygodnia wiedział, że te bajki to na początek kwietnia ma przeczytać ...

Przy okazji, mniej pilnie, szukam piosenek Kate Bush, na CD, mogą być mp3 nagrane na DVD, byle były :) ... oraz płyt Andreasa Vollenveidera, w wolnej chwili podałabym tytuły 8)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt mar 28, 2008 13:15

Myszeńk@ pisze:Przy okazji, mniej pilnie, szukam piosenek Kate Bush, na CD, mogą być mp3 nagrane na DVD, byle były :) ... oraz płyt Andreasa Vollenveidera, w wolnej chwili podałabym tytuły 8)

Mam około 50 utworów Kate Bush na mp3 :) Chcesz?

ancymonka

Od: Czw lut 28, 2008 14:30

Post » Pt mar 28, 2008 13:28

Jasne :!: 8)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt mar 28, 2008 13:28

Katia80 pisze:Dogadałyśmy się z Anną_33 co do bajek na rzutnik.

Szkoda :(

myślałam, że pierwszeństwo ma osoba poszukująca - przynajmniej tak do tej pory to funkcjonowało :roll:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pt mar 28, 2008 13:34

gauka1 pisze:
wanila pisze:poszukuję Hobbita, Tolkiena ale tego w twardych okładkach z wydawnictwa MUZA

Jesteś pewna, że Muza? Na stronie wydawnictwa nie ma Hobbita, chociaż Trylogia - owszem jest.
Może to Iskry? Mieli twardą okładkę.

hmmmm mogłam się walnąć
w takim razie takiego w twardych okładkach :)

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Pt mar 28, 2008 13:37

Myszeńk@ pisze:Jasne :!: 8)

Odezwij się na priv jak ci to nagrać. Normalnie mp3 czy na cd? Na CD to wyjdzie więcej płyt ;)

ancymonka

Od: Czw lut 28, 2008 14:30

Post » Pt mar 28, 2008 21:44

Mirceo, nie bylo moim zamiarem sprawienie Ci przykrosci. Katia napisala, ze ma, ja napisalam do Niej z pytaniem, czy to jeszcze aktualne. Nie odzywalas sie, wiec kupilam. To bylo tydzien temu.
Nie wiem, czy jest tu zasada pierwszenstwa. Gdybys sie odezwala pewnie bylaby licytacja.Nie jestem pewna, bo te zasady nie sa sprecyzowane, ale chyba dzialac to powinno podobnie jak na bazarku.Przykro mi.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pt mar 28, 2008 23:22

Anna_33 pisze:Nie wiem, czy jest tu zasada pierwszenstwa. Gdybys sie odezwala pewnie bylaby licytacja.Nie jestem pewna, bo te zasady nie sa sprecyzowane, ale chyba dzialac to powinno podobnie jak na bazarku.Przykro mi.

Przy okazji...
To też moja wina.
Siadam ostatnio do komputera na 15 min. pomiędzy służbami.
I rejestruję w pośpiechu tylko: "szukam", "mam", "licytacja zakończona".
Przepraszam, Mircea.
Rzeczywiście ten wątek polega na pierwszeństwu, czyli szukający, fantodawca, potem ewentualnie bitwa o fanty.
Inaczej nie miałby sensu.
Ale to wy powinnyście się między sobą dogadać.
Tego, co piszecie na priva już nie zmonitoruję. Tyle z mojej strony.

Wanila - zmieniam wydawnictwo na Iskry.

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Pt mar 28, 2008 23:57

Anna_33 pisze:Mirceo, nie bylo moim zamiarem sprawienie Ci przykrosci. Katia napisala, ze ma, ja napisalam do Niej z pytaniem, czy to jeszcze aktualne. Nie odzywalas sie, wiec kupilam. To bylo tydzien temu.
Nie wiem, czy jest tu zasada pierwszenstwa. Gdybys sie odezwala pewnie bylaby licytacja.Nie jestem pewna, bo te zasady nie sa sprecyzowane, ale chyba dzialac to powinno podobnie jak na bazarku.Przykro mi.

Ja nie twierdzę, że chciałaś mi sprawić przykrość.
Po prostu ten wątek polega na tym, że ktoś rzuca hasło czego szuka, a jeśli ktoś inny to coś posiada i zechce sprzedać, to dopiero wtedy można pokusić się o licytację.
Ja szukałam bajek. Zależało mi na bajkach, więc napisałam to w tym wątku.
Katia je zaoferowała, a po 3 dniach okazało się, że ty je kupiłaś.
Mój błąd, że nie zaglądałam codziennie do wątku, ale z drugiej strony trzymałam się zasady: ja szukam (rzucam pomysł), więc to niejako "moja" licytacja.

Tak czy inaczej - szukam bajek nadal.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Post » Sob mar 29, 2008 0:52

No to sie teraz czuje jak bazarkowy zlodziej.Uroczo.
Wiem, ze Katia wyslala mi juz te filmy, ale skoro tak, to pozostaje mi je zwrocic Tobie, skoro to byla Twoja licytacja.
Filmy jeszcze do mnie nie dotarly, jak dotra, to sie odezwe.

A tak w podobnej sprawie, ktos chcial tu kupic serwetki na sztuki, ktos powiedzial, ze ma. I tradycyjnie sprawa zamarla.Ja bardzo chetnie bym kupila pojedyncze wzory serwetek. Mialam lapac ta dziewczyne na pw, ale rozumiem, ze nie powinnam?
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Sob mar 29, 2008 1:05

Rennatta pisze:Posiadam nr 70 :arrow: wazon pod bambus (mój bambus uwiądł :oops: )

Kolor niebieski ( z Ikei).
Mam jeszcze inny wąski wazon w kolorze czerwonym -myślę,że nadawałby się również pod bambus.
Jeżeli to aktualne mogę później wrzucić fotki.

rozmowy trwają ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob mar 29, 2008 12:24

Anna_33 pisze:No to sie teraz czuje jak bazarkowy zlodziej.Uroczo.
Wiem, ze Katia wyslala mi juz te filmy, ale skoro tak, to pozostaje mi je zwrocic Tobie, skoro to byla Twoja licytacja.
Filmy jeszcze do mnie nie dotarly, jak dotra, to sie odezwe.

Anno, nie dramatyzuj ;)
Skoro dogadałaś się z Katią- ok, napisałam przecież, że szukam nadal.

Ja też poczułam się niefajnie, gdy zobaczyłam, że rzeczy na których mi zależy, ktoś mi sprzatnął sprzed nosa.

Zasadniczo załatwialiśmy wszystkie sprawy w tym wątku, a nie na pw - nie było chyba z tym większych problemów do tej pory. Ewentualnie można na pw kogos poinformować, że ma się rzecz poszukiwaną i żeby ta osoba zajrzała do wątku - to ułatwia sprawę.
Uważam tylko, że danie 3 dni na odpowiedź (tak jak było w moim przypadku) to jednak trochę mało.

A tak w podobnej sprawie, ktos chcial tu kupic serwetki na sztuki, ktos powiedzial, ze ma. I tradycyjnie sprawa zamarla.Ja bardzo chetnie bym kupila pojedyncze wzory serwetek. Mialam lapac ta dziewczyne na pw, ale rozumiem, ze nie powinnam?

Możesz napisać do obu stron, że jesteś zainteresowana - może znowu ktoś przeoczył swoją aukcję?
Czasami szukamy rzeczy od dłuższego czasu i można już o tym zapomnieć...

mircea

Post » Sob mar 29, 2008 14:45

Nie dramatyzuje, tylko pisze tak, jak sie poczulam.Nie jestem osoba, ktora dramatyzuje.Napisalam w tym watku, nie na pw, ze tez jestem zainteresowana. Katia odpisala mi na pw, ze sprawa aktualna i ze chetnie mi je sprzeda. Przez pw ustalilysmy, czy moj rzutnik takie obsluguje i ustalilysmy cene.
Jesli zlamalam ( nieswiadomie) zasady, to przepraszam.
Nie mam w zwyczaju nikomu niczego "zwijac" sprzed nosa.
Filmy nadal nie doszly.
PW sluszy do ustalania szczegolow, zeby nie bylo balaganu w watku. CIekawa jestem jak szybko ktos nam zwroci uwage, ze ta dyskusja jest tutaj prowadzona, a nie na pw wlasnie...

Co do serwetek. Napisalam tutaj dwa razy. Na pw juz sie nie osmiele, zeby nie byc posadzona o "podbieranie". A serwetki na sztuki kupie w sklepie, szybciej, bez nerwow i zbednych posadzen.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Sob mar 29, 2008 15:24

W sprawie serwetek
W tym wątku przeglądam tylko i wyłącznie pierwszy post. Sporadycznie zaglądam na ostatnia stronę.
Znalazłam pod numerem 76 pytanie Ewaa6 o serwetki, odpowiedziałam w wątku i napisałam na pw, bo tak mi ktoś poradził. Dogadałyśmy się , o czym znów poinformowałam w wątku.
Twoich, Anno_33, postów nie zauważyłam. Wszystkie serwetki powędrowały do Ewy, następnym razem jednak proszę o pw.

Uważam, że pierwszeństwo ma osoba, która zgłasza potrzebę, nawet nie wiedziałam, że odbywa się tu coś w rodzaju licytacji, gdy jest więcej chętnych.
Natomiast, wiele z bazarkowych fantów łatwiej, szybciej i taniej można nabyć w sklepie, no ale nie w tym rzecz.
Pozdrawiam.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Sob mar 29, 2008 16:14

Serwatkami chwalila sie Kiciorek) Mowila, ze ma napoczete i nie wie jak je sprzedac. Odpowiedzialam po ile sa mniej wiecej w sklepach do decu, ale pozniej zamilkla.O twoich serwetkach nie doczytalam)

Chyba jednak brakuje tu doprecyzowania zasad. Unikneloby sie nieprzyjemnych sytuacji.
Np szukam boxu Sapkowskiego. I ktos inny tez go szuka. Ktos zglasza, ze ma do sprzedania. Co wtedy? Kupuje ten kto pierwszy szukal ? Czy licytujemy?
I drugi problem, ktos zglasza, ze szuka czegos,ktos inny mowi, ze ma. Pozniej zglaszajacy poszukiwania nie odzywa sie przez tydzien, dwa, trzy. Czy ktos inny ma prawa nabyc ta rzecz?
Te rzeczy powinny byc uregulowane.Prosto i krotko i bylby spokoj.
Obrazek Obrazek

Anna_33

[poprzednia][następna]