Bezpieczna Przystań- potrzebne DS i wsparcie finansowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2008 14:36 koty

W lutym wysterylizowana została również oprócz Miyoshi Konwalia, zaś wykastrowane Tulipanek i Irysek (koty z Akcji działki).

Luty był dla mnie miesiącem dramatycznych rozstań - na zawsze: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Mruczysław - chłoniak
Mysza Buba - mocznica
Angielka - neurologia- paraliż

Pieniądze z aukcji fundacji przeznaczone będą głównie na zabiegi weterynaryjne (sterylizacje aborcyjne i leczenie), w drugiej kolejności na karmę (o ile uczestnicy aukcji dopiszą :lol:

Dług fundacji w lecznicy przekroczył kwotę 3500 zł :x :x :x
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Pon mar 03, 2008 14:54 Re: koty

wydra pisze:Luty był dla mnie miesiącem dramatycznych rozstań - na zawsze: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Mruczysław - chłoniak
Mysza Buba - mocznica
Angielka - neurologia- paraliż

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon mar 17, 2008 10:17

w tym tygodniu nastąpiła "wymiana" kotów w fundacji : z czarno-białego na czarno-białego :mrgreen: tylko kilka rozmiarów mniejszego

KOT BEHEMOT w rozmiarze XXXXL znalazł cudowny dom, w którym od razu uwalił się w łóżku :lol: :lol:
do towarzystwa ma 2 inne koty

a do fundacji trafił Pogorzelec czyli Guinness :) najcudowniejszych kolorów of kors
mieszkanie w sąsiedniej klatce fundacji całkowicie spłonęło, w środku był kot, dzięki wysiłkowi Ani Wydry udało się kota z mieszkania wydobyć
na szczęście był tak mądry że pożar przeżył siedząc na balkonie
ale zapach spalenizny na futerku utrzymywał się jeszcze kilka dni
jak dostane zdjęcia to wstawię

jeśli ktoś zechce wesprzeć pogorzelca (odrobaczenie, szczepienie i karma) to prosimy o wpłaty na konto fundacji www.bezpiecznaprzystan.org.pl
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob mar 22, 2008 21:52

Obrazek

Guinness to przemiły kocio, bardzo elegancki :D
Tu jest jego historia i zdjęcia:
http://bezpiecznaprzystan.org.pl/adopcja/adop_odl.htm
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Śro mar 26, 2008 11:07

Wklejam ze strony fundacji:

Guinness Pogorzelski – kot ze spalonego mieszkania
ur. 2004
Kiedy w piątek 14.03 wyszłam rano na spacer z Miczurem, zobaczyłam spalone mieszkanie w sąsiedniej klatce – zamurowało mnie – wiedziałam, że mieszkał tam mężczyzna z kotem. Cały dzień zajęło mi ustalanie ze wszystkimi służbami ratowniczymi: Straż Pożarna, Straż Miejska (bardzo życzliwa pani), Policja (bardzo opryskliwa pani) – co stało się z mężczyzną i z jego kotem. W międzyczasie udało mi się wstawić oknem przez pracownika administracji, zatykającego otwór okienny tekturą, miskę suchej karmy dla kota. W końcu udało mi się dowiedzieć, że mężczyzna wychodzi ze szpitala. Zostawiłam w zaplombowanych drzwiach spalonego mieszkania ofertę tymczasowego zaopiekowania się kotem... i wieczorem Guinness Pogorzelski trafił do mnie. Pożar mieszkania, akcja ratunkowa, straszne zamieszanie i nagłe osamotnienie... to niewyobrażalny stres dla kota. Guinness był szalenie zestresowany, śmierdział spalenizną i miał szare futro od dymu i spalenizny. Trafił do pana Sławka jako 3 mies. kociak wyrzucony z X piętra – kot w wyniku doznanego urazu nie ma żadnych zębów w górnej szczęce. Jest cudownym 3,5 letnim kotem kastratem, szalenie miłym i kontaktowym.
Już po pierwszym dniu pobytu u mnie zapragnął kontaktu z innymi kotami. Kot uwielbia swojego opiekuna – kiedy odwiedza go pan Sławek, Guinness od razu pakuje mu się na kolana i gada ile wlezie.
Wesprzyjcie proszę tymczasowy pobyt Guinness'a u mnie: kot został już odrobaczony i zaszczepiony. W mieszkaniu spaliły się wszystkie kocie akcesoria: kocie legowisko, kuweta, kontener.
Wpłaty na rachunek bankowy fundacji:
15 1020 1026 0000 1602 0114 5549 tytułem: GUINNESS

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt mar 28, 2008 19:41 koty

Guiness ma anginę - wdychanie dymu i długie siedzenie na zimnym balkonie + stres dały efekty w postaci choroby po kilku dniach - leczę go od kilku dni - kot ma się znacznie lepiej.
Wczoraj odkryłam, że skubaniec umie sam otwierać lodówkę - robił to kilka razy, a wieczorem już przy mnie, jakby chciał się pochwalić jaki jest bystrzak :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Śro kwi 02, 2008 8:41

Kochani - poszukujemy opiekunów dla kolejnych psów, którymi zaopiekowała się Fundacja - liczymy na Waszą pomoc:

Minutka (ur. 2005)

Maleńka czarna suczka (5,80 kg) mieszaniec (na krótkich łapkach) błąkała się po ulicach podwarszawskiej miejscowości (tam, gdzie Muron). Kiedy pan Andrzej napisał mi w mailu o nędznej kondycji i wałęsaniu się suczki, podjęłam się opieki nad nią… i następnego dnia (od 31.03) Minutka jest u mnie. Maleństwo jest strasznie zabiedzone: skóra i kości, kilka kleszczy, oraz brud. Pojechaliśmy od razu do lecznicy: suczka została zbadana, miała pobraną krew oraz fachowo wyjęte kleszcze. Teraz jest w trakcie leczenia anemii i wątroby: leki + dieta Hepatic.

01.04 – Minutka wykąpana i pachnąca, ma niesamowity apetyt – karmię ją kilka razy dziennie małymi porcjami (zjadłaby każdą ilość jedzenia - widać, że dłuższy czas zdobywała pożywienie sama na śmietniku).

Suczka jest bardzo nieśmiała i delikatna, pięknie chodzi na smyczy, jest szalenie wdzięczna za każdy odruch serca człowieka: za karmę, kąpiel, czesanie, pogłaskanie i za czułe słowo.

To piesek do zakochania dla każdego dobrego człowieka.

Tel.: 835-64-38 - Anna Wydra

Tutek (ur. 02. 2007)

Nieduży pies mieszaniec, maści brązowej podpalanej - jest bardzo wesoły i przyjazny wobec psów i suk. Bardzo pragnie towarzystwa człowieka. Jest łagodny, posłuszny, umie chodzić na smyczy i jeździć samochodem.

Tel.: 669-12-54 - pani Renata.

Jeśli ktoś zechciałby wesprzeć utrzymanie psów i leczenie Minutki - proszę o wpłaty na konto Fundacji:

15 1020 1026 0000 1602 0114 5549 tytułem: (imię psa)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob maja 03, 2008 19:01 koty

Suczka Minutka ma już dom, pies Tutek nadal czeka na swojego człowieka, doszedł kolejny mały pies terierkowaty- Szczotek: www.bezpiecznaprzystan.org.pl - Psy do adopcji

Kwiecień:
kolejne odejścia :( :( :( :(
Trudzia - mocznica
Przecinek - chłoniak jelita.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Czw cze 05, 2008 8:49

pod opieką fundacji sa dodatkowo:
domowy kot Kajtuś którego własciciele juz nie chcieli - niestety zmiane miejsca powaznie odchorował, ma zalozona sonde bo odmawial jedzenia

maluchy z rury kanalizacyjnej czyli bielanskie MGM:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76118&start=15

wyrzucona domowa kotka Pipi:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76379

i najnowszy nabytek młodziutki kot Mandaryn który szanse na zmiane zycia zobaczył w ucieczce przez uchylony lufcik mieszkania na 4 pietrze - z domu opiekunki - bohaterki wątku "Gdy rozum spi ..."
bardzo mozliwe ze jego zniknięcie nie zostało zauważone :(

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76539
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Śro cze 11, 2008 21:58 koty

11.06- Kajtek już ma wyjętą sondę - teraz musi oswoić się z widokiem kotów i psa, których oglądał i słuchał przez miesiąc zza drzwi łazienki.
09.06 Fuksia wysterylizowana, Arlekinek wykastrowany.
08.06 - po 1,5 roku od znalezienia przez Marylę, pożegnałam cudnego rudzielca Miziaka Mrumlinga :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Czw cze 12, 2008 11:54 Re: koty

wydra pisze:08.06 - po 1,5 roku od znalezienia przez Marylę, pożegnałam cudnego rudzielca Miziaka Mrumlinga :cry: :cry: :cry:

smutno :(

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw cze 12, 2008 11:56 przez Maryla, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Czw cze 12, 2008 11:55

zdjęcia Kajtusia jeszcze z sondą przez ktora byl karmiony:

Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Nie cze 15, 2008 8:13

na Koci łapci jest wątek z prosba o pomoc jakiej potrzebuje fundacja zeby bezpiecznie umiescic kocia rodzine:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76817

jesli ktos moze pomoc to zapraszamy
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Śro cze 18, 2008 9:14

Kajtus po wyjeciu sondy:

Obrazek Obrazek

i Kicia Gosposia dla wielbicieli - tu w duecie z Rudymi Uszami czyli Bursztynkiem:
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Nie cze 29, 2008 13:07

Kajtuś czuje sie juz coraz lepiej, jeszcze tylko trochę kotów się boi

Obrazek Obrazek Obrazek

Maryla

[poprzednia][następna]