Maybach, Taurus i Topik :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 24, 2008 22:11

TyMa dla mnie jesteś bohaterką.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto mar 25, 2008 7:18

Ja tylko z powołaniem się minęłam, powinnam zostać pielęgniarką. Dziś zamieniam się w malarkę pokojową, bo spadla mi ze ściany rozpięta na niej ogromna hoja i nie dało się jej poprzypinać powtórnie. Odsłoniła tapetę w kolorze zdecydowanie różnym od reszty.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Wto mar 25, 2008 18:54

TyMa pisze:Ja tylko z powołaniem się minęłam, powinnam zostać pielęgniarką.

Przyjeżdżaj do Łodzi - załatwimy CI jakiś etacik :)
A malarka pokojowo-kuchenna też nam się przyda :twisted: 8)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro mar 26, 2008 8:26

Akcja pod tytułem, co ty wiesz o dobrej karmie.
Tymkowi wrócił apetyt, więc przestawiam go na karmę wątrobową. Podaję. Zagrzebuje dywanem z przedpokoju. Odgrzebuję, układam dywan. Odganiam Filona , który własnie przekonywał Tymka, że jedzenie jest ok. Nakładam nową porcję i podaję Tymkowi, który obrażony siedzi na parapecie. Tymek idzie do kąta, w którym zazwyczaj dostaje jedzenie, siada i czeka, odwrócony do mnie tyłem i wpatrzony w sufit, z którego ma się zjawić najlepiej surowe mięsko. Filon powtórnie demonstruje, że puszka jest całkeim smaczna. Nakładam 3. porcję i mażę ja po wierzchu inna puszką. Tymek chodzi wkoło miski podlizując ze wszystkich stron. Ja stoję i pilnuję, bo Filon gotów do kolejnych degustacji. Trwa to pół godziny. Zjadł odrobinkę. Mieszam z Intestinalem. Dowiaduję się, że wyprodukowałam obrzydlistwo. Łamię się, podaję sam Intestinal. Oj, kobieto. mówi Tymek, nie trzeba było tak od razu?! Czasu i kasy ci nie szkoda? To było wczoraj. Dziś - powtórka z rozrywki. Małą łyżeczkę zjadł.
Zamówiłam Ornipural na drugą serię zastrzyków, dostanie za tydzień. Dziekuję tym, którzy mi to ułatwili!
Mam trochę problemów z podawaniem Filonowi leku na pęcherz, bo to strasznie gorzkie tabletki i pieni sie po nich, wkładanie palcy miedzy te zębiska przypomina sztczki z lwem w cyrku. Muszę zdobyć wołowinkę i w niej podawać, bo innego mięska to maleństwo nie rusza.
Mam anginę, wezmę dwa dni zwolnienia, przynajmniej opanuję podawanie wszystkich leków. Staram się porozdzielać je tak, by między jednym a kolejnym była jakaś przerwa. Zaczynam o 6 30 a kończe o 23. dobrze, że już kroplówek i domięśniowych nie muszę.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Śro mar 26, 2008 8:39

TyMa, intestinal to nie jest zła dieta dla wątrobowca
jeśli woli to chyba nie zmuszałabym

i wiesz, gdybyś znalazła chwilę pomiędzy lekami - może skontaktuj się z tym Jagielskim z Warszawy?
Wydaje mi się że warto, żeby zobaczył wyniki Tymka
w przypadku podejrzenia nowotworu jego opinia byłaby bardzo cenna.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro mar 26, 2008 8:57

Bel, jak ja Cię lubię! Ważący tonę wyrzut sumienia, że nie umiem go przekonać do najlepszej dla niego karmy, zdjęłas mi z serca! Na dodatek Intestinal bez problemów dostaję w pobliskiej lecznicy. Do dr Jagielskiego napiszę, jak tylko wrócę od swojego lekarza. Pozbieram wyniki wszystkich badań i spis otrzymywanych leków, zapytam też, jakie badania On zasugerowałby. Dzięki za czujność!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Śro mar 26, 2008 11:55

Ja podaję mojej całej 4 Gammolen, na sierść, tabletki są spore, fakt nie gorzkie a udaje mi się w 99% podać je za pierwszym podejściem.
Chwytam jedną ręką za kark, drugą otwieram pyszczek i wpycham głęboko. A kotek połyka :) Normalnie idealnie :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro mar 26, 2008 16:01

mokkunia pisze:za kark, drugą otwieram pyszczek i wpycham głęboko. A kotek połyka :) Normalnie idealnie :)

Bo Ty masz koty sztuczne. Pluszaki, znaczy się :P

TyMa, jesteś dzielna jak rzadko. Mam nadzieję, że ten "kryzys" już za Wami i będzie już tylko lepiej :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 26, 2008 20:25

Sukces! Nałożyłam obok siebie Intestinal i wątrobową Hillsa. Zjadł obie!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Czw mar 27, 2008 17:01

I co? I co? Dalej jemy pół na pół. Dobre i to, bo gdy nakładam samego Hillsa to nawet spojrzeć nie chce. Dziś doszły zastrzyki na drugą serię. Tymek ma leki, ja spokojny sen, a Parapet naszą wdzięczność. Dobrze, że jestem chora, moge pilnować pór podawania leków i posiłków. Rudasek słodko mruczy wtulony w kaloryfer, aż miękko się robi na sercu.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Czw mar 27, 2008 17:31

TyMa... Pierwszy raz chyba czytam takie słowa: Dobrze, że jestem chora 8O
Kciuki za Was wszystkich!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw mar 27, 2008 19:13

Dalej w tym kierunku proszę :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt mar 28, 2008 7:58

Mam pytanie, czy Filonowi, który jest na karmie Urinary, mogę podać pastę odkłaczającą Bezopet? Wczoraj go dokładnie wyczesałam, a dziś w nagrodę mi haftnął sierścią. Wygrzewamy się na słonku.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pt mar 28, 2008 10:08

Ja nie wiem... Ktoś wie?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto kwi 01, 2008 13:10

TyMa pisze:Mam pytanie, czy Filonowi, który jest na karmie Urinary, mogę podać pastę odkłaczającą Bezopet? Wczoraj go dokładnie wyczesałam, a dziś w nagrodę mi haftnął sierścią. Wygrzewamy się na słonku.

A nie został Ci zielony owiesek po świętach?
Na pewno możesz podać :wink:

Jak Tymek - tyle dni ciszy?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[poprzednia][następna]