SCHRON LUBLIN-Sfinks i golutki Kuba już w Opolu u p. Ali !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 20, 2008 15:36

http://www.laboklin.pl/frame.php?lang=pl

LABOKLIN Polska sp. z o.o.
ul. Powstańców Śląskich 101
01-495 Warszawa

tel/fax: +48 22 691 93 10..11..12

Badanie parazytologiczne kosztuje 30,00 zł., próbkę należy dostarczyć do 24 h od wydalenia (oczywiście im szybciej tym lepiej). Takiej informacji mi udzielono przez telefon.

Nie wspominałam o homeopatii i naukowym przedsięwzięciu, pwoeidziałam, że chcę ustalić jaki gatunek pasożyta został wydalony przez mojego kota.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw mar 20, 2008 15:44

A jeżeli zależy Ci na badaniu w lab. Felix, to:
JAK WYSŁAĆ MATERIAŁ DO BADAŃ

Przed wysłaniem próbki należy zapakować do torby na mrożonki z supermarketu, i do torby dodatkowo włożyć zamrożony wkład do lodówki turystycznej (proszę nie dosypywać lodu do torby). Wszystko razem musi być zapakowane w sztywne pudełko, by pojemniki z próbkami nie rozgniotły się w transporcie. Tak zabezpieczone próbki muszą dotrzeć do laboratorium w ciągu 24 godzin.

http://www.laboratoriumfelix.com/analizy.html
Czyli da się.

Ach. Przeglądając stronę tego laboratorium, zauważyłam, że gabinet wet. w swoich usługach ma... m.in. homeopatię (i izopatię). A podlinkowana jest np. ta strona http://www.vegamedica.pl/

Jana

Post » Czw mar 20, 2008 15:47

Jan dziękuję - rozmawiałam przed chwilą z Panią mgr - uważa, że materiał może być do rozpoznania w zależności od stopnia zmacerowania, przyjmą do 21 - święta i niedziele nieczynne. Materiał do rozpoznania pod mikroskopem - nie testami.

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Czw mar 20, 2008 16:01

sfinks - na Powstańców w Laboklinie również badają pod mikroskopem. A masz dużo bliżej.

Jana

Post » Czw mar 20, 2008 16:06

wyżej

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Śro mar 26, 2008 14:25

Tiger_ pisze:
Anda pisze:Byłam dzisiaj w schronisku, głownie w kociarni.
Tiger pokazała mi kicię, śliczna, półdługowłosa , o ciekawym umaszczeniu, podszerstek biały, sierść na górze czarna. Kicia niestety ma obcięty ogonek i część ucha.
Dzisiaj miała zaropiałe oko.
Jeżeli ktos nie weźmie jej na tymczas lub na stałe, kicia na pewno się rozchoruje.
ja nie mogę, wzięłam dzisiaj maleńką dzidzię - słabiutką i chudziutką do domu na tymczas.
Proszę popytajcie, może .............chociaż szanse są raczej niewielkie wstawię zdjęcia
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[/b]

I co z tą Kicią ????
Obrazek
Obrazek

galleana

Od: Sob wrz 08, 2007 19:52

Post » Śro mar 26, 2008 15:32

Przeczytałam o bidach w kociarni - moglibyśmy wziąć na tymczas jedną, no może dwie najbardziej potrzebujące kotki - sami zdecydujcie które.
Trzeba by też zorganizować transport do Opola.
Obrazek Obrazek

szamanka

Od: Wto mar 04, 2008 14:50

Post » Śro mar 26, 2008 18:24

Ojej, jaka wspaniala wiadomosc :1luvu:

popi

Od: Czw gru 28, 2006 21:32

Post » Śro mar 26, 2008 20:57

szamanka pisze:Przeczytałam o bidach w kociarni - moglibyśmy wziąć na tymczas jedną, no może dwie najbardziej potrzebujące kotki - sami zdecydujcie które.
Trzeba by też zorganizować transport do Opola.

Super wieści !!!
Droga odległa , ale być może coś wykombinujemy ...

W schronisku jest tyle potrzebujących kotów , że trudno wybrać ....

Szamanko , napisz , czy to moga być starsze koty ?

Basia jest w boksie ..........nie siedzi już w klatce ....
Ake jest w boksie sama , bo strasznie tłukła inne koty :(
Nie mam pojęcia dlaczego , bo wcześniej tego nie było .......:(
Tylko z Bunią nie bardzo się lubiły .....

A kociczka bez uszka i z ułamanym , sztywnym ogonkiem , wciąz zasmarkana ......
Ona bardzo potrzebuje tymczasu , ale trzeba ją przeleczyć , bo w warunkach schroniskowych nie chce za bardzo się leczyć :(
Płacze bardzo w klatce i błąga żeby ją wyjąć ...

Kuba gluciarz - troszkę lepiej ....ale nie zapeszam na razie .na pewno przestało mu tak bezwarunkwo ciec z nosa .....

Za to Sfinks - (- pamiątacie? ten , którego ogoliłam do gołej skóry) , niestety coraz gorzej :(
Zmiany na skórze wciąż są i na dodatek charczy okrutnie i nos cały zapchany .....A to był zdrowwiutki kot , poza tymi zmianami na skórze ... :cry:
Mogłabym go stamtąd zabrać i leczyć ,ale tylko na zasadzie adopcji - więc nie mógłby już wrócić do schroniska ....
Takie są zasady :( Nie mogę zabrać kota i potem go zwrócić wyleczonego :(Bardzo chciałabym mu pomóc .Mam przecież pieniązki zebrane na schroniskowe koty ......tylko ktoś musiałby go zabrać na DT .
Jeżeli mu nie pomożemy , to on się wykończy :( wiem to ...bo jest coraz gorzej ....Trzeba go porządnie zdiagnozować .- co jest na tej skórze , zrobić posiewy , obejrtzeć pod mikroskopem ....Zrobić badania krwi - morfologię i biochemię - pieniążki na to są , tylko i po kilku dniach w klinice musiałby trafić na dalsze leczenie na tymczas , a potem do Domku Stałego ....
On gaśnie w oczach :( Siedzie w tej ciasnej klatce już ponad dwa miesiące !!!!!!
Acha ... i to jest niewykastrowany kocur, zwykły buras, na dostek niemłody.............. , ale oczywicie , jak tylko miożnaby było zostałby wykastrowany i już bez jajek poszedłby do dt ...
Wiem , że on nie ma szans ....bo kto weźmie kota ze zmianami skórnymi , któe mogą okazać sie grzybem .....? Ale jeżli nie dostanie pomocy to umrze ,wiem to :(

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro mar 26, 2008 22:05

Możemy wziąć Sfinksa i tą bidę bez uszka, z tym że Sfinks przez jakiś czas, ze względu na inne koty też musiałby siedzieć w klatce, jeżeli te zmiany skórne to byłoby coś zakaznego. Ale mamy doświadczenie w leczeniu grzybicy, kk zresztą też. Musiałabym tylko wiedzieć w jakim mniej więcej wieku jest kotka i czy były kiedykolwiek szczepione.
Obrazek Obrazek

szamanka

Od: Wto mar 04, 2008 14:50

Post » Czw mar 27, 2008 9:29

Podniosę. Do Opola daleko, ale trzymam kciuki za transport. :D
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw mar 27, 2008 11:04

szamanka pisze:Możemy wziąć Sfinksa i tą bidę bez uszka, z tym że Sfinks przez jakiś czas, ze względu na inne koty też musiałby siedzieć w klatce, jeżeli te zmiany skórne to byłoby coś zakaznego. Ale mamy doświadczenie w leczeniu grzybicy, kk zresztą też. Musiałabym tylko wiedzieć w jakim mniej więcej wieku jest kotka i czy były kiedykolwiek szczepione.

Transport jest potrzebny na cito.
Jeśli kot kk się bardzo zaklei, to szanse na uratowanie spadają drastycznie...

Czy może ktoś założyć wątek w celu znalezienia transportu. tutaj czas się liczy!!!

Do 100 km możemy po niego wyjechać. Dalej już nie, bo naszych podopiecznych nie możemy na zbyt długo zostawić!
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw mar 27, 2008 11:19

Moj kolega w srode prwyswla wraca z zamoscia do krakowa. Jesli ktos dostarczylby koty do Zamoscia, to moglyby dojechac do krakowa, a potem by trzeba kombinowac dalej.
Wiem, ze to dosyc pozno, ale...

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw mar 27, 2008 11:22

lutra pisze:Moj kolega w srode prwyswla wraca z zamoscia do krakowa. Jesli ktos dostarczylby koty do Zamoscia, to moglyby dojechac do krakowa, a potem by trzeba kombinowac dalej.
Wiem, ze to dosyc pozno, ale...

Lutra, dzięki.
Niech to będzie awaryjne wyjście, ale trzeba nadal szukać...
...

CoToMa

Post » Czw mar 27, 2008 15:17

Pilnie potrzebny transport z Lublina w okolice Opola!!!
...

CoToMa

[poprzednia][następna]