Trinity36 pisze:Poszło..

Trinity36 pisze:
Stan Funduszu Specjalnego na dzień dzisiejszy wynosi "0" (zero)![]()
A to pech...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Trinity36 pisze:Poszło..
Trinity36 pisze:
Stan Funduszu Specjalnego na dzień dzisiejszy wynosi "0" (zero)![]()
Trinity36 pisze:
Stan Funduszu Specjalnego na dzień dzisiejszy wynosi "0" (zero)
ajmk pisze:Myślę, że pośpiech niewskazany... Tuż po Świętach portfele wydrylowane do cna... Trzeba z bazarkami do MBP zaczekać...
Patsy pisze:Pookaż
no ja też - ale MBP przeważnie występuje w okolicach 1go
ajmk pisze:Patsy pisze:Pookaż
no ja też - ale MBP przeważnie występuje w okolicach 1go
U mnie już od pół roku wcale nie występuje
Ech... Dóóóóóóóóół
Trinity36 pisze:
Matahari pisze:Trinity36 pisze:
a może sprawdź lepiej siostro skarbniczko???
Trinity36 pisze:Matahari pisze:Trinity36 pisze:
a może sprawdź lepiej siostro skarbniczko???
Matahari Ty Wiedźmo!!!
Mamy na rozmnożenie już 15 złotych za bazarek Matahari![]()
![]()
![]()
Anna G-R pisze:Witajcie!
Mam chyba dobre wiesci tzn w czwartek lub piatek Bazio bedzie mial USG kontrolne.Pani doktor "ogladajac" ostatnio Bazia stwierdzila duza poprawe stanu brzuszka i jest decyzja ze na razie poki Bazylek czuje sie lepiej i jest w miare na lekach ustabilizowany/bo nawet cukrzyca sie uspokaja i cukier tak nie szaleje/to nie bedziemy go operowac do czasu az cos /nie daj Boze/sie popsuje.Gdzies tam w srodku caly czas mam nadzieje na ten cud i niczego innego nie pragne.Jedyne co jest niekwestionowana koniecznoscia to leczenie Bazyla i scisla dieta cukrzycowo-lekkostrawna bo bez tego nie mamy zadnych szans i tu uklon w strone Bazia przyjaciol -jak tylko mozecie wrzucajcie "grosik" na jego leki i jedzenie bo sama nie udzwigne takiego ciezaru.Jego leki sa drogie i z niczego mi rezygnowac nie wolno /insulina,paski do glukometru ktorych w marcu poszlo prawie dwa opakowania a kazde kosztuje 55 zl gasprid,espumisan,pankreatyna,hepachol,esentiale forte laktuloza strzykawki insulinowki plus dieta a dieta Bazyla jest chude mieso wolowe i od czasu do czasu moze dostac kawalek piersi z kurczaka co by mi sie kocisko nie zbuntowalo no moge jeszcze dawac mu jagniecine i cielecine ale jak sie domyslacie nie jest to na razie w moim zasiegu finansowym gdyz dobija mnie zakup raz na tydzien ok trzech kilogramow wolowiny ktora kosztuje od 28 do 32 zl za kg a co dopiero jagnieciny czy cieleciny ktore sa drozsze o ok jedna trzecia/W dalszym ciagu nie wolno Baziowi jesc suchej karmy ze wzgledu na zle pracujace jelita.
Nasza pani wet zastanawia sie tez nad przyczyna tych dolegliwosci i ma podejrzenie czy to co dzieje sie z jelitami i praca zoladka nie jest powiazane z pobiciem trzy lata temu tzn czy jakis uraz wewnetrzny nie spowodowal atoni jelit /porazenie nerwow odpowiadajacych za uklad trawienny - a nawet wiecej czy tez sama cukrzyca nie jest skutkiem pourazowego uszkodzenia trzustkiTydzien temu na USG nie bylo widac zadnego guzka ale to nie znaczy ze go nie ma -ja tam wolalabym zeby go nie bylo!
Boze jak trudno tlumaczy sie te zawilosci medyczne na pewno wychodzi mi to chaotycznie i nieskladnie ale staram sie jak moge mysle ze mi wybaczycie ale lepiej nie umie.
Suma sumarum na razie operacja ODROCZONA i trzymajcie kciukasy co by tak bylo jak najdluzej.
Calusy dla wszystkich od Anki/niesmialo szczesliwej/i od Bazi ktory na razie nie bedzie mial kolejnych stresow i cierpien.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Luiza411 i 69 gości