podrzucili nam szczeniaczka-Emma -wieści z domu :)))

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Wto mar 25, 2008 11:01

:ok: :ok: :ok:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto mar 25, 2008 12:35

Kciuki, dużo kciuków!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Wto mar 25, 2008 17:47

kciuki som :ok: :ok: :ok:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Wto mar 25, 2008 18:17

Kciuki mocne :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto mar 25, 2008 19:06

Domy się biją o naszego szczeniora ;) czekam teraz jak na szpilkach, zaraz ma dzwonić Pani z Krakowa... w kolejce jeszcze Warszawa i Łódź ;)

Emma była dziś u CoolCaty, bo jej wypatrzyłam "pryszcza" na powiece :oops: Ania mało nie umarła ze śmiechu, że my z psem do weta, bo pryszcz :oops:
Pryszcz został wyciśnięty :strach: a psica określona jako rozpieszczony, rozpuszczony do granic możliwości pies :oops: A że spotkaliśmy Pisiokoty z Kimi, to się jeszcze sunia z Wujkiem wybawiła do bólu. W drodze powrotnej padła i teraz też śpi :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto mar 25, 2008 23:21

Inga i Wiesiek rozpieścili Emmę do granic możliwości! Jest małą płaksą i wyniunianą lalusią! Na szczęście ma dziewczyna instynkt, bo po okrutnych zabiegach na mikroskopijnej wielkości pryszczu, nic sobie z obecnych nie robiąc, szalała po całym gabinecie dusząc i mordując małego miśka.
No i Emma urosła i to jak. W końcu widać że ma nogi i w końcu jej też szyja wyrosła :lol:
Jak dla mnie, to ona jest taką wyścigową wersją border collie, chociaż Inga upiera się przy krótkouchym springer spanielu :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto mar 25, 2008 23:44

:ryk: :ryk: :ryk:

padłam pokonana przez pryszcza mordercę :lol: Inga może Ty się przyznaj, że wyszukujesz choróbska przeraźliwe (i kto to mówi, tak, tak zdaję sobie z tego sprawę) żeby opóźnić moment rozstania?

Malati

Post » Śro mar 26, 2008 7:04

Malati pisze::ryk: :ryk: :ryk:

padłam pokonana przez pryszcza mordercę :lol: Inga może Ty się przyznaj, że wyszukujesz choróbska przeraźliwe (i kto to mówi, tak, tak zdaję sobie z tego sprawę) żeby opóźnić moment rozstania?

Bo ktoś na forum rozsiewa
zwierzęcą hipochondrię, a to wysoce zaraźliwe jest :twisted:

:lol:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro mar 26, 2008 8:50

no faktycznie, jakoś mi się wydawało, że springer ma krótsze uszy niż cocker spaniel :oops: na uszach Emci takie właśnie falujące włoski są jak u spanieli, ale border collie pasuje bardziej - oddaję honor :)

i nie ma się co śmiać z pryszcza na Emmie, bo to na samym rancie powieki było. A skąd ja mam wiedzieć, co to? może jakaś psia dżuma? 8)

dziś od rana Emma pilnie ćwiczy się w szczekaniu :roll: robi to z takim zapamiętaniem, że aż sie przewraca z wysiłku :D a że szczeka na Georga, to nasz pierworodny ma na twarzy wyraz inteligencji mniej więcej hamburgera. Oczy ma prawie na szypułkach, tak się wytrzeszcza na psa. I widać, że kompletnie nie rozumie, co się dzieje i czego to biało-czarne chce :D

a domek z Krakowa się nie odezwał...

Georg-inia

Post » Śro mar 26, 2008 10:30

MarciaMuuu pisze:Bo ktoś na forum rozsiewa
zwierzęcą hipochondrię, a to wysoce zaraźliwe jest :twisted:

:lol:

Chcę powiedzieć, że Inga ma większą zwierzęcą hipochondrię niż ja i miała ją jeszcze zanim mnie spotkała :twisted: ha! w sensie, że ja się od Ingi zaraziłam!! no i wszystko jasne :evil:

Jak to przewraca się z wysiłku? 8O Ona jest bombowa, ale jak CoolCaty pisała, że się nawet bawiła w poczekalni to przeżyłam szok, bo ja Emmę wyobrażam sobie jaką taką okrutną niezgrabę. A Georgowi to się nie dziwię, wyobraź sobie, że ktoś w takim dziwnym języku próbuje coś Ci wytłumaczyć... przecież to strasznie trudne rozszyfrować taki szyfr.
A swoją drogą to może nie pozwalajcie jej na to? Moja suka najmłodsza niestety nigdy nie została nauczona psich manier i teraz jak chce się bawić z psem to też na niego szczeka i jeszcze napiera na niego całym ciałem, co czasami dziwnie się kończy.

Malati

Post » Śro mar 26, 2008 14:46

Jezuniu, Emma... Moja miłość.... :oops: Jaka ona śliczna....
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Śro mar 26, 2008 15:36

CoolCaty mówi, że Emma rozpieszczona, Malati, że mamy nie pozwalać na pewne zachowania.... czy nikt nie rozumie tego, że my nie potrafimy wychować tego szczeniaka? :crying: żadnego szczeniaka zresztą...

nie wiemy, co takiemu psu powinno być wolno, a co nie. Jedyne, co naprawdę staramy się zwalczać to gryzienie, bo ona żre całkiem mocno i potem jeszcze patrzy tymi gałami, zdziwiona, że mamy pretensje... no i wybiera kupy z kocich kuwet. Nie powiem, co z nimi robi :roll:

TŻ twierdzi, że do Emmy nic nie dociera, a on "psa bić nie będzie"... jakby co najmniej miał ją skatować, a nie dać klapsa gazetą... Chociaż pewnie gazetą klepać też nie można, co? :? no i błędne koło się robi

aaaaaaaaaaa, niech ktoś zabierze szczeniaka, zanim wyrośnie z niej najgorzej wychowany pies na świecie Obrazek

Georg-inia

Post » Śro mar 26, 2008 15:39

To kciuki za domek cały czas trzymamy :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro mar 26, 2008 18:27

Inga, to może jednak na allegro go wrzucę, co? I Cię uratuję :D

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro mar 26, 2008 20:05

hi hi, dla rozwiania wątpliwości - dwa springer spaniele walijskie - ta na pierwszym miejscu to sunia (moja własna!)

Obrazek

otka

Od: Wto lis 22, 2005 20:10

[poprzednia][następna]