Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 29, 2008 20:46

Ty już podjęłaś decyzję?
Bo mnie najbardziej podoba się ta żyłkowa, bo jej mało widać. U mnie nie tyle jest problemem, jaką siatkę, tylko kto mi ją założy. Obawiam się, że z tym sobie sama nie poradzę. Całe szczęście, że mam łatwy do osiatkowania balkon, bo cały jest zabudowany.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob mar 01, 2008 4:42

Czy siatka na muchy z castoramy wydaje sie bezpieczna?

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Sob mar 01, 2008 10:49

Nie jeszcze nie zdecydowałam :)

Jak sama nazwa wskazuje siatka jest na muchy a nie na koty. Raczej na pewno nie jest wystarczajaca.

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Sob mar 08, 2008 13:33

Hej,
A ja mam wielki problem, bo sie wiosna zbliza a moj balkon bez siatki. Sama nie zrobie, bo nie umiem i nie bardzo wiem gdzie poszukac kogos kto zrobilby to solidnie. Pewnie juz bylo to z tysiac razy na forum, sorry, ale jestem w kropce, bo mi mojej Galopci szkoda zeby siedziala w domu a nie wypuszcze bez zabezpieczenia. Jesli ktos ma jakiekolwiek namiary na firme ktora moze mi balkon zabezpieczyc to slijcie wszystko na priva. Mieszkam w Piastowie k. Warszawy, wiec wszystko co z okolicy wchodzi w gre ;) Siatke juz posiadam - Trixie, rama drewniana tez jest juz czesciowo zalozona.
Z gory bardzo dziekuje za info!

Pysia13

Od: Czw wrz 30, 2004 14:12

Post » Pt mar 21, 2008 10:54

Dziewczyny, szukam namiarów na pana Piotra Mockałło.
Jego strona, to: http://kocia_stronka.republika.pl/index.html

Może u którejś z was, wykonywał zabezpieczenia okien lub balkonu?

Napisałam maila z prośbą o kontakt, ale od ponad tygodnia cisza. A tu wiosna za pasem...

Poratujcie... :D
Obrazek

pigula

Od: Pon paź 15, 2007 22:30

Post » Pt mar 21, 2008 11:51

Piotr Mockałło to nasz forumowy Damork, niestety pisał ostatnio na Koci Łapci, że ma poważne problemy z ręką :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt mar 21, 2008 13:24

Genowefa, dzięki za oświecenie. :oops:

No to wcale się nie dziwię, że się nie odzywał. Jak ma coś robić, jeśli mu narzędzie pracy szwankuje... :roll:
Obrazek

pigula

Od: Pon paź 15, 2007 22:30

Post » Wto kwi 08, 2008 9:55 Kto może wykonać zabezpieczenie

Witam,

Czy ktos z was zna osobę / osoby, majace doswiadczenie w zakladaniu siatek na okna i balkony, kogos kto moglby wykonac takie zabezpieczenie (odplatnie) u mnie w domu ? (Warszawa, Praga Płd).

Jezeli tak to bede wdzieczna za namiary na forum lub na maila monika9920@gazeta.pl

Z gory dziekuje za pomoc

Monika

monika9920

Od: Śro gru 20, 2006 12:18

Post » Czw kwi 10, 2008 16:28

Czy ktoś Wam w końcu podpowiedział namiary na człowieka, który jest w stanie zabezpieczyć balkon i okna w Warszawie?

Moje dziewczyny nie miewają pomysłów z wyskakiwaniem (przez 15 lat nie miałam takiego zdarzenia!!), ale w ubiegłym roku mój kocurek niestety wyskoczył przez balkon. Stałam koło niego wieszając bieliznę i .. już go nie było :( Mieliśmy więcej szczęścia niż rozumu, 3 piętro, trawa i drzewo zamortyzowały upadek, czekał skurczony pod balkonem, natychmiastowa wizyta u lekarza, nic mu nie pękło, tylko 3 dni źle się czuł i był smutny. Już w ub. roku zabezpieczyłam balkon, ale to nie jest jeszcze takie zabezpieczenie jak trzeba przy sprytnych istotkach.

Bardzo proszę o sugestie. I z góry wielkie dzięki!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw kwi 10, 2008 16:30

genowefa pisze:Piotr Mockałło to nasz forumowy Damork, niestety pisał ostatnio na Koci Łapci, że ma poważne problemy z ręką :(

Genowefo, jesteśmy sąsiadkami. Kto robił Ci zabezpieczenia? Właśnie ten chory pan Piotr czy ktoś inny?

Kaprys2004

Post » Pon kwi 14, 2008 9:04 namiarow brak

nikt kompletnie nikt sie nie odezwal.....

nie wiem jak reka pana Piotra, ale wiem ze ma wolny termin dopiero na lipiec - stad moje poszukiwania - ciezko bedzie upilnowac w te cieple miesiace, zeby balkon byl stale zamkniety i zadem kot (a mam dwojke) sie nie wymknal......

Moja koteczka ma za soba juz skok - z IV p. - na szczesnie na trawe i nic jej sie nie stalo, za to dalej z upodobaniem wskakuje na parapety....

a teraz jeszcze mam Ziomka ktory jest niewidomy ale bardzo ciekawski - wskakuje gdzie sie da, jak mi nie daj boze wskoczy na barierke na balkonie..... wrrrrr......a teraz mieszkam juz na IX p. ... (:

nie moge uwierzyc, ze wsrod tylu osób ktore sa na tym forum i maja zabezpieczenia nie ma nikogo , kto by polecil jakiegos rozsadnego czlowieka, ktory wie co i jak trzeba zrobic (tym bardziej, ze przeciez nie za darmo), tak wiec dalej szukam !!!!!

monika9920

Od: Śro gru 20, 2006 12:18

Post » Pon kwi 14, 2008 15:21

Moniko, mnie jego żona odpowiedziała 12 kwietnia (ale dopiero dzisiaj odczytałam) i mają już terminy dopiero na wrzesień.

Zadałam to samo pytanie na Kociej Republice i będę czekała na podpowiedzi.

Podzielę się z Tobą wieściami, jeżeli takie w ogóle będą.

Kaprys2004

Post » Pon kwi 14, 2008 15:48

Ludziw w większości uważają, że kot zawsze spada na cztery łapy. Nie jest to prawdą.
Kiedy kot zaczyna spadać jego oczy i aparat przedsionkowy umieszczony w uchu środkowym
przekazują do mózgu dane o położeniu głowy względem ziemi.
Następuje błyskawiczna reakcja i kot zaczyna się „obracać” ustawiając głowę nosem do ziemi
a całe ciało dostosowuje się do ułożenia głowy (ogon działa jako swoisty ster obracając ciało).
Kot jest gotowy do miękkiego lądowania na łapach.
Czyli jednak zawsze spada na cztery łapy ... NIE !!
ponieważ musi znaleźć się dość czasu aby wykonać obrót ciała!
Dlatego czasami kot spadając z I piętra odniesie bardzo poważne obrażenia
a lądując po wypadnięciu z np. z trzeciego piętra jest zdrów i cały.
Obrazek

aGula1810

Od: Pt cze 01, 2007 23:18

Post » Czw maja 15, 2008 7:22

Myślicie, że taka siatka byłaby dobra do zabezpieczenia ogródka??

http://www.allegro.pl/item362983939_sia ... szer_.html

Chodzi mi o coś takiego, tylko murek mam niższy

http://koty.rokcafe.pl/zabezpieczenia/img/msc6.jpg
Obrazek

kate78

Od: Pon cze 25, 2007 7:48

Post » Czw maja 15, 2008 12:29

Oczywiście,
dobrze pod kontem zamocowana ochroni kota przed
niechcianym wypadkiem.
Obrazek

aGula1810