Czesio, Jożik, Mirmiś, Pola. - Prosimy o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 20, 2008 13:38

Witam serdecznie wszystkie ciocie. Ponieważ mamy czas matur, rzadko tu zaglądałam. Sprawdzania miałam bowiem całą masę. Nic też u nas szczególnego się nie działo. A może inaczej - nic spektakularnego. Bo tak naprawdę dzieje się wiele i to każdego dnia.
Charakterek Jożika pięknie się kształtuje. Moja silna, dzielna kluseczka jest niesamowitym miziakiem - niebawem będzie miał zupełnie ekstremalny nosek (znaczy - ekstremalnie płaski) od ciągłego mojego weń cmokania. :wink: Fotek mamy mnóstwo. Właściwie nie ma dnia bez kilkunastu zdjęć, bo maluszek obrasta niesamowitym futerkiem. W wolnej chwili na pewno wkleję co nieco. Rośnie. Cudnie rośnie. I w końcu nas zaczął zauważać. Już nie tylko Czesio się dla niego liczy :lol: Szuka mego towarzystwa, biegnie na przywitanie, reaguje na imię, i - o radości! - je suchą karmę! :D :D oraz pozwala się czesać. Jest słodki i rozbrajający. W tej chwili troszkę jestem zajęta, ale przed wieczorkiem na pewno wkleję foteczki.
Aniada

Post » Czw mar 20, 2008 13:40

Witamy Cioteczki Aamms i JoasięS!!! :D :D :D W obecności Aamms czuję się w obowiązku wyjaśnić sprawę nicka: nick z miau pochodzi od obecnego nazwiska, nick na PP - od panieńskiego. Żeby było sprawiedliwie :D :D Nie żebym miała podwójną osobowość ;) - mam ją jedynie w takim stopniu, jak każda zamężna dama :wink: :wink:
Aniada

Post » Czw mar 20, 2008 13:43

Mizianki dla niebieskich cwaniaków :smiech3: :smiech3:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Czw mar 20, 2008 13:49

Dziękujemy. Oooo, na szybko opowiem Wam, jak dzisiaj rano Cześ uczył Jożika domagać się jedzonka. Wyjęłam puszeczkę. Chłopaki siadły idealnie równiutko, po czym Cześ zaczął głębokim tonem: mrrrraaaauuu. Patrzy na Jożika, jakby mówił: teraz ty! Jożik spogląda na Czesia i pojawia się cieniutkie: miiiauuu. I znowu: Czesio - mrrrrrauuuu, na Jożika, Jożik na Czesia - miiiiauuu, mrrrrrauuuu - miiiiauuuuu, mrrrrau - miiiiauuuu... Płakałam ze smiechu. Między basowym, gardłowym "mrrrrau" i piskliwym "miiiiau" zawsze było krótkie wzrokowe porozumienie. :lol: Mam z nimi sto pociech!!

Aha, powróciła sprawa chodniczka. Tym razem jeden z moich gagatków ukrył w ten sposób przed drugim myszkę. Sądzę, że autorem pomysłu był Czesio, bowiem - po pierwsze: jest większy i ma możliwość zawinięcia dywanu, po drugie: Jozik stale zabierał mu zabawkę. Czesio się irytował, no i w końcu postanowił skorzystać z wiadomej kryjówki. :lol:
Aniada

Post » Czw mar 20, 2008 14:30

Ha.. to ja woeczorem zasiadam do watku z piwem i wyczekuje na zdjecia :)

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Czw mar 20, 2008 14:53

Nie musisz wieczorkiem ;) Wklejam już. Taka ze mnie chwalipięta.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Aniada

Post » Czw mar 20, 2008 15:15

Doczytuję wątek, ale już teraz się wpiszę: zdjęcie pokazujące malucha usiłującego dosięgnąć siedzącego na drapaku brachola - absolutnie przesłodkie :P

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw mar 20, 2008 15:25

Dzięki. To też moje ulubione zdjęcie. Ostatnio zrobiłam dwa podobne, ze zbliżeniem na samego buziaczka i zamieściłam je powyżej. Nie są już takie fajne, bo nie widać całej kluskowatej figurki, ale za to widać ślepka. :D :D
Aniada

Post » Czw mar 20, 2008 15:40

Jożik jest tak cudny, że od razu chce się go przytulić i wycałować uszka, oczka, łapeczki :1luvu: :lol:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw mar 20, 2008 15:41

Słodkości :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw mar 20, 2008 15:46

Kocia mama pęka z dumy! :D :D :D
Aniada

Post » Czw mar 20, 2008 16:24

Jożik jest po prostu CU-DOW-NY :1luvu:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw mar 20, 2008 16:45

Doczytałam, doobejrzałam i mam pytanie: kolekcję kwiatów masz nadal? ;) Zdjęcie Jożika z wystającym koniuszkiem języka :1luvu:

Dylematy dokoceniowe rozumiem: kiedy Klunia zabrała się za wychowywanie i toaletę Tosi (3-tygodniowego wtedy szkraba, nieco większego od przeciętnego telefonu komórkowego), mało na zawał nie zeszłam :oops:

A, i ktoś (dorcia44?) pytał o niemiecką karmę - 100% mięcha: polecam zooplus, mają polskie konto od pewnego czasu, przesyłka nie stwarza żadnych problemów. Tu link: APPLAWS.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw mar 20, 2008 17:28

Kolekcję kwiatów mam nadal. :D Zubożoną nieco, bowiem musiałam pozbyć się roślin stojących na podłodze (tego najgrzeczniejszy kot nie wytrzymie :wink: ). Powolutku jednak ją odbudowuję, zastanawiając się nad kwietnikiem rozporowym. Zobaczymy jak będzie, bo ja wierzę niezłomnie, że koci aniołek postawi na mojej drodze jeszcze jakiegoś skocznego dachowca. :wink: Chyba wolę kolekcjonować koty niż kwiaty 8) 8)
Za komplementy - bardzo dziękujemy. :D

A teraz przyznam się do czegoś, EwKo. Zawsze czytając wątki, w których sie udzielałaś, filowałam ostro na Twój podpisik pod kątem kwiatów właśnie. :oops: Mela cudnie się wśród nich prezentuje.
Aniada

Post » Czw mar 20, 2008 19:20

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ja chcę per-si-ka :crying:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

[poprzednia][następna]