Kreska i Jeżyk - mały update... zdjęcia str. 91.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 20, 2008 9:55

Dziękuję :)
Co prawda wolę naświetlac slajdy... ostre to te zdjęcia na pewno nie są,ale uroda modeli wszystko rekompensuje :lol:

Słuchajcie, jestem w szoku.. Czytałam u Sfinks, że Fionka, po każdym wydaleniu z siebie paskudztwa robi się wesoła, bardziej "trzeźwa", ma bardziej przytomne spojrzenie.
To samo jest u Veny! Dziś rano, mama mówiła, że robili z Jeżem wiewiórki... Jej oczy wyraźnie się "uprzytomniły". Sami widzieliście, że na zdjęciach ma wzrok, jakby ciągle była obrażona...
A dziś.. w oczach zapalił się (malutki jeszcze),ale ogienek uśmiechu !!!

Niesamowicie się cieszę!
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Czw mar 20, 2008 10:01

cieszyć się trzeba
:dance: :dance2: :dance:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw mar 20, 2008 10:36

Napisz nazwę tego preparatu...można to kupić bez recepty? Moje nigdy nie miały robali...ale skoro odrobaczanie chemiczne jest bezskuteczne? 8O Jakie robale są w kupie, glisty? Jeśli tak, to kaszel z tego powodu...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw mar 20, 2008 11:51

jakie wartosci Vena brala? Moja kota dostawala ch 30 i nie ruszylo jej:-/

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw mar 20, 2008 15:08

Rany, a u mnie nawet pół robaka nie wyszło 8O

Co to za środki? Dla kociąt też by były dobre?

Vena bosko wygląda, jak morduje myszkę :lol:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw mar 20, 2008 19:31

Moim zdaniem to glisty, ale ja się nie znam ;) długie, cienkie.. prawie przeźroczyste.. ale to w kupie było, więc nie analizowałam bardzo dokładnie :roll:
Vena dostawała dotąd calarea? (coś takiego, sprawdzę w domu) carbonica 200 CH. Od wczoraj dostaje Cina chyba 30 ch..
Tylko dziewczyny, z homeopatią to nie jest tak, że idzie się do apteki i kupuje się taki a taki lek, bo ten działa na coś konkretnego. W homeopatii leki dobiera się do typu osobowości. To samo o dwóch różnych osobników można leczyc inaczej. To bywa głównym zarzutem stawianym homeopatii.
Przed odrobaczeniem warto pojawić się z kotem u homeopaty i wtedy on dobierze odpowiedni lek.

Kicorku, z Veny nie wychodziło nic ani u Ciebie, ani u Michała. Po przyjeździe do Wrocławia, Vena była odrobaczana iniekcyjnie, potem jeszcze ze dwa razy. W październiku wymiotowała glisdami, była kolejny raz odrobaczona profenderem. Nic z niej po tym nie wyszło.

Jutro jedziemy na kontrolę. Ciekawe, czy Pani doc będzie zadowolona z pacjentki :lol:

Izo, kaszel może być spowodowany zarobaczeniem. Z tego co wiem, robaczki potrafią w płucach tworzyć cysty.
Pfuuj... :?
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Czw mar 20, 2008 23:07

Dlatego pytałam czy to glisty...bo to glisty wędrują płucami do przewodu pokarmowego w stadium larwalnym...w momencie tego przechodzenia nasila się kaszel...i z tego, co piszesz, to było przyczyną kaszlu Weny. Dla mnie zdumiewające jest, że nie pomogły leki tradycyjne 8O

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw mar 20, 2008 23:29

agacior_ek pisze:Tylko dziewczyny, z homeopatią to nie jest tak, że idzie się do apteki i kupuje się taki a taki lek, bo ten działa na coś konkretnego. W homeopatii leki dobiera się do typu osobowości. To samo o dwóch różnych osobników można leczyc inaczej. To bywa głównym zarzutem stawianym homeopatii.
Przed odrobaczeniem warto pojawić się z kotem u homeopaty i wtedy on dobierze odpowiedni lek.

To nie tylko zarzut, ale i ogromny problem techniczno-finansowy. :roll: Zwłaszcza jak się ma 15 kotów. :wink:

Naprawdę chciałabym spróbować, ale dla mnie jest to niewykonalne...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw mar 20, 2008 23:30

izaA pisze:Dlatego pytałam czy to glisty...bo to glisty wędrują płucami do przewodu pokarmowego w stadium larwalnym...w momencie tego przechodzenia nasila się kaszel...i z tego, co piszesz, to było przyczyną kaszlu Weny. Dla mnie zdumiewające jest, że nie pomogły leki tradycyjne 8O

O, widzisz, wszystko się ładnie składa.. Nie wiedziałam, ze to glisty przesiadują w płucach...
A co do działania tradycyjnych leków.. żałuję, że homeopatia nie jest uznawana za jedną z oczywistych metod leczenia i nie uczy się jej normalnie na studiach, czy to weterynaryjnych czy medycznych..
Ale w sumie o czym ja mówię, ona zakłada tak odmienne podejście do pacjenta i choroby, że tradycyjni lekarze nie zgodziliby się na to. Szkoda, że tak jest.. :roll:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Czw mar 20, 2008 23:45

Agn pisze:
agacior_ek pisze:Tylko dziewczyny, z homeopatią to nie jest tak, że idzie się do apteki i kupuje się taki a taki lek, bo ten działa na coś konkretnego. W homeopatii leki dobiera się do typu osobowości. To samo o dwóch różnych osobników można leczyc inaczej. To bywa głównym zarzutem stawianym homeopatii.

To nie tylko zarzut, ale i ogromny problem techniczno-finansowy. :roll: Zwłaszcza jak się ma 15 kotów. :wink:

Naprawdę chciałabym spróbować, ale dla mnie jest to niewykonalne...

Agn, wszystko jest wykonalne.. tylko musiałabyś poznac jakiegoś weterynarza/homeopatę. Wystarczy, że on pozna twoje koty i potem będzie wam łatwiej. Opisujesz, który kot.. on ci mówi który lek.. umawiacie się, jaką podstawę masz w apteczce.
Z homeopatią jest tak, że bazuje ona na zasadzie przywrócenia równowagi w całym organizmie, dlatego często, jeśli raz kota się "przeleczy", oczyści czy jak to nazwiemy i potem nie będzie czynników, które znów tę równowagę zaburzą, może się okazac, że powtórne leczenie nie będzie potrzebne.
Jeśli zaprzyjaźnisz się z jakimś homeopatą, to nawet w przypadku tymczasów i kotów fundacyjnych będzie łatwiej: będziesz mogła opisac: kot w typie takim i takim, ma takie i takie objawy, co mu podac.

Najgorzej jest zacząc. Ja też z Kreską i Jeżem zbierałam się do tego i zabrac się nie mogłam..
ale efekty mnie zadziwiły. Kreska przez pierwszy tydzień leczenia lała na potęgę a potem cudownie przestała. Kanapa sucha tfuuuuuuuuu tfuuuuuu.
Od dwóch dni słyszałam tylko 1 kichnięcie Jeża.. A on jeszcze tydzień temu kichał ok. 10 razy dziennie. Aż sama w to nie wierzę.

Reasumując.. Agn, na pewno warto poszukac kontaktu do weta homeopaty w Toruniu, przedstawic mu sytuację, zaprosic do domu. Niech popatrzy na stado... Na pewno wspólnie coś wymyślicie.

edit: Vena przecież jest z Wrocławia i pani doc nie robiła problemów.. jutro zostanie ustawione leczenie a poza tym będą się z Michałem kontaktowac telefonicznie. Wiadomo, że lepiej kota widziec, ale jak się nie da, to też nie koniec świata.
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Czw mar 20, 2008 23:52

Dzięki za wsparcie...

Z kotami mam jak z dzieckiem - zrobię wszystko, nawet to, w co nie wierzę, żeby im pomóc. :oops: :oops:

Mam kłopoty z racjonalizowaniem metod homeopatii, ale to mój problem, koty nie muszą o nim wiedzieć. :wink:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt mar 21, 2008 0:04

Rozumiem.. Sama po sobie wiem, że ciężko jest zmienic sposób myślenia, którego kiedyś tam się nauczyliśmy i który jest powszechnie uważany za słuszny.
Ja też czasami myślę, czy nie zwariowałam.. ale .. widzisz, skoro ja u siebie widzę jak ogromny wpływ ma moja psychika na mój stan zdrowia, to dlaczego miałabym uważac, że u kotów jest inaczej?
A poza tym, medycyna konwencjonalna wcale nie jest bardziej racjonalna.. nasz stan wiedzy o funkcjonowaniu organizmu wcale nie jest nie wiadomo jak wielki. Ile to razy, gdy ktoś choruje lekarze szczerze mówią, że nie wiedzą co i dlaczego człowiekowi dolega.. i nie mają bladego pojęcia jak daną rzecz leczyc.
A wielu dysfunkcji nie potrafią leczyc, bo dla mnie leczeniem nie jest podawanie całe życie jakiś tam tabletek, czy (jak to było u Kreski) ciągłe zakwaszanie moczu pastą, bo organizm sam nie potrafi utrzymac ph.

Ech, długo by mówic.
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pt mar 21, 2008 12:45

Gdzie chodzisz z kotami do lekarza-homeopaty? Bo koło mnie przyjmuje jedna lekarka, podobno bardzo dobra.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt mar 21, 2008 12:48

No właśnie gdzieś koło Ciebie, ale nie umiem dokładnie umiejscowic Ciebie na Żoliborzu, bo zupełnie nie znam tamtych okolic :oops:

ul. Broniewskiego 56
dr Urszula Hellman

pon, śr, pt 15 - 20

wt, czw 11 - 15
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pt mar 21, 2008 12:51

U nas powoli Święta.. spody do mazurków już się pieką..
Szukając przepisu na babkę piaskową trafiłam na: http://mojewypieki.blox.pl/
Oszalałam..
uwielbiam bawic się pieczeniem ciast.. nic mi tak w kuchni dobrze nie wychodzi, jak ciasta.. Te przepisy wyglądają na super smaczne i wcale nie są trudne.. coś czuję, że w piątkowe wieczory będę po kolei próbowac tych ciast... jej.. ale frajda!
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

[poprzednia][następna]