Zapraszmy do udziału w aukcji, której przedmiotem jest: "Esencja Smaku"
Wydawnictwo:Santorski & CO , Grudzień 2005,
ISBN: 83-60207-23-2
Liczba stron: 256
Wymiary: 220 x 220 mm
Aukcja trwa do północy 22 marca.
Cena wywoławcza 20,00
Koszt przesyłki pokrywa kupujący - 10,00
*Książka kucharska jakiej nie było!*
Robert Sowa, szef kuchni Hotelu Jan III Sobieski, kucharz piłkarskiej reprezentacji narodowej, laureat Oskara Kulinarnego postanowił podzielić się swoimi kulinarnymi sekretami! Arcysmaczne i nowatorskie przepisy. Potrawy lekkie i zdrowe, wyrafinowane i takie, które przygotowuje się w chwilę, a wszystkie podane w taki sposób, by nie tylko doskonale smakowały, ale i pięknie wyglądały. Przepyszne zdjęcia najwybitniejszych stylistów fotografii kulinarnej; tysiące smaków, które zadowolą najwybredniejsze podniebienie. To także opowieść o karierze kucharskiej Roberta Sowa, o "Gotowaniu na antenie", wielkiej przygodzie z Hotelem Jan III Sobieski oraz o piłkarskiej reprezentacji narodowej, która wymaga potraw nie tylko wyjątkowo smacznych, ale i arcyzdrowych. I, jak dowodzą wyniki kadry, drugi z rzędu awans wywalczony za kadencji kucharskiej Roberta Sowy do mistrzostw świata, udało mu się to z nawiązką! Nadto wywiady z innymi mistrzami kuchni, dziennikarzami, gwiazdami muzycznej sceny, trenerami i piłkarzami.
Jeśli tylko jesteś ciekaw nowinek kulinarnych, lubisz dobrze, ale i zdrowo zjeść, dostrzec w potrawach dzieło sztuki, jest to książka dla Ciebie!
Agata Młynarska o książce -
"Kuchnia Roberta Sowy... To finezja, poczucie humoru, profesjonalizm i szczypta niepohamowanej fantazji w jednym. Robert jest twórcą, mistrzem w swojej dziedzinie - niczym Mozart. Nie tylko posiada wiedzę, jest także artystą. To mnie w nim fascynuje. Jest kucharzem światowej klasy, jego biały fartuch jest wykwintniejszy od wytwornego garnituru i bywa przepustką na salony. Kilka dni temu przekonałam się, że z trzech prostych produktów potrafi stworzyć danie będące poezją smaku. Są różni wspaniali kucharze - moja ciotka Nela Rubinstein była wyjątkową gospodynią domową, damą i znakomitą kucharką, Pascal Brodnicki cudownie bawi się kuchnią, Robert Makłowicz wspaniale o niej opowiada. Robert Sowa jest po prostu Mistrzem."
Wpłata na konto:
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa
49 1370 1109 0000 1706 4838 7303
bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa
SWIFT potrzebny dla przelewów zagranicznych: MHBFPLPW
Tytuł wpłaty: Nick z miau, bazarek, koty ze Skierniewic
Rozliczenie każdej wpłaty i każdego wydatku możecie znaleźć na naszej oficjalnej stronie: www.kocieadopcje.com w dziale rozliczeń
ZAPRASZAMY SERDECZNIE









