Koty z azylu na Gądowie [Wrocław]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 06, 2008 8:33

ossett pisze:
ossett pisze:Więc mam nadzieję, że jednak mu sie spodobała ta nowa dla niego sytuacja. Kiedyś dawno temu miał już przecież dom....
Mam otrzymać informację o jego adaptacji za pięc dni (w czwartek).

No niestety, informacje o braku postępów w adaptacji Zorra dotarły już w sobotę.
I nadal nic w ogóle nie je. Nie robił kupy. (Siusiu tak). I nie lubi być brany na ręce -ale tylko odpycha się łapkami, nie drapie. Chowa się w kąt albo do kontenerka.
Chyba trzeba go będzie zabrać z powrotem.

Już się wybierałam zabrać Zorro, ale podobno troszkę surowej wołowinki już przedwczoraj zjadł, a wczoraj próbował innego jedzonka też.
Nadal lubi przesiadywać w łazience za pralką, ale wyciągnięty stamtąd już mruczy i daje oznaki zadowolenia z pieszczot...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw mar 06, 2008 8:58

Cały czas trzymam kciuki za wrocławskie kotki :ok:
Mój mąż przyznał sie ostatnio z niejakim zmieszaniem, że te zwierzaki, które przywieźliśmy tu z Wrocławia, to on traktuje tak , jakoś szczególnie.:)
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Sob mar 08, 2008 17:46

Miniaturowa czarna koteczka zotała przedwczoraj zabrana do jakiegoś domu z trojgiem dzieci (podobno narazie chowa się w trzech miejscach "a przecież miała byc przymilna"....

Dzika kotka z Hydralu, sterylizowana zmarła dzisiaj -prawdopodobnie z powodu glist, którymi zaczęła wymiotować (nie była odrobaczona przed zabiegiem(ale była leczona antybiotykiem przed zabiegiem)).

Zorro w Opolu zrobił podobno wczoraj kupę, zaczął sie bawić i łasić.

Rudo-biały Książę pojechał dziś do swojego domu zabrany przez nowych opiekunów

ossett

Post » Sob mar 08, 2008 18:05

Tak więc w azlu został Wikary:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ossett

Post » Sob mar 08, 2008 18:17

I Lola:
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ossett

Post » Sob mar 08, 2008 18:28

I jeszcze przybędzie dzisiaj chyba nowa siwo-biała kotka, wolno-żyjąca (ale oswojona,domowa) dokarmiana przez p. Anię, do sterylizacji...

ossett

Post » Pon mar 17, 2008 22:28

Co u was, koteczki?
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pon mar 17, 2008 23:27

Laluś jedzie jutro do nowego domku :dance: :balony: :dance2:
Będzie mieszkac w Chorzowie, gdzie bedzie rozpieszczanym jedynakiem. Będzie miał dobrze, byłam wczoraj na wizycie przedadopcyjnej wszystko już czeka w domku na przyjęcie nowego członka rodziny !

Kilka fotek Lalusia z kąpieli

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A co u Lili ?
Lili miała w zeszłym tygodniu rujkę i wtedy była bardzo kochaną kocicą szkoda tylko,że jej tak nie zostało :? Jestem już umówiona na sterylizację Lili w czwartek. Może po sterylce Lili trochę złagodnieje..... Nie chce nawet ładnie do zdjęć pozować na wszystkich ma taką wystraszoną minę...Sama nie wiem już jak ją ugłaskać i przekonać do ludzi :cry:

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Wto mar 18, 2008 8:57

blondi2911 pisze:Laluś jedzie jutro do nowego domku.
Będzie mieszkac w Chorzowie, gdzie bedzie rozpieszczanym jedynakiem. Będzie miał dobrze, byłam wczoraj na wizycie przedadopcyjnej wszystko już czeka w domku na przyjęcie nowego członka rodziny !

ObrazekObrazekObrazek

Bardzo dziękujemy Blondi za wyprowadzenie Lalusia na domowego kota i znalezienie domku. Trzy miesiące temu wydawało sie to prawie niemożliwe.
blondi2911 pisze:A co u Lili ?
Lili miała w zeszłym tygodniu rujkę i wtedy była bardzo kochaną kocicą szkoda tylko,że jej tak nie zostało :? Jestem już umówiona na sterylizację Lili w czwartek. Może po sterylce Lili trochę złagodnieje..... Nie chce nawet ładnie do zdjęć pozować na wszystkich ma taką wystraszoną minę...Sama nie wiem już jak ją ugłaskać i przekonać do ludzi

Lili chyba już taka zostanie. Wątpię, aby zrobiła sie bardziej pieszczotliwa po sterylizacji. Przynajmniej tak się nie stało z moja Ernestyną (wychowywana przeze mnie od 3,5 tygodnia zycia). Nie lubi głaskania i już. Lubiła być głaskana tylko podczas ruji.
Może znajdzie się dla niej człowiek, który doceni jej niezależny i dumny charakter...I zaadoptuje ją do towarzystwa dla swojego kocurka(bo z kotka chyba by się nie zgadzały)

ossett

Post » Śro mar 19, 2008 10:25

No i Lalus spędził swoja pierwszą noc w nowym domku :dance: :dance2:
Narazie śpi za szafką w kuchni, ale to u niego normalne <u mnie spał prawie 3tygodnie za lodówką> Zjadł ładnie szyneczkę z ręki d nowej pani, ale karmą pogardził!!!! W nocy zwiedzał mieszkanie i strasznie płakał..... Pewnie za swoimi kocimi towarzyszami zwłascza za Lili, bo oni są bardzo ze sobą zżyci... Myślałam już ze skuszą się zabrać też Lili bo jako pierwsza wpakowała się do transportera i nie pozwoliła żadnemu kotu się do niego zbliżyć, biła je łapą, ale pan się uparł tylko na kocurka.... Pani była za !!!
Jutro rano Lili ma sterylkę i po świętach zaczynam ją ogłaszać, szkoda tylko że ona nawet nie daje się pogłaskać :cry: Więć z domkami może być problem . Ale jestem dobrej myśli i wiem ,że Lili też trafi do dobrego domku !!!!! A co do twarzystwa kociego to Lili nadaje się do domku i z kocurkiem i kocicą . Sprawdzone bo miałam kocicę 3-letnią na tymczasie i dość szybko się dogadały....

blondi2911

Post » Śro mar 19, 2008 13:55

Podaję linki do plakatów adopcyjnych Loli i Wikarego:

http://e-rav.pl/miau/Wikary.pdf
http://e-rav.pl/miau/Lola.pdf

Kto może niech drukuje i rozwiesza gdzie się da.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pt mar 21, 2008 2:42

blondi2911 pisze:...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zajefajne.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pt mar 21, 2008 10:24

Laluś często się kąpał u mie i nie były to krótkie wizyty w wannie minimum 15 minut :lol: :lol: :lol:

Lili miała mieć wczoraj sterylizację ale nie chciała dać się złapac do transportera walczyła jak lew znowu jestem cała podrapana i pogryziona :evil: :evil: :evil: Więc sterylizacja dopiero po Świętach...

A tu zdjęcia niedostępnej Księżniczki....

na lodówce
Obrazek

na telewizorze
Obrazek

zbliżenie pysia...
Obrazek

ze swoim przyjacielem Burasem
Obrazek

i ostatni wieczór z Lalusiem....
Obrazek

ostatnie zdjecia Lalusia
Obrazek

Obrazek

A na koniec zagadka która to Lili a który Laluś :wink:
Obrazek

blondi2911

Post » Pt mar 21, 2008 16:08

Na pierwszym planie Lili moim zdaniem - poznaję po mocno różowym nosku.

ossett

Post » Pt mar 21, 2008 16:11

blondi2911 pisze:
A na koniec zagadka która to Lili a który Laluś :wink:
Obrazek

Na pierwszym planie Lili moim zdaniem. Poznaję ją po różanym nosku.

ossett

[poprzednia][następna]