Odeszła sparaliżowana Fruzia - była kochana - do końca...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 16, 2008 22:37

Wiem, że Sheridanek jest u Ines, bo jestem ciekawa jego postępów w rehabilitacji, ze względu na moją Kasieńkę :) jak już pisałam.
Teraz Ines będzie miała 2 kotki specjalnej troski, z większym naciskiem na Fruzika :wink:

A tamtego kotka, o którym pisałam w poprzednim poście, to wyczytałam tutaj
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73412
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 16, 2008 22:40

Wielki szacun dla Ines :love: :love: :love: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie mar 16, 2008 22:43

tak, miałam tego kotka brać do Krakowa do DT ale TŻ Ines postanowił, zostanie u nich i będzie czekać na dom

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon mar 17, 2008 10:09

Puk-puk!
Jak Fruzik się czuje w nowym miejscu?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon mar 17, 2008 13:11

Słuchajcie, ja mało bywam na forum i dopiero dzis dowiedziałam się o Fruzi :oops: Z bazakowego postu Zmysła, a chwilę potem wypatrzyłam fruzikowe aukcje na allegro. Mam coś, co powinno pomóc zebrac trochę kasy - tomik wierszy F.Klimka z autografem poety i jego niepowtarzalną dedykacją. Proszę osoby z AFN, które opiekują się Fruzią, aby zdecydowały jak zrobić: wystawić aukcję na KB (słabo ostatnio idą, a nie chciałabym oddać tomiku za niewielkie pieniądze, bo Fruzia potrzebuje dużo kasy a to prawdziwy rarytas) czy przekazać tomik Fundacji AFN celem wystawienia na allegro? Napiszcie PW.

Fruzia jest mi bardzo bliska - mój Kuba ma niewładną tylną część ciała (z powodu wrodzonego uszkodzenia rdzenia kręgowego), 9 lat temu nie było takich mozliwości jak dziś a i ja niewiele wiedziałam o rehabilitacji. Fruzia ma szansę - trzeba zrobic wszystko, żeby się jej udało.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon mar 17, 2008 13:23

No to wreszcie jestem. Mam urwanie głowy. Dwa nowe futra, w tym jedno specjalnej troski :? Mój limit znacznie przekroczony, nie wiem jak sobie poradzimy (Sławek mnie zabije :D).

No ale dość marudzenia :)

Po wizycie u p. Halinki, rodzina Tweety przywiozła mi Fruzię. Od razu było "odsmradzanie :D" małej. Dostała swój apartament (caaaaałą łazienkę :D). Mieliśmy niezłą zaprawę ze Sławkiem, żeby to maleństwo bezboleśnie dla niej wypucować 8O Założyliśmy jest majtasy i pędem do sklepu po sudocrem, pieluszki, podkłady i chusteczki dla niemowląt. Pewnie już poszła plotka, że niedługo rodzę :ryk: Potem gazem do domu i zakładanie pieluszki, połączone z zabiegami pielęgnacyjnymi 8O Tak na marginesie, to była moja pierwsza pielucha w życiu :oops:
Fruzia na razie woli siedzieć tylko w łazience, ale może w każdej chwili wyjść. Zamknęliśmy ją tylko na noc, żeby miała spokój, bo czterej moi molestatorzy wiszą ciągle na drzwiach :D

Odleżynki na naprawdę straszne :roll: Noc minęła spokojnie, zrobiłam jej posłanko na pół łazienki, żeby nie leżała na samych kafelkach (przemieszczając się rozwala sobie posłanko). Normalnie je i pije, siusia również, tylko kupki jeszcze nie robiła (przynajmniej rano jeszcze nie był :roll:). Próbowałam jej robić masażyk jelit, ale chyba brak mi doświadczenia :? Rano musiałam ją sama przewinąć, to było nie lada wyzwanie. Fruzia zdecydowanie miała inne plany niż czyszczenie dupci :) No ale dałyśmy radę :D Fajna z niej kotka, szkoda, że taka chorutka :(
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Pon mar 17, 2008 13:32

Moze przydadza Wam sie stringi dla Fruzi?
Takie z wycieciem na ogonek i gumka w pasie?
Obwod w pasie regulowany.

Dostalam od Ryski dla mojej Kokodaczki,
ale ta nie chciala gaci nosic.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon mar 17, 2008 13:34

UUU, Ines, czytałam z zapartym tchem, jesteście niesamowici.. po prostu chylę czoła :D

Bardzo chętnie bym Was odwiedziła, ale nie wiem , czy dasz rade czasowo...masz teraz tyle zajęć..
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon mar 17, 2008 14:16

Przeczytałam historię kiciuni. Bardzo się wzruszyłam. Ja również chylę czoło przed wszystkimi osobami, które pomogły tej koteczce. Wystawiłam na kiciunię bazarek wielkanocny. Wiem, że to kropla w morzu.....ale ponoć kropla drąży skałę......Zapraszam
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73501

Jedna serwetka już się sprzedała. Może jeszcze ktoś w Wielkim Tygodniu zrobi dobry uczynek i pomoże tej biednej koteczce.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon mar 17, 2008 21:46

Dorota pisze:Moze przydadza Wam sie stringi dla Fruzi?
Takie z wycieciem na ogonek i gumka w pasie?
Obwod w pasie regulowany.

Dostalam od Ryski dla mojej Kokodaczki,
ale ta nie chciala gaci nosic.

Fruzia przyjechała do nas z wyprawką, stringi też przywiozła :D, ale u niej lepiej sprawdzają się pampersiki. Dzięki za pamięć :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Pon mar 17, 2008 21:50

iwona_35 pisze:UUU, Ines, czytałam z zapartym tchem, jesteście niesamowici.. po prostu chylę czoła :D

Bardzo chętnie bym Was odwiedziła, ale nie wiem , czy dasz rade czasowo...masz teraz tyle zajęć..

Wpadaj do nas i się nawet nie zastanawiaj :) Czas mam tak po 19.30, więc jeśli tylko chcesz, to wpadnij nawet jutro. Kociambry chętnie poznają nową kociarę :D

A teraz niespodzinka :)

Obrazek

Fruzia pod zlewem ucieka przed flashem :D
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Pon mar 17, 2008 23:22

Ines, dzwoniłam do Ciebie dziś około 16-stej ale byłaś poza zasięgiem. Chciałam Cię przepytać jak się czujesz w nowej roli. Widzę, że wszystko śpiewająco. Bardzo dzielni jesteście razem z Twoim TŻ :) Wkleiłam na dogo wieści od Ciebie i zdjęcie i do nas na AFN również wkleję

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto mar 18, 2008 8:48

Ines_Chorzow pisze:
Wpadaj do nas i się nawet nie zastanawiaj :) Czas mam tak po 19.30, więc jeśli tylko chcesz, to wpadnij nawet jutro. Kociambry chętnie poznają nową kociarę :D

A teraz niespodzinka :)

Obrazek

Fruzia pod zlewem ucieka przed flashem :D

Słuchaj to może wlecę do Was w czwartek....cooo????
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto mar 18, 2008 8:56

Jasne :) Wpadnij, zobaczysz na własne oczy moje sześć futer 8O :D
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Wto mar 18, 2008 9:16

Ines_Chorzow pisze:Jasne :) Wpadnij, zobaczysz na własne oczy moje sześć futer 8O :D

no to jesteśmy umówione:)
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]