tak tylko z ciekawości

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Trop pisze:Ale przyjdzie Drotko zaczekac. Poki co jestem zapisana w kolejce u hodowczyni, a tu podobno nawet o rujce jeszcze u kotki nie ma mowy. Jestem jednak cierpliwa i tak wymoszcze gniazdko dla devonka, ze bedzie mial gdzie hasac.
Nelly pisze:Kazia pisze:Nelly pisze:Ma czekoladowe oznaki![]()
Nie wiem, czemu Cie to martwi.
Czekoladowe oznaki są bardzo poszukiwane..
Mnie to nie martwi, ja chciałam kota z czekoladowymi oznakamiNajpierw z tego właśnie między innymi względu chciałam birmańskiego. Tylko wolałabym, żeby mu futerko trochę zbeżowiało
tak jak ojciec ma. Ale to bez znaczenia.
W rodowodzie pisze ojciec - oznaczenia ciemnobrązowe
matka- oznaczenia ciemnobrązowe pręgowane z białym.
Sigrid, jest śliczny jestwcale Ciebie nie mam ochoty zniechęcać. Charakterek ma fajny.
![]()
![]()
Trop pisze:Ja chce Devonka z Loki Miao. Bylam na wystawie, rozmawialam z hodowcami i bardzo mi sie spodobalo ich podejscie, co jest dla mnie rzecza niebagatelna. Nie mam zaufania do hodowcow, ktorzy kazdemu przechodzacemu daja wymacywac swojego kota (na wystawie) nie mowiac juz o kocietach. Poza tym, ze mi sie spodobali hodowcy, to u mnie jest jeszcze zdecydowanie kwestia odleglosci. Katowice to jeszcze nie koniec swiata, jakos sie dotaszcze, ale dalej jezdzic bylby klopot.
Olivia pisze:w ogóle to "podaż" devonów powinna zostać poważnie zwiększona, bo to skandall żeby czekać na kota prawie rok.
vitez pisze:Olivia pisze:w ogóle to "podaż" devonów powinna zostać poważnie zwiększona, bo to skandall żeby czekać na kota prawie rok.
A na pokazie w Warszawie devonki dostepne byly dwa "od reki" ... Czy to od razu swiadczy zle o hodowli? (ze sprzedaja na pokazie, ze nie mieli "zapisow" czyli chetnych, ze pozwalaja wszystkim obmacywac kotka).
http://vitez.ceron.pl/galerie/pokaz/html/image050.html - jeden z nich, drugiego nie mam.
vitez pisze:http://vitez.ceron.pl/galerie/pokaz/html/image050.html
drotka pisze:[
akurat ten kocurek był już sprzedany![]()
ale rzeczywiście były dwie śliczne panienki czekające na nowy domek
Kazia pisze:[Nelly, a co pisze w rodowodzie Maurycego w temacie koloru?
Pytam z ciekawości, zaintrygowalo mnie to
Jeśli możesz, podaj oznaczenie kodowe, duże i małe literki, np. SBI-n albo SBI-b, (nie wiem, jakie literki mają Nevy, mogą być inne niż napisałam) i oznaczenie opisowe, np. ciemnobrązowe oznaki, czekoladowe oznaki.
Olivia pisze:vitez, już wiem, czemu te devonki były od ręki a nie na zapisy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 110 gości