Dlaczego taka rasa?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 04, 2003 15:46

a mogę podpytać z jakich okolic pochodzi Wasz przyszły DEMON?
tak tylko z ciekawości :oops:
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Czw wrz 04, 2003 18:24

Trop pisze:Ale przyjdzie Drotko zaczekac. Poki co jestem zapisana w kolejce u hodowczyni, a tu podobno nawet o rujce jeszcze u kotki nie ma mowy. Jestem jednak cierpliwa i tak wymoszcze gniazdko dla devonka, ze bedzie mial gdzie hasac.

to wychodzi na to, że ja chyba mam "chody" u jakichś kocich bogów :twisted: bo muszę czekać na moją Devonkę tylko 19 dni :D
ale to może dlatego, że prawie dwa tygodnie siedział przed kompem przekopując net w te i z powrotem w poszukiwaniu małych Devonków i wszędzie były zapisy nawet 7 miesięcy naprzód 8O
poszukiwania jednak opłaciły się - znalazłam ją przez przypadek w hodowli, która specjalizuje się raczej w syberyjczykach i mają tylko jedną kocicę Devonkę - ulubienicę całej rodziny. jakiś koci anioł :aniolek: wysłychał moich błagań :D

Lavelia

Od: Pt sie 29, 2003 13:19

Post » Pt wrz 05, 2003 8:04

Ja chce Devonka z Loki Miao. Bylam na wystawie, rozmawialam z hodowcami i bardzo mi sie spodobalo ich podejscie, co jest dla mnie rzecza niebagatelna. Nie mam zaufania do hodowcow, ktorzy kazdemu przechodzacemu daja wymacywac swojego kota (na wystawie) nie mowiac juz o kocietach. Poza tym, ze mi sie spodobali hodowcy, to u mnie jest jeszcze zdecydowanie kwestia odleglosci. Katowice to jeszcze nie koniec swiata, jakos sie dotaszcze, ale dalej jezdzic bylby klopot.
Mysza, Felinka, Zenuś, Malutek i Pipi

www.empatia.pl/futro

Trop

Od: Czw sie 28, 2003 12:26

Post » Pt wrz 05, 2003 8:34

Nelly pisze:
Kazia pisze:
Nelly pisze:Ma czekoladowe oznaki :(

Nie wiem, czemu Cie to martwi.
Czekoladowe oznaki są bardzo poszukiwane..

Mnie to nie martwi, ja chciałam kota z czekoladowymi oznakami :D Najpierw z tego właśnie między innymi względu chciałam birmańskiego. Tylko wolałabym, żeby mu futerko trochę zbeżowiało :D tak jak ojciec ma. Ale to bez znaczenia.
W rodowodzie pisze ojciec - oznaczenia ciemnobrązowe
matka- oznaczenia ciemnobrązowe pręgowane z białym.

Sigrid, jest śliczny jest :wink: wcale Ciebie nie mam ochoty zniechęcać. Charakterek ma fajny.

:wink: :wink: :wink:

Nelly, a co pisze w rodowodzie Maurycego w temacie koloru?
Pytam z ciekawości, zaintrygowalo mnie to :)
Jeśli możesz, podaj oznaczenie kodowe, duże i małe literki, np. SBI-n albo SBI-b, (nie wiem, jakie literki mają Nevy, mogą być inne niż napisałam) i oznaczenie opisowe, np. ciemnobrązowe oznaki, czekoladowe oznaki.

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt wrz 05, 2003 8:37

moja jest z hodowli "z Alilandu" ze Świnoujścia. Hodowczyni jest wetem i traktuje swoje zwierzaki jak domowników a nie źródło dochodów. Przede wszystkim zależy jej na tym aby kociaki znalazły kochający dom.
A jeśli chodzi o kupowanie kota na wystawie to podobno większość hodowców odradza taki sposób nabywania. Trzeba zobaczyć w jakich warunkach kotek mieszka itp. Tak właśnie poradziła mi Pani z Loki Miao. Niestety dla mnie do Katowic było trochę za daleko :roll:

Lavelia

Post » Pt wrz 05, 2003 8:51

Trop pisze:Ja chce Devonka z Loki Miao. Bylam na wystawie, rozmawialam z hodowcami i bardzo mi sie spodobalo ich podejscie, co jest dla mnie rzecza niebagatelna. Nie mam zaufania do hodowcow, ktorzy kazdemu przechodzacemu daja wymacywac swojego kota (na wystawie) nie mowiac juz o kocietach. Poza tym, ze mi sie spodobali hodowcy, to u mnie jest jeszcze zdecydowanie kwestia odleglosci. Katowice to jeszcze nie koniec swiata, jakos sie dotaszcze, ale dalej jezdzic bylby klopot.

Panna Kizia jest z Loki Miao :D
Obrazek Obrazek

drotka

Post » Pt wrz 05, 2003 9:01

w ogóle to "podaż" devonów powinna zostać poważnie zwiększona, bo to skandall żeby czekać na kota prawie rok.
i jaki cios dla skołatanych nerwów czekacza!
:roll:
a ja jak tylko będę dysponować jakąś kasą, zaraz składam zamówienie.
TŻ-owi marzy się czarna dymna dziewczynka i wielkich złotych oczyskach.
a mi wszystki jedno, aby nie szylkretka, bo takowa już z nami mieszka.
chociaż szylkretki są PIĘKNE i przynoszą szczęście :D
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pt wrz 05, 2003 13:52

Olivia pisze:w ogóle to "podaż" devonów powinna zostać poważnie zwiększona, bo to skandall żeby czekać na kota prawie rok.

A na pokazie w Warszawie devonki dostepne byly dwa "od reki" ... Czy to od razu swiadczy zle o hodowli? (ze sprzedaja na pokazie, ze nie mieli "zapisow" czyli chetnych, ze pozwalaja wszystkim obmacywac kotka).
http://vitez.ceron.pl/galerie/pokaz/html/image050.html - jeden z nich, drugiego nie mam.
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Pt wrz 05, 2003 14:08

vitez pisze:
Olivia pisze:w ogóle to "podaż" devonów powinna zostać poważnie zwiększona, bo to skandall żeby czekać na kota prawie rok.

A na pokazie w Warszawie devonki dostepne byly dwa "od reki" ... Czy to od razu swiadczy zle o hodowli? (ze sprzedaja na pokazie, ze nie mieli "zapisow" czyli chetnych, ze pozwalaja wszystkim obmacywac kotka).
http://vitez.ceron.pl/galerie/pokaz/html/image050.html - jeden z nich, drugiego nie mam.

akurat ten kocurek był już sprzedany :wink:
ale rzeczywiście były dwie śliczne panienki czekające na nowy domek :D
Obrazek Obrazek

drotka

Post » Pt wrz 05, 2003 14:37

vitez pisze:http://vitez.ceron.pl/galerie/pokaz/html/image050.html

Piekniutki. Temu kto go kupil tylko pozazdroscic takich pieknych oczetow.Mniam :roll:

ara

Od: Czw sie 14, 2003 14:58

Post » Pt wrz 05, 2003 14:45

drotka pisze:[
akurat ten kocurek był już sprzedany :wink:
ale rzeczywiście były dwie śliczne panienki czekające na nowy domek :D

czy mogę prosić o namiar na pw?
Obrazek

Olivia

Post » Pt wrz 05, 2003 16:59

Śliczniasty Devonek :1luvu:
ja jeszcze czekam 15 dni :placz:

Lavelia

Post » Pt wrz 05, 2003 17:22

Kazia pisze:[Nelly, a co pisze w rodowodzie Maurycego w temacie koloru?
Pytam z ciekawości, zaintrygowalo mnie to :)
Jeśli możesz, podaj oznaczenie kodowe, duże i małe literki, np. SBI-n albo SBI-b, (nie wiem, jakie literki mają Nevy, mogą być inne niż napisałam) i oznaczenie opisowe, np. ciemnobrązowe oznaki, czekoladowe oznaki.

Pisze : AMON ARAGORN EUROCAT :wink: (imiona)
Syberyjski-Neva Masqarade (Sib/Nem)
z oznaczeniami czekoladowymi (Sib/Nem b 33).

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt wrz 05, 2003 18:45

vitez, już wiem, czemu te devonki były od ręki a nie na zapisy :wink:
Obrazek

Olivia

Post » Pt wrz 05, 2003 18:56

Olivia pisze:vitez, już wiem, czemu te devonki były od ręki a nie na zapisy :wink:

a powiesz ? :wink:
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

[poprzednia][następna]