Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bungo pisze:NIE MA NOWOTWORU, NIE MA MARSKOŚCI!!!!!
Stan zapalny między żołądkiem a trzustką - Meo będzie żyć!!!!!!!!!!!!!!!!
Marcelibu pisze:Zmieniamy antybiotyk, dajemy na rozrzedzenie żółci w przewodach i Ornipural od Ariel osłonowo! Powinno być dobrze!
Marcelibu pisze:Wątroba niepowiększona, mierne zapalenie przewlekłe z nieznaczną przebududową zwyrodnieniową. Brak zmian ogniskowych. Zastój w układzie żółciowym z poszerzeniem przewodów wewnątrzwątrobowych do4-5 mm. Pęcherzyk żółciowy nmiernie wypełniony, przwód wspólny nieznacznie powiększony do 2 mm. Śledziona bez zmian. Nerki o miernej przebudowie zwyrodnieniowej, rozmiary prawdiłowe. Pęcherz moczowy bez zmian. Żołądek z mierną ilością treći i gazu, trzustka niepowiększona o nieznacznie podwyższonej echogenioczności, przwlekły odczyn zapalny w okolicy zawątrobowej, nienacznie, zapalnie powiększone węzły chłonne okoliczne do 5-6 mm. Brak cech typowych dla chłoniaka. Brak płynu w jamie otrzewnej i opłucnej.
Ufff...
Aleksandra59 pisze:Marcelibu pisze:Wątroba niepowiększona, mierne zapalenie przewlekłe z nieznaczną przebududową zwyrodnieniową. Brak zmian ogniskowych. Zastój w układzie żółciowym z poszerzeniem przewodów wewnątrzwątrobowych do4-5 mm. Pęcherzyk żółciowy nmiernie wypełniony, przwód wspólny nieznacznie powiększony do 2 mm. Śledziona bez zmian. Nerki o miernej przebudowie zwyrodnieniowej, rozmiary prawdiłowe. Pęcherz moczowy bez zmian. Żołądek z mierną ilością treći i gazu, trzustka niepowiększona o nieznacznie podwyższonej echogenioczności, przwlekły odczyn zapalny w okolicy zawątrobowej, nienacznie, zapalnie powiększone węzły chłonne okoliczne do 5-6 mm. Brak cech typowych dla chłoniaka. Brak płynu w jamie otrzewnej i opłucnej.
Ufff...
A ja mogę poprosić o przetłumaczenie tego na język zrozumiały dla debila jakim jestemCzy ja dobrze zrozumiałam, że te na cito leki już nie są potrzebne
Marcelibu pisze:Olu, oddam Tobie jutro przelew, który do dziś mnie wysłałas, bo Convenia pewnie nie będzie potrzebna. Pewnie będzie inny antybiotyk.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], zuza i 85 gości