Wyrwany śmierci Meo szuka swojego miejsca na Ziemi!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2008 8:55

skaskaNH pisze:Marcelibu - nie wiem, czy Meo aktualnie nadal dostaje kroplówki, ale jeśli tak, to zapytaj weta, czy nie dałoby sie mu podawać w tej kroplówce Essentiale? Jest takie w wersji do injekcji. Zawsze to jakas osłona.
Jeden z moich kotów tak właśnie dostawał, gdy mu sie ewidentnie parametry wątrobowe pogorszyły.

Tyle razy pytałam wetkę, co mamy na wątrobę w injekcji, żeby uniknąć dramatu wkładania czegokolwiek do pysia, bo to dramat. Powiedziała, że jest Hepatil, ale dożylnie, więc wenflon byłby konieczny, ale Hepatil nie oszczędza nerek, niestety. Essentiale w zastrzyku to by było to. Dziś umawiam się na odbiór Orinpuralu od Amiki.
Zaraz drukuję Wasze rady, za które jestem Wam gorąco wdzięczna :1luvu: i dzwonię do Małgosi wetki.
Wczoraj dzwoniłam do Multiwetu o dra Marcińskiego, ale był już nocny dyżur i mnie pogonili. Zaraz dzwonię i szukam.
Bardzo Wam dziękuję!!!!!!!!!!!!!!
Marcelibu

Post » Czw mar 13, 2008 9:05

Coś mnie podkusiło, żeby sprawdzić to Essentiale - i nie wiem, czy ta wersja w zastrzyku jest dalej w sprzedaży. W starszym Pharmindexie figuruje jako Essentiale N, w nowym go juz nie ma :? Trzeba by było zapytać, nawet w jakiejkolwiek aptece. Na pewno był w sprzedaży kilka lat temu, ale co teraz, to juz sama nie wiem.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw mar 13, 2008 9:11

skaskaNH pisze:Coś mnie podkusiło, żeby sprawdzić to Essentiale - i nie wiem, czy ta wersja w zastrzyku jest dalej w sprzedaży. W starszym Pharmindexie figuruje jako Essentiale N, w nowym go juz nie ma :? Trzeba by było zapytać, nawet w jakiejkolwiek aptece. Na pewno był w sprzedaży kilka lat temu, ale co teraz, to juz sama nie wiem.

Zaraz się dowiem. Najpierw dr Marciński. Brzuch mnie boli z nerwów :( . Co to bedzie... :(
Marcelibu

Post » Czw mar 13, 2008 9:35

Mam już ustawione USG u dra Marcińskiego. Dziś bez zapisu od godz. 20 z gwarancja wejścia, ale czekanie nawet do godz. 22. Zapisani jesteśmy regularnie na najbliższy poniedziałek na godz. 14,20 w Multiwet na ul. Gagarina. Wetka ma pacjenta, będę zaraz dzwonić jeszcze raz. Koszt USG niestety, 95 zł. , ale trudno, damy radę.
Marcelibu

Post » Czw mar 13, 2008 10:12

Już wszystko wiem.
USG zaatakujemy dziś o godz. 20 z oczekiwaniem do nie-wiem-kiedy. Nie wiem, jak Gamoń może mi wydac Meo, albo czy może pojechac z nami no i Martulinek :aniolek: musze zapytać, czy nas zawiezie. Ornipural odbieram od Ariel w godz. 18-19 u Aamms na Ochocie. Dziś już zapodamy Meo 1 ml. Heparegen dodatkowo do Ornipuralu podamy, po pracy lecę po receptę i wykupię. 1/4 tabletki wejdzie z mięskiem itp.
Wetka mówi, że spróbujemy z antybiotykiem Convenia (nowa generacja) - podaje się raz na 2 tygodnie, jest to substancja jak Ceporex (przy którym Leukocyty spadły, choć tylko z 24,5 tys. do 19 tys.).
I moja prośba, przepraszam: jesli ktoś by mógł nas wspomóc finansowo - będę wdzięczna. Dopiero za 10 dni będę miała podwyższony limit debetowy na koncie, czekam na zatwierdzenie przez bank, przesłanie do mnie umowy etc.
Planowane większe wydatki :? :
1. USG u dra Marcińskiego 95 zł.
2. Antybiotyk Convenia bedzie załatwiona z innej lecznicy koszt 1 dawki 70 zł. (dostanę w sobotę)
Ornipural, Heparegen itp. drobiazgi biorę na siebie.
Marcelibu

Post » Czw mar 13, 2008 17:09

Dziekuję pięknie Aleksandrze59 i Femce za odzew :1luvu: . Na USG trzeba się spieszyć, nie można czekać do poniedziałku, bo bedzie niedobrze. Jadę dziś z Meo i Martulinek poza zapisem, czekamy od godz. 19,30 do oporu, aż nas dr Marciński przyjmie. Od tego USG wiele zależy.

Bardzo prosze o kciuki! Mocne!
Marcelibu

Post » Czw mar 13, 2008 17:31

:ok::ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw mar 13, 2008 20:27

Baardzo mocne kciukasy Obrazek

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw mar 13, 2008 20:30

Pan Meo czeka w kolejce na USG.

:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw mar 13, 2008 20:32

Marcelibu siedzi w lecznicy z Meo. Czekają na USG.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw mar 13, 2008 20:34

Dorota pisze:Pan Meo czeka w kolejce na USG.

pisałyśmy równocześnie :D
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 13, 2008 20:50

MEO JEST JUŻ BADANY

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw mar 13, 2008 20:53

właśnie Marcelibu przerwała rozmowę, bo wchodzili do gabinetu

KCIUKI, KCIUKI, KCIUKI
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 13, 2008 20:57

Czekamy, trzymamy...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw mar 13, 2008 21:04

NIE MA NOWOTWORU, NIE MA MARSKOŚCI!!!!!
Stan zapalny między żołądkiem a trzustką - Meo będzie żyć!!!!!!!!!!!!!!!!

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

[poprzednia][następna]