Cm.Wolski - głodne, chore, POMOCY w łapankach, karmieniu..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 11, 2008 16:07

Asia-M zgłosiła cenną pomoc i cisza.
Dla tych ciężarnych to jakieś rozwiążanie. Bo to pilne!!!

Jeśli chodzi o pozostałe koty, to tak jak już proponowałam. Gdybyście (dziewczyny z Woli i karmicielki cmentraniaków) zarejestrowały się w wolskim urzędzie i poprosiły o skierowania na sterylki, byłoby super. Wtedy możnaby zorganizować forumową akcję łapankową na kilka klatek, kogoś z samochodem i może by jakoś poszło.
Karmy też trochę byście dostawały.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto mar 11, 2008 16:17

Praksedo, nie wiem czy na Woli są już talony. A nawet jeśli są - nie wiem do jakiej lecznicy :( Ja od kilku lat nie korzystam z wolskich talonów, bo nie dałabym żadnej kotki do lecznic, które wygrywają przetargi :evil:

Tutaj sprawę komplikują dodatkowo te wysokie ciąże :( Mam pomysł gdzie kotki ciąć, ale będzie to możliwe dopiero po weekendzie i jest problem z przetrzymaniem. Jesteśmy z Asią w kontakcie.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto mar 11, 2008 18:25

Trzymam kciuki, by się Wam udało, byście zdążyły.
I rozumiem obiekcje co do lecznic
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto mar 11, 2008 18:55

Mogę przetrzymać po sterylce. Mam klatkę.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto mar 11, 2008 19:09

ariel, super :D

Tak czy owak mamy związane ręce na razie. Do weekendu w dwóch lecznicach nie można - w jednej nie ma chirurga, w drugiej (talonowej, ale inna dzielnica) jest full i dopiero od poniedziałku przyjmują koty.

Asia pojutrze będzie na cmentarzu, zobaczyć kotki i spróbować ocenić zaawansowanie ciąż.

Jana

Post » Wto mar 11, 2008 19:19

Jana pisze:Tak czy owak mamy związane ręce na razie. Do weekendu w dwóch lecznicach nie można - w jednej nie ma chirurga, w drugiej (talonowej, ale inna dzielnica) jest full i dopiero od poniedziałku przyjmują koty.

A w tej talonowej to dobre tną? cy prez pół brzucha?

ariel

Post » Wto mar 11, 2008 19:39

Nie śledzę wątku na bieżąco, bo mnie Powązkowskie stado ostatnio przytłoczyło...

Ale jeżeli byłaby moja pomoc transportowa (albo w łapaniu) potrzebna w ten weekend to dajcie proszę znać :idea: Mam auto...

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto mar 11, 2008 21:10

Ja tez moge słuzyc transportem. Moze osoby dokarmiające kotki niech napisza ile widziały cięzarnych kotek, zeby zorientowac sie jakie są pilne potrzeby sterylizacyjne.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw mar 13, 2008 14:04

Czyli jakieś działania możliwe w poniedziałek?
Trzymam kciuki za złapanie tych ciężarnych ..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw mar 13, 2008 14:11

Dziewczyny, dajcie znać wcześniej.
Musze rozstawić klatkę.

ariel

Post » Pt mar 14, 2008 9:35

byłam dziś rano na cmentarzu. zostawiłam suche w kilku miejscach - tylko przy grobie p. Kondratowicza (wcześniej są opisane lokalizacje) - tam też są koty - nie mogłam wyłożyć, bo robotnicy stawiają grób w pobliżu.

widziałam jakieś 8-10 kotów - szary towarzyszył mi przez prawie całą wędrówkę :lol: widocznej ciąży u żadnej nie widziałam, ale też trzeba wziąć pod uwagę, że nie wszystkie wyszły.

spotkałam p. Wiesława (karmiciela), który powiedział, że wczoraj została wzięta do sterylizacji jedna z ciężarnych kotek - ktoś od p. Wiesi (karmicielki) to zorganizował, ale p. Wiesław nie wiedział kto.

w przyszłym tygodniu ze względu na święta wyjeżdżam do rodziny, ale w kolejnym mogę przechowywać po sterylce. nadal też podtrzymuję, że zapłacę za 2-3 sterylki na pewno.

asia_m

Od: Śro sie 23, 2006 13:01

Post » Pon mar 17, 2008 8:56

Podniosę ..

kalewala

Post » Pon mar 17, 2008 9:11

No i jak tam. Będą łapanki???
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon mar 17, 2008 9:33

Jestem gotowa łapać dziś wieczorem, ale potrzeba kogoś, kto zna karmicieli i miejsce. Przydałby się transport samochodowy... Ja mam klatkę-łapkę, talony i chęć, a dziś nawet czas. To jednak trochę za mało.

Jutro nie wiem czy dam radę (jestem umówiona po pracy), pojutrze mogę sobie wieczór zarezerwować. Trzeba się spieszyć póki w lecznicy są miejsca, bo to się zmienia z godziny na godzinę :(

Jana

Post » Pon mar 17, 2008 13:48

Mogę Wam tylko dziękować i trzymać kciuki za udane łapanki :love: :king:

kalewala

[poprzednia][następna]