ko_da1 pisze:przebrnełam przez " nie cały " wątek bo dużo czytania ale doczytam reszte

chyle czoła przed tymi ktorzy go stworzyli i walczą o te wszystkie koty
mam pytanie bo widze adopcje wirtualne, czy te koty mają szanse na domki stałe ?? czy maja porobione ogłoszenia , kilku z nich jak Klarze czy Płomyczkowi myśle z łatwością mozna by znaleść domki takie koty są poszukiwane , reszcie też sie da ale wiadomo że to trwa , nie wiem moze nie doczytałam jeszcze, ale nie widze wieści ogłaszających że dany kociak ma już Swoj własny domek
pozdrawiam Wszystkich serdecznie

Ps: skradłam Wam banerek ale myśle że nikt nie będzie miał żalu

ko_da1 - witaj w wątku p. Izy
Koty, które każdego dnia karmi p. Iza w większości przypadków są kotami wolno żyjącymi, od urodzenia.
Owszem, część z nich zachowuje się wobec p. Izy przymilnie, nawet daje się głaskać, ale to dlatego, że znają ją od lat i dlatego, że ona je karmi.
Zdaję sobie sprawę, że niektóre z kotów mogą być postrzegane jako atrakcyjne. Mam nawet młodego rudzielca na tymczasie w tej chwili i przyznam, że nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z tyloma nieodpowiedzialnymi i wręcz bezczelnymi osobami, że czułam się jakbym posiadała dobry "towar", a nie żywe stworzenie - są dwie strony medalu "atrakcyjności kota"...
Klarę p. Iza przetrzymywała po sterylizacji i doszła do wniosku, że nie jest to kotka, która "już, teraz" mogłaby zamieszkać w domu, a i tak jest to jedna z milszych kotek.
W idealnym świecie pewnie można by było z tych milszych kotów przygarniać po jednym, doprowadzać do ładu, socjalizować i szukać domu, tyle, że w ręce ciągle wpadają, a to kocięta, a to koty w pełni domowe i nie ma czasu i możliwości zająć się tymi innymi.
Teraz priorytetem są sterylki.
Po prostu niektórym kotom można zaproponować codzienną porcję jedzenia, sterylizację, budkę na zimę, odrobaczenie - myślę, że i tak miały mnóstwo szczęścia, że los zesłał im p. Izę, a wirtualne adopcje są właśnie po to, żeby pomóc p. Izie w wyżywieniu ich.
Klara i Płomyczek mieli to szczęście, że już znaleźli wspaniałe wirtualne opiekunki
Za podpięcie banerka dziękuję