Pani Wanda od kropli dr Bacha przysłała mi do wypełnienia ankietę ale na dobranie kropli będę musiała poczekać do 2 tygodni. Nie mam innego wyjścia, dlatego będę cierpliwie czekać

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
gagatek pisze:Bródka mniej atakuje rezydentki ale to raczej zasługa izolacji![]()
Pani Wanda od kropli dr Bacha przysłała mi do wypełnienia ankietę ale na dobranie kropli będę musiała poczekać do 2 tygodni. Nie mam innego wyjścia, dlatego będę cierpliwie czekać
Wiesz gagatku, to moze byc ze stresu, ale fajnie byłoby złapac to sioo-bo najczesciej tam tkwi przyczyna.
Ona mogła sobie podziecbic pecherz w schronisku, a poza tym wzelkie problemy z pechcerzem stres podwaja.
A ze złapaniem wiem,ze to niełatwa sprawa-tez juz łapałam Rolling Eyes
gagatek pisze:No cóż, każdy kot na traumatyczne przejścia reaguje inaczej![]()
Zapewniam Was, że cierpliwości mi nie brakuje i postaram się wykorzystać wszystkie metody i koncepcje.....bez walki się nie poddam
gagatek pisze:Niestety spokoju nie ma, sytuacja jest niezmienna![]()
Bródka udowodniła, że musi być kocią jedynaczką. Cały czas muszę ją izolować od reszty futer. Ma do dyspozycji jeden pokój, tam ma kuety (hrabianka musi mieć dwie, jedna na sioo, druga na kupalka) i miseczki z jedzeniem i piciem. Wszystko jest w porządku kiedy poświęcam jej czas, jesteśmy same w pokoju, wtedy jest słodką, uroczą kociczką. Kiedy na horyzoncie pojawiają się rezydentki, jest wojna, Bródka je goni i atakuje. Widać wyraźnie, że jest o nie zazdrosna. Nie pomogły krople Bacha i inne zabiegi. Czasem przemyka obok futer bez atakowania ale muszę być wtedy obok nich, jeśli mnie nie ma w pobliżu od razu w ruch idą zęby.
Powoli zaczyna we mnie dojrzewać myśl, że będę musiała szukać dla niej niezakoconego domku, ale ze względu na jej usunięte pazurki musi być to dom bardzo odpowiedzialny a o to nie jest łatwo. Bródka jest u mnie już prawie 4 miesiące (bez kilku dni) i jej kontakty z rezydentkami się nie zmieniają, to chyba już są niewielkie szanse na poprawę kocich relacji
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, Google [Bot] i 417 gości