Zgubiłam wątek ,ale na szczęście sam się odnalazł....
Moderator: Estraven
Lucky13 pisze:Dobry wieczór!Co tam u pręgusków słychać?U nas obecnie mini-Emma.
kristinbb pisze:dzień dobry wszystkim!![]()
Zgubiłam wątek ,ale na szczęście sam się odnalazł....

SKARBONKA ZAPRASZA!!!Kicia_ pisze:Dołączam moje tygrysy.
Pysia i Misio

Bakalia jeszcze nigdy...
Kasia_1991 pisze:A Dziewczyny beda musialy miec zrobione kontrolne badania moczu i krwi
pomyslalam ze jak zlapie Balbinowe to moze moim tez zrobie i razem zaniose![]()
Amanda ostatnio miala ponad rok temu badana krewBakalia jeszcze nigdy...
obie nie maja zrobionego moczu...![]()
Prosze o kciuki bo panienki beda musialy przywyknac do asysty przy kuwecie
Kicia_ pisze:Dołączam moje tygrysy.
Pysia i Misio
Ale mają piękne pręgowane łapki 
sanna-ho pisze:Kasia_1991 pisze:A Dziewczyny beda musialy miec zrobione kontrolne badania moczu i krwi
pomyslalam ze jak zlapie Balbinowe to moze moim tez zrobie i razem zaniose![]()
Amanda ostatnio miala ponad rok temu badana krewBakalia jeszcze nigdy...
obie nie maja zrobionego moczu...![]()
Prosze o kciuki bo panienki beda musialy przywyknac do asysty przy kuwecie
Z tym łapaniem moczu to może być problem - po złapaniu trzeba szybko gnać do labu, bo z upływem czasu zmieniają się właściwiości: zmienia się pH, ciężar, namnażają się bakterie..... Dlatego może Ci być trudno złapać sioo i zanieść od razu próbki od dwóch czy trzech koteczek. Ja mam lab czynne do 15, a żeby Frida łaskawie się zlała o odpowiedniej godzinie, kiedy ja mam czas biec do labu, czatowałam chyba ze 3 dni. Zdaje się, że 2 godziny to taki bezpieczny czas na dostarczenie moczu do badania.
Z krwią jest lepiej. Jeśli masz weta przy domu, a lab daleko, możesz poprosić weta o pobranie krwi, wrócić do domu (z kotami i z próbkami), zostawić koty i spokojnie podejść i zanieść próbki do labu. Nie wolno tylko krwi ogrzewać. (niedawno wypytałam o to wszystko panie z labu)
A foty świetne, zwłaszcza czarno-biała mi się podoba. W jakim programie je obrabiasz?
I tak w ogóle, to witam wszystkich w wątku
kimi1 pisze:Jezeli chodzi o mocz, jest specjalny "zwirek", plastikowe kuleczki przypominajace zwykly zwir, nie chlona moczu. Do zestawu dolaczona jest chyba strzykawka do zebrania moczu z powierzchni. Bardzo skuteczne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 51 gości