Kiara pisze:Kazia pisze:Dobrze robi po zwykłym usunięciu zacieków, posmarować tuż POD oczkami w kącikach przy nosku futerko maścią Neomycyna. Nie wiem, na czym to polega, ale po pewnym czasie zacieki znikaja, a wyciek z oczek jest mniejszy.
Co to jest za masc? Jakies informacje blizej, moze gdzie to kupic? W sumie w domu Pacuzs ma oczy myte co 2-3 tygodnie, bo\ tak czesto tego wymaga, ale na dzialce, gdy biega na wietrze, to oczka brudza sie dziesiec razy szybciej
Maść do oczu, nazywa się Neomycyna, na receptę. Pamiętaj, że w tym przypadku nie chodzi o leczenie oczek, bo one zapewne nie są chore, tylko mają taki wyciek z powodu za wąskich kanalikow.
Czyli maści nie wkłada sie do samego oczka, tylko smaruje od kącika oczka w dol wzdluż noska, tam takie wklęśnięcie zwykle jest i tam robi sie zaciek.
Wiem to wyłącznie z praktyki, nie znam uzasadnienia takiego smarowania, ale jest skuteczne.
Jak kot ma oczka myte co 2-3 tygodnie, to myślę, że takich zabiegów nie potrzebuje...no nie wiem. Szkodliwości takiego smarowania pod oczkami też jakoś nie widzę...