Moderator: Moderatorzy
lidiya pisze:Kropka- teraz sie juz samemu nie wplaca tylko uzupleniasz odpowienie rubryki w formularzu pit
(podkreślenie moje)Jednocześnie, podatnik w składanym przez siebie zeznaniu podatkowym może również podać dodatkowe informacje, które w jego ocenie mogą mieć wpływ na dystrybucję środków gromadzonych przez organizację pożytku publicznego (np. na konkretny cel).
Informację tę podatnik będzie mógł zamieścić w rubryce „Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem”, znajdującej się bezpośrednio nad wnioskiem o przekazanie 1% podatku należnego, odpowiednio w:
poz. 135 – PIT-28,
poz. 311 – PIT-36,
poz. 107 –PIT-36L,
poz. 123 – PIT-37,
poz. 59 – PIT-38.
Powyższe informacje zostaną przesłane organizacji pożytku publicznego przez organ podatkowy jako uszczegółowienie przekazanych kwot.
kropka75 pisze:lidiya pisze:Kropka- teraz sie juz samemu nie wplaca tylko uzupleniasz odpowienie rubryki w formularzu pit
Gdybym tego nie wiedziała, musiałabym się sama zwolnić, dyscyplinarnie.![]()
Ale tam nie ma opcji: "inne" w części I, a rubryka 123. w części H służy, zdaniem skarbówki czemu innemu i ten wpis tam umieszczony nie jest automatycznie nanoszony na przelew do instytucji wymienionej z nazwy w rubryce 124.
kristinbb pisze:No i pogubiona jestem!!!![]()
Gdzie mam wpłacić ten 1% , a gdzie 6%....![]()
lidiya pisze:Tak tak beato!:) Bo nam przyznali 15.02.2008 status OPP
Tylko, ze to w sumie nie ma w tym roku wiekszego znaczenia, bo i tak nie mozemy zbierac teraz 1% (moga tylko organizacje zarejestrowane do 30 listopada 2008)
PumaIM pisze:lidiya pisze:Tak tak beato!:) Bo nam przyznali 15.02.2008 status OPP
Tylko, ze to w sumie nie ma w tym roku wiekszego znaczenia, bo i tak nie mozemy zbierac teraz 1% (moga tylko organizacje zarejestrowane do 30 listopada 2008)
Czyli 2007
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość