Piękna Figa i Behi - czyli kto się czubi ten się lubi :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 17, 2008 18:05 Całuski z Armii Krajowej....

Olifko, niewiarygodne,Twój Behemot to skóra zdjęta z Mikesza!!!! :lol:

Piraciku- baaardzo się cieszymy, że znalazłeś cieplutki domek i kochaną Panią! Jesteś śliczny i słodki!Kochamy Cię bardzo i życzymy, żebyś już nigdy w swym kocurkowym życiu nie musiał się martwić!Szczególne buziaczki ode mnie,tzn.puszystego Mikesza Esterhazego,ksywka "kitukitu" :lol:
Mikesz się odnalazł i wszyscy go kochamy!GG:1929927

hjupyd

Od: Nie maja 13, 2007 9:02

Post » Nie lut 17, 2008 18:08 jeszcze zdjęcie

d.miau.pl/show.php?u=3/69296]Obrazek[/url]

hjupyd

Post » Pon lut 25, 2008 20:04

Mikeszku piracik dziekuje za życzenia, a i my - Duzi - jesteśmy szczerze nimi wzruszeni :)

Piracik w sobote stracił rodowe klejnoty :wink: miewa się już dobrze, w środę ostatni zastrzyk (bo jesczze kicha od czasu do czasu) i już powoli myślimy nad wprowadzeniem go do naszgeo mieszkania.

Choć nie można powiedzieć, żeby mu źle było w domku tymczasowym: :lol:

Obrazek
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Pon lut 25, 2008 22:18

skąd ja znam to foto 8) :lol:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon lut 25, 2008 23:49

mokkunia pisze:skąd ja znam to foto 8) :lol:

mokkuniu, podobne, ale jednak nie to samo :D
Obrazek

olifka1

Post » Pt mar 07, 2008 20:25

W środę minął tydzień jak Piracik jest u nas :) Dziłamy bardzo ostrożnie - nie wprowadziliśmy go od razu do "towarzystwa" - dostał swój pokój (tzn. mieszka z babcią), własną kuwetkę, miseczki i zabawki. Najpierw wypuszczany samotnie na obchód po mieszkaniu. (Najbardziej spdoobała mu się kuchnia, ciekawe dlaczego? :wink: ). Teraz już spaceruje w obecności naszych kotów. To kot flegmatyk, przyzwyczajony do obecności innych kotów, i w ogóle nie zwraca uwagi na Figę i Behemota 8O Behemot tchórzliwy jest, czasem w przedpokoju syknie albo łapę podniesie, Pirat mija go powoli ze stoickim spokojem i uniesionym ogonem. Za to Figa jest niestety straszną panikarą - na niewielkie zbiżenie się nowego - warczy, syczy, gdy raz zastał gą w rogu pokoju - podniosła straszny wrzask :( więc na jej przjaźń Pirat nie ma chyba co liczyć.

Obrazek Obrazek
oraz para nałogowych podglądaczy :lol: :
Obrazek
Obrazek

olifka1

Post » Pon mar 10, 2008 19:33

Olifka!! Cudownie, że Piracik jest u Ciebie!! :1luvu:
Obrazek

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Śro maja 21, 2008 22:24 Pozdrówka od Mikesza!

:balony: :birthday: :dance: Dzisiaj mija równy rok jak wróciłem z giganta:) Dziękuję Ci Ciociu, że wspierałaś Elę w tych trudnych i rozpaczliwych dla niej chwilach i pomogłaś mnie szukać!Cieplutkie mruczące buziaczki dla Ciebie i moich ślicznych krewnych-przesyła Mikesz url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/93512]Obrazek[/url] :1luvu: :1luvu::1luvu: :1luvu::1luvu: :1luvu::1luvu: :1luvu:

hjupyd

Post » Sob maja 24, 2008 13:24 Re: Pozdrówka od Mikesza!

hjupyd pisze: :balony: :birthday: :dance: Dzisiaj mija równy rok jak wróciłem z giganta:) Dziękuję Ci Ciociu, że wspierałaś Elę w tych trudnych i rozpaczliwych dla niej chwilach i pomogłaś mnie szukać!Cieplutkie mruczące buziaczki dla Ciebie i moich ślicznych krewnych-przesyła Mikesz

to już rok??? ja i moje koty cieszymy się razem z Tobą Mikeszku, mam nadzieję że już nie w głowie Ci ucieczki ;)
Dawno Cię ciotka Olifka nie odwiedzała :)

Kilka fotek Piracika:

Obrazek Obrazek Obrazek

Niestety troszkę sobie z naszą trójką nie radzimy :( Pirat zaaklimatyzował się i całkiem dobrze czuje się u nas (może to zasługa Feliwaya?). Za to Behemot robi się coraz gorszy i porządnie daje nam w kość! Figa już poznała się na nim i wie, kiedy lepiej nie whodzić mu w drogę. Poza tym Behemot czuje pewnien respekt przed nią, bo raz w feworze poszarpała mu ucho i odrapała nos.

Za to Piracik, to wcielenie łagodności, i dzień w dzień jest przez Behemota goniony i prany :? Często ta agresja jest przekierowywana na nas, mamy podrapane i pogryzione ręce i nogi. Sytuacja w domu jest nerwowa a i my już nie wiemy co robić. Behemot jest agresywny i nieobliczalny, gdy ma te gorsze momenty boimy się koło niego przejść.

Obawiam się, że będziemy zmuszeni szukać domu Piratowi, bo szkoda aby był terroryzowany. A to taki wspaniały kot. Teraz dopiero wiem jak to jest mieć w domu takiego prawdziwego miziaka :crying: :crying:
Obrazek

olifka1

Post » Śro lip 16, 2008 19:36

Piracik szuka domu!!!
Wzięliśmy go na tymczas i na leczenie - w głębi duszy miałam nadzieję że bedzie dobrze, że zostanie - ale musiałam wrócić do poprzedniego planu znalezienia mu nowych Dużych.
Jest prześladowany przez Behemota, bity i zastraszony. Ma mało ruchu, bo siedzi tylko w swoim kąciku :( po rutynowym laniu od Behemota i przegonieniu, Pirat długo jest rozstrzęsiony i dochodzi do siebie. Wet mówi, że przze ciągły stres może pogorszyć się jego stan zdrowia, nie chcemy aby taki piękny kot zmarnował się u nas :cry:

Prosimy o dobry domek dla tego pięknego, kochającego ludzi kotuchna!!!

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Tu ogłoszenie Pirata na stronie Fundacji: www.foranimals.czest.pl/www/dymny-piracik/
Obrazek

olifka1

Post » Pt lip 18, 2008 21:02

Piracik ma również swoją aukcję http://www.allegro.pl/item403163795__dy ... cz_wa.html
Obrazek

olifka1

Post » Sob sie 02, 2008 12:17

Oh, znalazlam wiecej fotek w tym watku! :D

Piracik wyglada na prawde swietnie :1luvu:

adamiakpl

Od: Wto lip 08, 2008 14:32

Post » Pon sie 25, 2008 14:16

Ostatnio zaniedbałam trochę wątek. Ale Piracik jest już w nowm domu, i jak wieści donoszą już się zaaklimatyzował, apetyt i humor mu dopisują, a swojej nowej Dużej wchodzi na głowę - dosłownie i w przenośni :lol:

Mogę za to wkleić kilka nowych zdjęć.

Wróciliśmy z wczasów, Behemot tradycyjnie skoczył mi na nogę, ugryzł i uciekł 8O A oto bestia:

Obrazek Obrazek Obrazek

Figa na swoim ulubionym miejscu na drukarce, a obok - zadowolona niezmiernie - bo zajęła ulubione miejsce Behemota na komputerze:

Obrazek Obrazek

A tu widać jak ślicznie Figusia się przytula do mnie przed zaśniecięm :1luvu:

Obrazek
Obrazek

olifka1

Post » Nie lut 08, 2009 12:45

My w świątecznej jeszcze aranżacji :)

Obrazek Obrazek
Obrazek

olifka1

Post » Nie lut 08, 2009 16:13

Nieprzychodzą mi powiadomienia :evil:

Figunia wygląda przepięknie, a ziew Behemota, szeroki :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]