Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prosimy o zamknięcie wątku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2008 7:32

Czy najbliższy czas to już jest???? :lol:

:evil:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto lut 19, 2008 11:13

Bungo, twoje życzenie jest dla nas rozkazem - właśnie zagłosowaliśmy na Główno :ok:

Marcia, wkleję coś, ale najpierw ty musisz wkleić u siebie fotki zakochanej kociej pary. Mam prawo się domagać - wygrałam przecież pewien konkurs, a ty wykręciłaś się kocimi ogonkami! :twisted:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lut 20, 2008 7:45

JoasiaS pisze:
Marcia, wkleję coś, ale najpierw ty musisz wkleić u siebie fotki zakochanej kociej pary. Mam prawo się domagać - wygrałam przecież pewien konkurs, a ty wykręciłaś się kocimi ogonkami! :twisted:

Joasia

:evil:

MarciaMuuu

Post » Śro lut 20, 2008 9:56

No dobrze Marcia. Żeby nie było, że jestem wstrętna maupa :twisted:

Usłyszałam dziś koło drukarni wiosenne miłosne kocie śpiewy i naszła mnie tak refleksja: jak dobrze, że wreszcie nie muszę się martwić, że mój Sznycek ruszy za głosem natury! Jakie to fajne uczucie wiedzieć, że nie zniknie nie wiadomo gdzie na trzy dni. To będzie nasza pierwsza wiosna, kiedy nie będę się o niego zamartwiać!

Dotychczasowy naczelny reproduktor tej okolicy ma teraz zupełnie inne zajęcia i jestem pewna, że jest szczęśliwy :D . Pogoń za kocicami zamienił na pogoń za rzemykami na patyku ;-) . Obserwując jego zabawy, często zastanawiam się czy on ma ok. 8 lat czy zaledwie 12 tygodni! :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lut 20, 2008 10:04

:D

Naczelny ex-reproduktor :lol: wygląda na szczęśliwego :D no i piekny jest :1luvu:

MarciaMuuu

Post » Śro lut 20, 2008 10:07

no no :lol:
i kot i drapak wypasiony :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro lut 20, 2008 10:09

JoasiaS pisze:Dotychczasowy naczelny reproduktor tej okolicy ma teraz zupełnie inne zajęcia i jestem pewna, że jest szczęśliwy :D

:lol:
Warto rowniez podkreslic, ze majac wiecej wolnego czasu,
moze rozwijac sie intelektualnie.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro lut 20, 2008 10:15

Dorota pisze:
JoasiaS pisze:Dotychczasowy naczelny reproduktor tej okolicy ma teraz zupełnie inne zajęcia i jestem pewna, że jest szczęśliwy :D

Czytając słynny wątek pt: Zabiję Mruczka! :lol:

MarciaMuuu

Post » Śro lut 20, 2008 10:15

Maryla pisze:i kot i drapak wypasiony :wink:

Kot to bardziej spasiony, Marylu :oops:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lut 20, 2008 10:19

MarciaMuuu pisze:
Dorota pisze:

Czytając słynny wątek pt: Zabiję Mruczka! :lol:

Ciekawe ktory od ktorego wiecej by sie nauczyl :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro lut 20, 2008 10:33

Dorotko, ja tam nie mam wątpliwości - Mru jest intelektualnym debeściakiem :ok: . Intelekt Sznyca pozostawia wiele do życzenia... Na przykład opanowanie wchodzenia przez kocie drzwiczki zajęło mu jakieś 3 miesiące - dłuuuugo nie mógł załapać, że jak się da wyjść przez klapkę, to można przez nią również wejść ... :roll: . Myślę, że gdyby Sznycek miał zarabiać na życie, zarabiałby raczej mordobiciem, bo w tym jest zdecydowanie lepszy 8)

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lut 20, 2008 10:37

JoasiaS pisze:Dorotko, ja tam nie mam wątpliwości - Mru jest intelektualnym debeściakiem :ok: . Intelekt Sznyca pozostawia wiele do życzenia... Na przykład opanowanie wchodzenia przez kocie drzwiczki zajęło mu jakieś 3 miesiące - dłuuuugo nie mógł załapać, że jak się da wyjść przez klapkę, to można przez nią również wejść ... :roll: . Myślę, że gdyby Sznycek miał zarabiać na życie, zarabiałby raczej mordobiciem, bo w tym jest zdecydowanie lepszy 8)

Joasia

:ryk: :ryk: :ryk:

MarciaMuuu

Post » Śro lut 20, 2008 10:39

MarciaMuuu pisze:
JoasiaS pisze:Dorotko, ja tam nie mam wątpliwości - Mru jest intelektualnym debeściakiem :ok: . Intelekt Sznyca pozostawia wiele do życzenia... Na przykład opanowanie wchodzenia przez kocie drzwiczki zajęło mu jakieś 3 miesiące - dłuuuugo nie mógł załapać, że jak się da wyjść przez klapkę, to można przez nią również wejść ... :roll: . Myślę, że gdyby Sznycek miał zarabiać na życie, zarabiałby raczej mordobiciem, bo w tym jest zdecydowanie lepszy 8)

Joasia

Dorota

Post » Czw lut 21, 2008 9:56

:?: :?: :?:

Dorota

Post » Czw lut 21, 2008 11:30

Moje koty wczoraj napędziły mi niezłego strachu.

Po południu Kropka i Frodo urządzili sobie gonitwę, a Milka zaczęła zabawę swoimi ukochanymi kapselkami od piwa – jak zwykle wpychała je pod fotel, a później grzebała tam łapą, próbując wydostać z powrotem ;-). Zaciekawiony Sznycek podszedł do niej blisko, czego nie zarejestrowała, zajęta kapslami. Niemalże w tym samym momencie w fotel z impetem wpakował się Frodo, uciekający co sił w nogach przed Kropką.

Przestraszona Milka podniosła straszny wrzask, co sprawiło, że wszystkie koty nagle zjeżyły się i zaczęły na siebie syczeć, warczeć i wrzeszczeć. Ponieważ nigdy wcześniej się to nie zdarzyło, przez chwilę stałam jak słup soli, kompletnie nie wiedząc jak zareagować. Po dłuższej chwili złapałam spryskiwacz, żeby ostudzić awanturę. Spryskane wodą koty, jak w jakimś szale, pognały na balkon i kontynuowały wrzaski. Na szczęście udało mi się spryskiwaczem rozdzielić zjeżoną ekipę i pozamykać w osobnych pomieszczeniach.

Długo nie mogły się uspokoić, każde warczało głośno zza swoich zamkniętych drzwi. Po jakichś 15 minutach odważyłam się wypuścić Frodo i Milkę (najłagodniejsi członkowie stada). Obwąchali się ostrożnie, ale dłuższą chwilę trzymali na dystans – miałam wrażenie, że się nie poznają! 8O . Wpuszczona do nich, po pewnym czasie, Kropka zachowała się tak samo. Sznycek w ogóle nie dążył do kontaktu z pozostałymi kotami. Wlazł mi na kolana i obserwował wszystko z góry.

Cały wieczór koty zachowywały się tak, jakby szukały po mieszkaniu niewidzialnego wroga. Staraliśmy się z Michałem zachowywać jak zawsze, krzątaliśmy się po domu, zagadywaliśmy do nich, jakby nic się nie stało, ale zwierzaki były wyraźnie podenerwowane. Na każdy odgłos, który wydał im się podejrzany, puszyły ogony i rozszerzały źrenice. Jeszcze nigdy nie przeżyłam czegoś takiego!

Zanim wyszłam dziś rano do pracy, zaobserwowałam, że Kropka nadal tak się zachowuje, nakręcając swoim zachowaniem Frodo i Milkę. Sznyc na szczęście już zapomniał o wczorajszych wrażeniach. Mam nadzieję, że cisza w mieszkaniu jakoś je uśpi i uspokoi... :roll:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]