Bombilla ma DOM!!! :D :D :D gratulujemy dokocenia, mb!!! :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 16, 2008 22:44

To miałaś ''wesoło''w domu, och'' wesoło'' :roll:
Mizianki dla grzecznej dziewczynki, i nie tyko :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lut 16, 2008 23:08

Fajnie, że Bisia jako "szwadron śmierci" należy już do historii i wszystkie możecie się cieszyć błogim spokojem :D No, jeszcze tylko Kasia i Kropcia muszą się przyzwyczaić do tego, iż pomimo obecności Bisi, dawny spokój wrócił do domu :wink:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob lut 16, 2008 23:08

kasia86 pisze:To miałaś ''wesoło''w domu, och'' wesoło'' :roll:
Mizianki dla grzecznej dziewczynki, i nie tyko :wink:

Już wymiziane :D
Po główkach, brzuszkach i pod bródkami :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie lut 17, 2008 10:36

anna09 pisze: No, jeszcze tylko Kasia i Kropcia muszą się przyzwyczaić do tego, iż pomimo obecności Bisi, dawny spokój wrócił do domu :wink:

Niestety Kasia nadal uważa, że musi być prześladowana przez Bisię :wink:
I w związku z tym, dziesiejszej nocy, około 1.15, miał miejsce incydent łazienkowy. Rekonstrukcja wypadków przedstawia się następująco:
1. Bisia miała bardzo dobry humor wieczorem i dlatego musiałam rzucać jej zabawki do polowania aż do 00.30.
2. Poszłam spać i Bisia też położyła się na fotelu, ale z gonitw, jakie wcześniej wykonała, można było wnioskować, że chęć do zabawy jeszcze jej nie przeszła.
3. Kaśka poszła zrobić siusiu przed snem, a Bisia zaczaiła się na nią za drzwiami łazienki, bo te drzwi to najulubieńsze miejsce czajenia się wszystkich na wszystko.
4. Kaśka zobaczyła czającą się Bisię i narobiła wrzasku o charakterze bojowym, wobec czego Bisia nie miała wyjścia i postanowiła jej "wprać".
5. Kaśka ukryła się między pralką i szafką i nadal wrzeszczała - chyba po to, żeby ją ratować.
6. Zbudzona wrzaskiem, pobiegłam do łazienki, wystawiłam Bisię z łazienki do przedpokoju, wyciagnęłam Kaśkę zza pralki, Kaśka wyszła z łazienki i widząc Bisię znowu narobiła wrzasku, a następnie pobiegła do kuchni.
7. Bisia pobiegła za Kasią i spoliczkowała ją w kącie kuchni.
8. Rozdzieliłam przeciwniczki, ochrzaniłam obydwie, wściekła Kaśka uciekła na szafę, a Bisia poszła się najeść.
Rano wszystko właściwie wróciło do normy i wygląda na to, że to tylko ja zdenerwowałam się tym na poważnie :wink:
Ostatnio edytowano Nie lut 17, 2008 21:32 przez mb, łącznie edytowano 1 raz

mb

Post » Nie lut 17, 2008 11:06

Nic się nie martw, jeśli to cię pocieszy, to ja też tak mam czasami :(
Ale u mnie to trwa krótko, jeden powie drugiemu kto tu rządzi, i spokój :roll:
A to wszystko dzieje się po nocach, bo one wiedzą, że wszystkie są na jednakowych prawach :)
Tylko w nocy siajba odbija z lekka, jak któryś siedzi właśnie w kuwecie, to polowanie na niego urządzają, a raczej na nie, bo chłopaki się nie boją :lol:
Tylko Kubisia się boi,ma chyba uraz z dzieciństwa, chowa się jak ktoś przyjdzie, i sama nie wyjdzie. Ona jest straszny cycol mój :D A jest u nas już 5 lat :!: Tak mie kocha, że z tej radości potrafi mnie osikać :roll: , a zaznaczam że jest po sterylce :lol: Ja to mówię, że olała mnie ciepłym moczem :D :roll:

Przesyłam niedzielne mizianki dla dziewczynek, ale one chyba odsypiają nie przespaną noc :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie lut 17, 2008 11:52

kasia86 pisze:A to wszystko dzieje się po nocach, bo one wiedzą, że wszystkie są na jednakowych prawach :)
Tylko w nocy siajba odbija z lekka, jak któryś siedzi właśnie w kuwecie, to polowanie na niego urządzają, a raczej na nie, bo chłopaki się nie boją :lol:

To u Was też jest wesoło :lol:
A miłość Kubisi do Ciebie przypomina mi Tomka, zakochanego w moim tacie. Było to dawno temu, tata udawał, że wcale nie jest sentymentalny, ale rankami w niedziele - w tamtych czasach jedyne wolne dni w tygodniu - pozwalał Tomkowi poleżeć przy swoim boku, pod kołdrą. Te słodkie chwile najczęściej kończyły się praniem prześcieradła i piżamy taty :lol:
Mizianki swoim dziewczynom przekazałam i upraszam o wymizianie w moim imieniu Twoich dziewcząt i chłopaków :lol:

mb

Post » Nie lut 17, 2008 12:30

Bardzo dziękuję, mizianki przekazuje właśnie, Mieciowi najpierw, bo sam przyszedł :lol: a reszta potem, bo śpią błogim snem :D i wolę nie budzić, bo dopiero warjacje urządzały :smiech3: :catmilk:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 18, 2008 9:39

Co u Was? Mam nadzieję, że brak wieści spowodowany jest całkowitym spokojem i nudą jakie panują w domu pomiędzy dziewczynkami :wink:
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Pon lut 18, 2008 10:12

Nieprzyzwoita cisza tu panuje :) :conf:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 18, 2008 10:36

anna09 pisze:Co u Was? Mam nadzieję, że brak wieści spowodowany jest całkowitym spokojem i nudą jakie panują w domu pomiędzy dziewczynkami :wink:

Na szczęście - właśnie tak :D
Chyba wzięły sobie do serca moje wymówki, poczynione w nocy z soboty na niedzielę. Więc mimo, że dzisiejszej nocy żyły intensywnie - świadczyło o tym totalnie wyżarte jedzonko oraz kuwety, wykorzystane maksymalnie - żadnych ekscesów nie było. :lol: A teraz wszystkie już śpią - czyli usnęły dość wcześnie, bo zazwyczaj spanie zaczyna się koło południa.

mb

Post » Pon lut 18, 2008 10:40

:D

U mnie też wszyscy śpią - odsypiają ciężką noc.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon lut 18, 2008 10:53

ryśka pisze::D

U mnie też wszyscy śpią - odsypiają ciężką noc.

Sądząc po tym twardym śnie - niektóre noce bywają wręcz rujnujące :lol:

mb

Post » Pon lut 18, 2008 20:12

No i jakoś znowu wrócił spokój :D
Co prawda, przed południem Kasia próbowała wywołać zawieruchę, ale - gdy zbluzgana przez Kasię Bisia, ruszyła za nią truchtem w wiadomym celu :wink: - wystarczyło, że zapytałam: "A co to się znowu dzieje?", żeby Kaśka się uspokoiła, a Bisia zniknęła za kanapą i następnie poszła na fotel. Za tę obywatelską postawę Bisia została pochwalona i wygłaskana :lol:
Reszta dnia, do teraz, minęła wszystkim dziewczynom na spaniu i jedzeniu, tylko Bisia, dodatkowo przez chwilę, polowała na zabawki.

mb

Post » Pon lut 18, 2008 20:21

Grzeczne kotki,cacy-cacy :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 18, 2008 20:45

mb pisze:wystarczyło, że zapytałam: "A co to się znowu dzieje?", żeby Kaśka się uspokoiła, a Bisia zniknęła za kanapą i następnie poszła na fotel. Za tę obywatelską postawę Bisia została pochwalona i wygłaskana :lol:

Dziewczynki wiedzą, jak mają się zachowywać, tylko... czasem się zapominaja :lol: Dobrze, że Ty jesteś na miejscu by im przypominać, jak mają postępować prawdziwe damy :wink:

anna09

[poprzednia][następna]