monia.kasia pisze:To juz koniec...karmilam Batsia strzykawka, strasznie sie meczyl i stekal, sa wyniki: kreatynina- 16
nie ma ratunku, strasznie mi przykro
Bardzo Ciebie proszę, żeby się nie męczył. Bardzo proszę...
monia.kasia pisze:To juz koniec...karmilam Batsia strzykawka, strasznie sie meczyl i stekal, sa wyniki: kreatynina- 16
nie ma ratunku, strasznie mi przykro
monia.kasia pisze:nie znam wynikow, bo wet tylko to podal, on zna i mowil juz dawno zeby kot sie nie meczyl, ma przewlekla niewydolnosc nerek, (gdyby byla ostra, mozna by wyleczyc, ale za pozno) 80%nerek jest zniszczone:( dzisiaj zaczal strasznie miauczec.......to juz koniec, niestety
gisha pisze:monia.kasia pisze:nie znam wynikow, bo wet tylko to podal, on zna i mowil juz dawno zeby kot sie nie meczyl, ma przewlekla niewydolnosc nerek, (gdyby byla ostra, mozna by wyleczyc, ale za pozno) 80%nerek jest zniszczone:( dzisiaj zaczal strasznie miauczec.......to juz koniec, niestety
Strasznie przykro ze pozwalasz mu tak cierpiec
tangerine1 pisze:Mam pytanie
czy alusal mozna stosowac wymiennie z ipakitine ?
Skonczyla mi sie ipakitine a nie bardzo mam jak podjechac do weta.
Wyczytalam, ze alusal mozna kupic w aptece.
No i forumowicze maja o nim lepsze zdanie niz o ipakitine, wiec moze sprobuje.
Tylko mam jeszcze prosbe o podanie dawkowania.
Rudy_Ryś pisze:No i mam wyniki moczu Rudasa, narazie tylko telefoniczne, tyle, zeby mój wet wiedział:
- białko ++
- hemoglobina ++
- ciężar właściwy 1005
tangerine1 pisze:Pedro pisze:Tangerine1 napisz do Gishy i podaj ile kot wazy i jaki ma fosfor w jednostkach to Ci Gisha wyliczy dawke.
Mira jezeli kot ma waleczki w moczu to cos z nerkami moze byc nie tak. Wpisz swoje wyniki.
Problem polega na tym, ze nie mam fosforu.
Dojscie do ładu z wetami graniczy z cudem.
Zawsze badaja jej mocznik i kreatynine.
Poprosiłam o zrobienie elektrolitów. Zrobili mi sód, potas i wapn.
Fosforu juz nie![]()
sod i potas sa w normie
wapń lekko podwyzszony, wetka kazała sie tym nie przjmować.
Mam watpliwosci czy sie nie przejmowac, bo kot jednoczesnie dostaje ipakitine, która ten wapn podnosi.
jak ja bym chciała w koncu trafic na porzadnego weta, któremu sie chce troche pokombinowac i pomyslec
Rudy_Ryś pisze: W poniedziałek kotek bedzie zacewnikowany na moment, zeby pobrać mocz do badania na posiew. Cos tam sie dzieje, na to wskazuje obecność hemoglobiny, a wet nie chce podac mu "jakiegostam" antybiotyku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: EwaMag, stara panna i 10 gości