Panny Prażanki - Rambla już w nowym domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 07, 2008 18:59

Aleba, a nadworny mówił (zapewne 8) ) z jakiego powodu ta doopka jej wypada?
mogłabyś mi wytłumaczyć?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw lut 07, 2008 19:35

Nana, Ciebie interesują szczegóły "techniczne"?
To o tym rzeczywiście nie pisałam, bo to mało przyjemny temat...

Ale ok, oto wyjaśnienie (nie dla wrażliwych i obrzydliwych ;) )

Wypadnięcie odbytu często jest związane z zatkaniem, zakłaczeniem albo silnym zarobaczeniem zwierzaka. W przypadku Ramony przyczyną prawdopodobnie było zakłaczenie - był taki moment, kiedy wymiotowała kłębkami sierści i słabo jadła. Ale potem jej przeszło, więc uznałam, że problem mam z głowy. Niestety, kłaki musiały nadal blokować jelita i przy robieniu kupala czarna tak silnie parła, że wypchnęła końcówkę jelita na zewnątrz. Pod ogonem przy odbycie zrobił jej się taki wystający "dropsik". Wszystko to było przekrwione i mocno napuchnięte. Wtedy po cofnięciu tego kawałka po raz pierwszy ją zaszyliśmy - odbyt został ściągnięty nitką tak jak ściąga się worek na kapcie ;)
Ze szwem wytrzymała tylko 3 dni, potem zatkała się (szew był na tyle ciasny, że nie mogła nic wydalić) i zaczęła wymiotować. Musieliśmy ją rozciąć. Okazało się, że była za krótko zaszyta, problem powrócił. No i mimo kolejnych szyć powracał nadal, bo czarna cały czas miała problemy z jelitami, a każda rzadsza kupa = większe parcie = wypadnięcie odbytu. Z czasem wypadało coraz więcej jelita, maksymalnie było chyba 4,5 cm wlokące się za kotem :( Wtedy została wykonana kolonopeksja, po otwarciu jamy brzusznej luźna prostnica była podszywana od środka. Niestety, odbyt nadal wypada, chociaż już mniej niż przed operacją (na ogół jakieś 2 cm).
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lut 07, 2008 19:39

Anika, początkowo z powodu biegunek - biegunka oznaczała silne parcie, a to wypychało i tak już osłabiony odbyt.
Teraz to chyba już efekt rozciągnięcia czy jak to nazwać - bo Ramona już nie ma biegunki, a przy każdym robieniu kupala odbyt wypada :(
To znaczy ja to sobie tak tłumaczę, nadworny może ma na to jakąś mądrzejszą teorię 8)
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lut 07, 2008 20:30

kurczę, no to niewesoło :(

(bo co tu zrobić? zszywa się, a on i tak wypada... :? )
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt lut 08, 2008 17:52

Jednak wolę żyć z nieświadomości :strach: Kciuki żeby ten zadek przestał się wygłupiać i się schował :ok:

Nana

Od: Pon sty 01, 2007 14:20

Post » Pt lut 08, 2008 20:58

Olu, jak sobie radzicie?
Co z Czarną Doopką?

Wymiziaj moje ukochanie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Pt lut 08, 2008 21:51

Radzimy sobie jako tako ;)
Przez ostatnie kilka dni schemat był podobny - czarna raz dziennie wędrowała do kuwety w wiadomym celu i wtedy odbyt wypadał.
Dzisiaj nie wiem - albo jeszcze nic nie zrobiła, albo udało jej się bez wypchnięcia odbytu, w każdym razie dupka jest jeszcze na swoim miejscu.
Dziewczyny w tym momencie jedzą wyłącznie suchy intestinal, nawet Ramona bardzo ładnie go wsuwa. Nie chcę zapeszać, ale powoli urobek w kuwecie zaczyna wyglądać przyzwoicie.
I tylko grzyba mają masakrycznego :evil:

Agis, Twoja pupilka wymiętoszona, pozdrawia Cię mruczandem ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon lut 11, 2008 11:25

Ale tu ruch w tym wątku... :roll:

Moje dziewczynki chyba zbierają siły na następną porcję wygłupów zdrowotnych ;) W każdym razie chwilowo nic poza grzybem im nie dolega.
Najdziwniejsza rzecz stała się z czarną dupką - od 4 dni odbyt nie wypadł. Wcześniej wypadał codziennie, a potem nagle postanowił przestać :shock:
Na razie jeszcze boję się cieszyć, cały czas siedzę jak na szpilkach i czekam kiedy ten dobrostan się skończy...
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon lut 11, 2008 13:54

Aleba pisze:Najdziwniejsza rzecz stała się z czarną dupką - od 4 dni odbyt nie wypadł. Wcześniej wypadał codziennie, a potem nagle postanowił przestać :shock:
Na razie jeszcze boję się cieszyć, cały czas siedzę jak na szpilkach i czekam kiedy ten dobrostan się skończy...
Ja tak mam z kolanem Hestii, rzepka coraz rzadziej przeskakuje i od jakiegoś czasu jest spokój, tfu! tfu!

Jak może być ruch, skoro zdjęć podrabianych sfinksów nie ma :twisted:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lut 11, 2008 14:26

kciuki!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lut 11, 2008 14:33

Oooo, czyli jednak ktoś nas czyta.
I nawet jopop się uaktywniła. Sprawczyni całego tego zamieszania i dostarczycielka zepsutych kotów ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon lut 11, 2008 17:15

Kicorek pisze:
Jak może być ruch, skoro zdjęć podrabianych sfinksów nie ma :twisted:

Zdjęcia są...
Tylko muszę w końcu fotografa za łeb wziąć i przy kompie posadzić, żeby je chociaż na płytkę zrzucił... :evil:

Hurrraaa :dance: :dance2:
Cieszę się, że już tyle dni doopalek nie wypadał i trzymam za kolejne!!

Nieustające mizianki dla mojej Tłuścioszki, oczywiście :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Pon lut 11, 2008 17:31

No pewnie, że czytamy ;)
:ok:
Obrazek

pim

Od: Śro lis 07, 2007 22:39

Post » Pon lut 11, 2008 18:22

8) tyż czytam...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon lut 11, 2008 19:53

No to czytającym, pewnie czytającym i tyż czytającym ;) spieszę donieść, że dni dobroci dla pańci się skończyły. Zgodnie z moim przewidywaniami zresztą :twisted:
Dzisiaj w momencie wejścia do łazienki zastałam Ramonę w kuwecie w trakcie czynności intymnej ;) Wynik oczywiście do przewidzenia - wywalony odbyt i krwawe ślady na podłodze. Odbyt schowałam. I oficjalnie ogłaszam, że czuję się bezradna i głupia - nie widzę kompletnie żadnej prawidłowości w tym co się dzieje. Nie wiem czemu ten odbyt raz wypada, innym razem nie wypada. Nie wiem czemu mimo diety i kilkakrotnie podanego sterydu wszystkie dziewczyny nadal razem z kupami wydalają krwawy śluz. Nie wiem jak można im pomóc, żeby wreszcie wróciły do formy.
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]