Sch.Sosnowiec-nowe kociaki pomoc potrzebna!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 08, 2008 17:36

Jakie piękne te nowe buraski!!! Cudeńka! :love:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt lut 08, 2008 18:15

Wstyd sie przyznac ale dopiero teraz tutaj zagladam :oops:
Sliczne koteczki :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt lut 08, 2008 19:06

Koteczki cudne, ale skoro mama leje młode, to może znów być kotna...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt lut 08, 2008 19:34

koteczki slicznee:)))
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Pt lut 08, 2008 19:42

Bungo pisze:Koteczki cudne, ale skoro mama leje młode, to może znów być kotna...

Koteczka lada dzień będzie sterylizowana, czeka tylko na swoją kolejkę...u naszego weta

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lut 08, 2008 20:32

Bungo pisze:Koteczki cudne, ale skoro mama leje młode, to może znów być kotna...

Kotę jeszcze zanim w schronie wsadziłyśmy do transporterka wymacałam.Brzuszek podejrzany :?
Ale jak Teresa mówi kotka czeka na swoją kolej do sterylki.

W poniedziałek mamy kolejną szybką sterylkę schroniskowej kotki która dziś została przyjęta do naszego Kociego Hiltona :(
Mamuska od Teresy musi jeszcze poczekać.

Aha Emi włamałam ci się na konto :twisted: zrobiłam zmiany na pierwszej stronce

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lut 08, 2008 21:18

Marta widzę,że pierwsza strona całkiem już uaktualniona, :) rozliczenie też już w miarę aktualne, ale zrobione z danymi na koniec stycznia.
Kotki chyba już się trochę przyzwyczaiły, ale mamuśka nadal grozna warczy jak piesek i syczy, jedna z koteczek też jeszcze się boi jak wchodzę to normalnie zamiera :( albo ucieka się schować w jakiś kąt, na szczęście wzięta na ręce nie syczy tylko jest bardzo spięta. Druga koteczka nie boi się , ciekawie się rozglada i czasami bawi się własnym ogonem...

terenia1

Post » Nie lut 10, 2008 13:35

Ta śliczna koteczka Malwinka pojechała dzisiaj do własnego domku
Obrazek
Będzie mieszkała w Sosnowcu z młodym młżeństwem, mieszkanie na parterze kotka nie będzie wychodziła z domu. Koteczka ma własny nowy transporterek, krytą kuwetkę - tak że nowi Duzi solidnie przygotowali się na przyjęcie koteczki., w związku z tym , iż to jest ich pierwszy kotek z pewnością bedziemy w częstym kontakcie telefonicznym. Umowa podpisana i koteczka jak tylko przyjdzie na to czas zostanie wysterylizowana.

terenia1

Post » Nie lut 10, 2008 19:26

Gratuluje adopcji i trzymam kciuki za kolejne :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie lut 10, 2008 21:43

Z nowych wieści - w naszym Hiltonie nowy kocurek zabrany przez dziewczyny ze schroniska - kocurek chory. Nasza długowłosa koteczka, która jest u Asi na tymczasie na szczęście nie ma guza, została jeszcze raz uśpiona i wet dokładnie obejrzał jej gardziołko okazało się,że miała nadżerki przez które nie mogła jeść i przełykać, ale z tego co Asia mówiła koteczka zaczęła na szczęście jeść.
:D Emiś proszę umów moją mamusię-tygryskę na sterylkę na przyszły tydzień.

terenia1

Post » Pon lut 11, 2008 10:20

JA TO JUŻ CAŁE WIEKI NIE PISAŁAM! Ale moge sie usprawiedliwić bo mam za to z dziewczynami kontakt osobisty.
Chciałam napisac co tam u moich podopiecznych> Bunia- persica (żeby nie zapeszyć) czuje sie dobrze po problemach przy sterylizacji i 3 zabiegach czuje sie ok. Ma jeszcze chore oczka ale też idzie ku dobremu. Nawet pogryziony pan domu przyzwyczaił sie do kota i lubi ją choć jak to facet nie przyzna sie dobrowolnie.

W piątek był na odrobaczeniu Emilowy tymczasik KACEK jas śliczny. Robi sie z niego mały indywidualista.

Mój Ramzio królyje w domu. Jest szczęśliwy mam nadzieje i tuli sie do wszystkich.

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Pon lut 11, 2008 21:03

felinae pisze:JA TO JUŻ CAŁE WIEKI NIE PISAŁAM! Ale moge sie usprawiedliwić bo mam za to z dziewczynami kontakt osobisty.
Chciałam napisac co tam u moich podopiecznych> Bunia- persica (żeby nie zapeszyć) czuje sie dobrze po problemach przy sterylizacji i 3 zabiegach czuje sie ok. Ma jeszcze chore oczka ale też idzie ku dobremu. Nawet pogryziony pan domu przyzwyczaił sie do kota i lubi ją choć jak to facet nie przyzna sie dobrowolnie.

W piątek był na odrobaczeniu Emilowy tymczasik KACEK jas śliczny. Robi sie z niego mały indywidualista.

Mój Ramzio królyje w domu. Jest szczęśliwy mam nadzieje i tuli sie do wszystkich.

Super wieści wiedziałyśmy, że Bunia i Ramzio trafiły do najlepszych domków jakie tylko mogły być :lol:

terenia1

Post » Pon lut 11, 2008 22:13

terenia1 pisze:Z nowych wieści - w naszym Hiltonie nowy kocurek zabrany przez dziewczyny ze schroniska - kocurek chory.

felinae pisze:W piątek był na odrobaczeniu Emilowy tymczasik KACEK jas śliczny. Robi sie z niego mały indywidualista.

8O czy ja o czymś nie wiem?

W Hiltonowskich apartamentach obecnie przebywają:

Obrazek - Balbinka - roczna koteczka grzeczna, miziata i "gadająca" przy zastrzykach. Dziewczyna ma leczony KK. Ma przecudne zielone oczyska, których nie chciała pokazać przy robieniu zdjeć :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek - Przylepka - ok. 6 miesięczna koteczka. Imię mówi samo za się :wink: Jutro przychodzi chętny domek na rozmowę :) Trzymajcie kciuki!

Obrazek Obrazek - Czort - ok. 3 miesięczny kociak. Znaleziony na działkach. Miał być uśpiony, bo ma KK :roll: . Kociak jes bardzo żywy, drapie pazurki na drapaku, bawi się myszką i mizany wywala brzucholek do głasiania :1luvu:

Obrazek Obrazek - Batmanka - kilkuletnia koteczka. Jest w zaawansowanej ciąży :? Na środę jest umówiony zabieg... W schronisku koteczka uciekała przed ludźmi. Teraz jak tylko przychodzę do Hiltona to włancza traktorek i łasi się do drzwiczek boksu. Kotka ma ogromny apetyt i dzielnie znosi zastrzyki. A imię zawdzięcza czarnej masce, przez którą wygląda jak Batman :)

Obrazek Obrazek - Małpka - kilkuletnia koteczka. Najprawdopodobniej od kilku lat choruje na kk. Ma ogromne nadżerki w pysiu, gdy ją zabierałam cały pysio miała w strupach i zaschniętych glutkach :? Teraz dziewczyna wygląda dużo lepiej, ale wciąż kicha. Jutro robimy badania krwi, bo ma powiekszoną nerkę. Ogólnie kotka jest w niezłej kondycji, bardzo duża i grubiutka. Nie wiem w jaki sposób ona jest w stanie jeść z takimi nadżerkami i do tego chętniej wsuwa chrupy niż gotowane mięsko... No i rozpiera ją energia, robi ciągłe przemeblowania w swoim apartamencie :wink: Bardzo tulasta i traktorasta.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Pon lut 11, 2008 23:40

Oj Emilka to widzę,że nasze Hiltonowskie kociaki nam się całkiem nieźle rozmnażają :lol: muszę je odwiedzić bo wreszcie już jestem po chorobie :lol:

terenia1

Post » Wto lut 12, 2008 10:43

Ja mam pytanie odnośnie kici z długim włosem. Jaki jest Jej stan zdrowia, oprócz tych nadzerek?
Strasznie marzy mi się taki kiciuś, ale niestety nie jestem w stanie często jeździć do weta. Poza tym nie mam jakiegoś specjalnie sprawdzonego w okolicy, a nie chciałabym kici zaszkodzić. Ewentualnie czy można byłoby Jej zrobić badania, żeby było wiadomo co trzeba leczyć i jak?
Proszę o odpowiedź, bo strasznie mi się kiciusia podoba (choć taka zabiedzona bidulka :( )
I jak reaguje na inne kotki, bo jednego już posiadam, a Misio bardzo lubi się bawić z innymi "współplemiencami".

33aneta

Od: Pt gru 07, 2007 19:33

[poprzednia][następna]