POTRZEBUJĘ TYMCZASY II - DT dla kociąt! TRANSPORTERY ZWRÓCIC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2008 15:36

Czy są aktualnie jakieś młode nieczarne kocury na wydaniu?
Znajomy znajomej szuka, nie wiem jeszcze, co to za dom.

Asia_i_PSoty

Od: Czw maja 26, 2005 9:07

Post » Pt lut 01, 2008 15:57

Ja mam 9-miesięczne kocurki biało-czarnego i buraska z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60 ... highlight=
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt lut 01, 2008 16:10

Modjeska pisze:Ja mam 9-miesięczne kocurki biało-czarnego i buraska z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60 ... highlight=

A masz zdjęcia i opis?
Nie wyśle ludziom linku do wątku, skoro sama tam nic nie widzę :oops:

Asia_i_PSoty

Post » Pt lut 01, 2008 16:17

Wszystkie kociaki są na adopcyjnej stronie Fundacji Canis ale mogę przesłać zdjęcia chłopaków wraz z opisem.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro lut 06, 2008 10:05

Modjeska pisze: mogę przesłać zdjęcia chłopaków wraz z opisem.

Poproszę (na razie nic nie dostałam) albo chociaż bezpośredni link do tych opisów

Asia_i_PSoty

Post » Pt lut 08, 2008 15:49

HALO HALO
Mam chętnego na 3-4 miesięczną kotkę - albo buraskę albo całą czarną :D .
Jeżeli macie na tymczasie takie cudeńko, piszcie na pw.

karola666

Od: Śro sie 22, 2007 17:09

Post » Pt lut 08, 2008 16:02

karola666 pisze:HALO HALO
Mam chętnego na 3-4 miesięczną kotkę - albo buraskę albo całą czarną :D .
Jeżeli macie na tymczasie takie cudeńko, piszcie na pw.

Karola, jest u mnie Małabura od jopop (aktualne zdjęcia na 10 str wątku TYMCZASY U JOPOP II) - jest niedużym kotkiem, ma już jednak pół roku.
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Pt lut 08, 2008 17:21

Karola - jakby co to u mnie jest Klaudia, chyba 2-miesieczna, strasznie zywa, kontaktowa, miziasta i taka pelna uroku. Jeszcze nie szczepiona, ale to mozemy juz chyba zalatwic. Ona jest czarna z bialymi wasami, bialym zabotem i bialymi plamami na lapach (na tylnej prawej ma cos jakby podwiazke :lol: ).

A wlasnie - nie wrzucalam tu ich zdjec jeszcze :-)

Agis - mam wiesci, ze Dymsia juz calkiem doszla do siebie, ale na oczy sie przekonam dzisiaj wieczorem dopiero :wink:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Pt lut 08, 2008 19:44

niestety dziewczyny musi być łodziutka, malutka kotka i KONIECZNIE CAŁA CZARNA lub BURA bez białych dodatków.
To dla dzieci mojego kolegi z pracy, które niestety takiego chcą kociaka i żadnego innego :(
Sama żałuje, bo mam przezabawną kotkę ale czarno-białą i też nie dały się przekonać :x .
Generalnie to rodzina która od zawsze miała koty i zawsze były o takiej właśnie maści i nie chcą żadnych innych...
Jakby coś się pokazało o takim ubarwieniu to dajcie znak.

karola666

Post » Pt lut 08, 2008 19:46

znaczy musi być młodziutka a nie łodziutka :lol:

karola666

Post » Pt lut 08, 2008 20:49

Gocha17_ pisze:Agis - mam wiesci, ze Dymsia juz calkiem doszla do siebie, ale na oczy sie przekonam dzisiaj wieczorem dopiero :wink:

Bardzo się cieszę, Gosiu :D
Trochę się martwiłam...
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Sob lut 09, 2008 14:16

czarna_agis pisze:
Gocha17_ pisze:Agis - mam wiesci, ze Dymsia juz calkiem doszla do siebie, ale na oczy sie przekonam dzisiaj wieczorem dopiero :wink:

Bardzo się cieszę, Gosiu :D
Trochę się martwiłam...

Ja tez mialam dusze na ramieniu :oops:
Teraz jak jej lepiej to i apetyt niezly, i rozmruczana, i nawet buziaki daje :1luvu:

Za tydzien moze przyjade z nimi na szczepienie ... nie za wczesnie? Teraz od mojwgo weta moze cos wezme na odrobaczenie. A przez tydzien znowu beda pod cudzym okiem :oops:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Czw lut 14, 2008 1:15

Chyba opuściłam się mocno w wątku...

Seria łomiankowska przerodziła się w gigantyczną walkę z grzybem...

Teraz jednak rozpaczliwie próbuję oczyścić kociarnię w lecznicy i mam nadzieję od przyszłego tygodnia zacząć łapanki sterylkowe.

Dlatego już teraz proszę - KIEROWCY, ZGŁASZAJCIE SIĘ!!!

Zgłoszeń - mam kilkaset :roll: Oczywiście wszystkiego nie damy rady, ale spróbujmy jak najwięcej.

Dlatego pomyślcie kto, kiedy, ile ma czasu - ja wtedy powiem gdzie w takiej sytuacji warto. Potrzebujemy zarówno poranków, jak i wieczorów, zarówno w dni robocze, jak i weekendy.

U mnie ODPADAJĄ zdecydowanie wszystkie poniedziałki i środy w godzinach 16-21.

Odpadają też pojedyńcze dni kiedy mam koncerty (24 luty, 13 marca i jeszcze coś w marcu) + próby, niestety nie znam grafiku, ale jakoś przed koncertami - tzn. wtedy mogę tylko rano.

I być może zniknę 2-9 marca...

Poza tym - generalnie mogę, tylko musimy się choć trochę wcześniej umówić, bo muszę sobie poustawiać pracę...

Liczę na ustalenie jakiegoś intensywnego grafiku - więc niech zgłoszą się wszyscy kierowcy proponując konkretne terminy (data i godziny od-do), nawet jeśli ja nie będę mogła to przecież i tak damy radę!

Do nie-kierowców: Wasza pomoc też może byc potrzebna. Jak?
- niekiedy ja nie mogę - wówczas często potrzeba kogoś do pomocy. Jeśli kierowca ma doświadczenie, to pomocnik może nie mieć. Jeśli kierowca to nowy - pomocnik musi być doświadczony
- niekiedy akcja jest planowana na dużą - wówczas potrzebujemy więcej tranposrterów i klatek - możecie nam pomóc je pozdobywać i pozwozić.
- wielu kierowców potrzebuje wsparcia finansowego na benzynę - możecie pomóc w organizacji tych pieniędzy (sponsorzy, cegiełki, aukcje na bazarku...)
- no i jestem dziwnie pewna, że "przy okazji" trafią się koty, które nie będą mogły wrócić do siebie... trzeba się zacząć rozglądać za tymczasami na takie awarie oraz za stajniami, gospodarstwami itp. które zgodzą się przyjąć do siebie wykastrowane koty i zapewnić im regularne żywienie.

Kochani - jeśli teraz nie będziemy BARDZO intensywnie łapać - to wiosną zaleją nas kociaki. Mamy szansę choć trochę ten zalew ograniczyć. Błagam - zrozumcie i pomóżcie.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lut 14, 2008 3:29

jopop pisze: KIEROWCY, ZGŁASZAJCIE SIĘ!!!

Zgłoszeń - mam kilkaset :roll: Oczywiście wszystkiego nie damy rady, ale spróbujmy jak najwięcej.

Dlatego pomyślcie kto, kiedy, ile ma czasu - ja wtedy powiem gdzie w takiej sytuacji warto. Potrzebujemy zarówno poranków, jak i wieczorów, zarówno w dni robocze, jak i weekendy.

Ja się zgłaszam, mieszkam na Bemowie. W lutym (i najprawdopodobniej marcu) mam sporo czasu i mogę się dostosować. W kwietniu odpadają dni powszednie w godzinach 8:00 - 18:00 (+ewentualne nadgodziny).

Samochód niestety malutki ale mam transporter.

Pozdrawiam

Ametystcat

Od: Pt mar 02, 2007 22:40

Post » Czw lut 14, 2008 14:49

Gosiu,
przeslij mi koniecznie zdjęcia tej Twojej koteczki Klaudii, bo mojemu kumplowi dzieci nie dają żyć :twisted: , więc może weźmie ja pomimo paru białych plamek i podwiązki :lol:

karola666

[poprzednia][następna]