Szylkretki Sa piękne!!:) Proszę o zamknięcie wątku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 05, 2008 8:49

Marcelibu pisze:Wreszcie Was znalazłam :twisted: .
Dzień dobry! Przepraszam, że ja taka monotematyczna - czy qoopal był? Może troszku oleju parafinowego?

Witaj Marcelibu!
Dobrze, że pytasz :wink: Bo nie wiem co zrobić..Dostała zwykłego oleju troszkę wczoraj, może fakt spróbować z tym parafinowym?
Muszę zajść do apteki, nie mam. Dzisiaj oczywiście rano zjada śniadanko-tym razem podstawione pod nos, i leży. Kubraczek jej zaczął strasznie przeszkadzać! Tyle, że jak sciągnę, to od razy się lliże, a nie chcę, żeby sobie rozlizała szew, to za wcześnie..I błędne koło..No, ale qpalka nie ma.. :(
Marcelibu-dla Ciebie coś śpiącego=
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lut 05, 2008 8:50

nika73 pisze:
kalair pisze:
nika73 pisze:Dzień doberek :) ale tutaj tempo :lol:
ło matko- nie nadążam :roll:

Nika, dzieńdoberek!
Tradycji będzie zadość, i dla Ciebie zdjątko --może takie?-
Obrazek

:D Piękne zdjątko i IRysia słodka :1luvu: ... zupełnie jak Rysia :wink:

Ależ proszę! Ale to raczej nie z wyglądu? :D :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lut 05, 2008 8:59

kalair pisze:
Marcelibu pisze:Wreszcie Was znalazłam :twisted: .
Dzień dobry! Przepraszam, że ja taka monotematyczna - czy qoopal był? Może troszku oleju parafinowego?

Witaj Marcelibu!
Dobrze, że pytasz :wink: Bo nie wiem co zrobić..Dostała zwykłego oleju troszkę wczoraj, może fakt spróbować z tym parafinowym?
Muszę zajść do apteki, nie mam. Dzisiaj oczywiście rano zjada śniadanko-tym razem podstawione pod nos, i leży. Kubraczek jej zaczął strasznie przeszkadzać! Tyle, że jak sciągnę, to od razy się lliże, a nie chcę, żeby sobie rozlizała szew, to za wcześnie..I błędne koło..No, ale qpalka nie ma.. :(
Marcelibu-dla Ciebie coś śpiącego=
Obrazek

Śliczny róziowy nonio - kocham takie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daj Kochana z 8 ml oleju parafinowego. Tak, czy inaczej pomoże na qoopala - popchnie, ułatwi wypróżnienie bez napinania. Wetka mówiła mi, że oleje jadalne wchłaniają się z przewodu pokarmowego i nie dają takiego poślizgu. Daj te parafinke jeszcze dziś (tylko powolutku, bo mi Hugo kiedyś mocno sie zakrztusił).
Marcelibu

Post » Wto lut 05, 2008 9:03

Dzięki Marcelibu-spróbujemy. Może ona się boi po prostu napinać, ale nie zauważyła, żeby w ogóle próbowała...
Oby pomogło.
A na siooo, to wczoraj poszła też tylko raz (dzisiaj jeszcze nie), i to wtedy, jak jej ściągnęłam kubraczek! Ojejej... :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lut 05, 2008 9:07

kalair pisze:Dzięki Marcelibu-spróbujemy. Może ona się boi po prostu napinać, ale nie zauważyła, żeby w ogóle próbowała...
Oby pomogło.
A na siooo, to wczoraj poszła też tylko raz (dzisiaj jeszcze nie), i to wtedy, jak jej ściągnęłam kubraczek! Ojejej... :roll:

Wiesz, może jest już ból - ja przepraszam, ale ja nie wierzę w p/bólowy, który trzyma aż 3-4 dni. No, może zacofana jestem :roll: :?
Marcelibu

Post » Wto lut 05, 2008 9:10

Marcelibu pisze:
kalair pisze:Dzięki Marcelibu-spróbujemy. Może ona się boi po prostu napinać, ale nie zauważyła, żeby w ogóle próbowała...
Oby pomogło.

Wiesz, może jest już ból - ja przepraszam, ale ja nie wierzę w p/bólowy, który trzyma aż 3-4 dni. No, może zacofana jestem :roll: :?

Wiem, że może być! Ja dostałam na kilka dni środek przeciwbólowy, i miałam dawać codziennie po kilka kropelek. Nie dałam tylko w niedzielę, bo ewidentnie kot nie potrzebował.
Ale wczoraj już dostała,( i to chyba nawet więcej :oops: ) . Tak, że powinien był pomóc, ale qpalka i tak nie było.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lut 05, 2008 9:12

kalair pisze:
Marcelibu pisze:
Oby pomogło.

Wiem, że może być! Ja dostałam na kilka dni środek przeciwbólowy, i miałam dawać codziennie po kilka kropelek. Nie dałam tylko w niedzielę, bo ewidentnie kot nie potrzebował.
Ale wczoraj już dostała,( i to chyba nawet więcej :oops: ) . Tak, że powinien był pomóc, ale qpalka i tak nie było.

A, to przepraszam. Bo ja zrozumiałam, że Lafinka dostała w sobotę zastrzyk (jeden) przeciwbólowy, który ma trzymać 4 dni.
Marcelibu

Post » Wto lut 05, 2008 9:24

Marcelibu pisze:
kalair pisze:
Marcelibu pisze:
Oby pomogło.

A, to przepraszam. Bo ja zrozumiałam, że Lafinka dostała w sobotę zastrzyk (jeden) przeciwbólowy, który ma trzymać 4 dni.

Tak myślałam :wink: Nie nie, dostała odmierzoną porcję do dawkowania :wink: Teraz też jej trochę dałam. Dla odmiany chyba mniej, niż powinno być :oops: No zobaczymy.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lut 05, 2008 10:05

Witam Krecie
i co z tą qupą??????
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto lut 05, 2008 10:10

Czesc Kretki :mrgreen:

Rachelinka

Od: Czw wrz 13, 2007 22:21

Post » Wto lut 05, 2008 10:21

dzien doberek :wink:

Obrazek

Kalir ,koniecznie olej rycynowy
a swoja droga leki p/bolowe tez powoduja zaparcia,
Juz terz musisz Lafi dopomoc ,nie zwlkekaj tylko biegiem do apteki :wink:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto lut 05, 2008 11:28

Witajcie w wtorkowe przedpołudnie !!! :D

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lut 05, 2008 11:42

Witam,
Lafi marsz do kuwetki i robić kupelca całe forum na niego czeka :roll:
Już dziewczyny radziły parafinkę. Ja mogę jeszcze poradzić siemię lniane w płatkach lub rozgotowane dodać do jedzonka.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto lut 05, 2008 11:56

Femka pisze:Witam Krecie
i co z tą qupą??????

Witaj Femciu. A qpki, jak nie było, tak nie ma..
Teraz wróciłam z parafinką. Jeszcze wyplączę kota z kubraka, i poczekamy troszkę. Jak nie-damy parafinki. :roll: Iris nie miała takich problemów..
Femciu-dla Ciebie=-
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lut 05, 2008 11:58

Rachelinka pisze:Czesc Kretki :mrgreen:

Hej Rachelinko i Bonifacku!
Proszę, dla Was-
Obrazek
Obrazek