Byłam dziś z Bąblem i Puszkiem u weta .....
Z Bąblem na kontrolnym badaniu moczu ....
Myśle , że Bąbel tę wizytę będzie pamietał do końca życia ....
Mianowicie :
Prosiłam p. Stefanię , że bo go porządnie napoili, no i tak zrobili , ale niestety nie dopilnowali i sie wysikał .........
Wiecw klinice zaczęliśmy z dr od pojecnia strzykawą ...
Zapierał się strasznie , wcale nie chciał połykać ....skutkiem czego cały był mokry .walka z nim i z tym pojeniem trwała długo ......Dr podał mu jeszcze furosemid i włożyliśmy go transportera .....zajęliśmy się drugim kotem......a w tym czasie Bąbelek zlał się pięknie do transporterka ......
Więc ...od nowa ............pojenie i walka z Bablem ......biedny był bardzo .....
W końcu się udało i mocz poszedł do badania ......a potem było osuszanie Bąbla , który cały był mokruteńki od wody i własnego moczu ...
Potem przyszedł czas na Puszka , który to ma od trzech tygodni biegunkę...
Był leczony nifuroksazydem , bardzo długo ....miał świetny apetyt i bawiłsię jak zawsze ....
Doszłam jednak do wniosku , że dłużej absolutnie nie można czekać i dlatego dziś go zabrałam ......
Prosiłam p. Stefanię żeby złapała ten kał i udało się ...
Wet zbadał kał m.in. pod kątem lamblli , ale nic tam nie ma .....
Wobec tego został zrobiony profil wątrobowy i trzustkowy : Amylaza , LIpaza , Alat i Aspat .....
Wyniki jutro .
Dzis zapłaciłam
66zł za obu panów .....
Czekamy więc na wyniki do jutra wieczorkiem ......
Z wiadomości od kociastych P. Stefanii - Frytka rozlizała sobie szew po sterylce .....kazłam więc zrobić ubranko jakieś prowizoryczne ... i smarować rivanolem ranę ...
Najbardziej jednak niepokoi mnie coś , co zobaczyłam dziś na pyszczku u suni p. Stefanii - Żabki ......
Zrobiła jej się brzydka narośl , w ciągu kilku dni .....wygląda okropnie ...
Swędzi ją to chyba , albo piecze bo wciąz się drapie po tym miejscu ....
Wygląda to naprawdę nieładnie .....
Ponieważ ona ma wciąz nawracajace zapalenie trzeciej powieki i w oczku czerwoną narośl .... muszę pojechać z nią jutro bezwzględnie do weta ....