CUDA NA DZIAłKACH W ŁOMIANKACH DT POTRZEBNE

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 02, 2008 19:54

Kciuki za Gienię :ok: :ok: :ok:

barba50 rada: nowy dom jak najszybciej mu znaleźć, a do tego czasu izolować :)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lut 03, 2008 12:43

wyniki Gieni będą pewnie jutro. jeśli wyniki się poprawią będziemy te polipy wycinać, jeśli nie, nie będziemy tego ruszać, nadworny mówi że kot z takimi polipami może żyć.

Gienia na ma żadnych nowych grzybowych ognisk, łysina na łepku ładnie zarasta, u Anuli też jest widoczna poprawa.

Barbra napisz co z Rudym :?:

za tydzień wyjeżdżam, nie mam pojęcia co zrobić z dziewczynami, już widzę kolejki, które się ustawiają na DT :(

2 grzybne, trudne w obsłudze kocice szukają DT na 2 tygodnie
może ktoś mógłby je w klatce przetrzymać te 14dni? w pakiecie z dziewczynami bateria leków, żarcie i klatka

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Nie lut 03, 2008 12:47

Basia właśnie wybyła z Rudym z lecznicy.

Oko wyszło naprawdę ładnie :1luvu:

Pełen opis zostawiam Basi - niech sie wykaże.
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Nie lut 03, 2008 16:04

czarna_agis pisze:Basia właśnie wybyła z Rudym z lecznicy.

Oko wyszło naprawdę ładnie :1luvu:

Pełen opis zostawiam Basi - niech sie wykaże.

Taaa - odebrałam Rudego z pięknie pociętym we wszystkie strony polikiem :roll: To oko to dopiero będzie ładne, w tej chwili wygląda dość łokropnie, no można się teraz zakapiora przestraszyć :evil: Ale niebawem będzie bardzo przystojny :D
Pan doktór wydał mi kota z dodatkiem :roll: tzn zapomniał wyjąć mu z tylnej łapy wenflon, więc miałam atrakcje, nooo... Techniczne, przedpokój i kuchnia, wszędzie gdzie przeszedł Rudy w czerwonych kroplach. Poradziliśmy sobie, choć nie było proste, nie wszyscy byli zadowoleni z moich działań.

Teraz żeby nie siedział sam zamknięty, rekonwalescent łazi za mną krok w krok i jest szczęśliwy. Przed chwilą tylko rozgonił towarzystwo, niech nie myślą, że Rudego nie ma :twisted: Jest, więc skoczył, powiedział im że czuwa i niech nie podskakują. Krzywdy nie zrobił.
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie lut 03, 2008 22:50

Mam dylemat :twisted: Bo Rudemu miałam ewentualnie założyć na noc kołnierz żeby sobie krzywdy na mordce nie zrobił. Ale nie interesują go w ogóle szwy, nie drapie, nie ociera się pyszczkiem. Tyle że do tej pory miałam go "na oku". /bardziej trafnym określeniem byłoby chyba, że miałam go cały czas na kolanach :D/ Z drugiej strony kołnierz to dodatkowy stres. Mogę go wziąć do siebie na noc, ale nie wiem czy to dobry pomysł...

barba50

Post » Pon lut 04, 2008 16:42

Gienia :
wiadomości dobre i złe.
poprawiły się wyniki, jeśli chodzi o anemie. wszystko jest poniżej granic normy jednak jest lepiej niż było.
poleciały wyniki wątroby :( może to świadczyć o guzie w wątrobie.

przed nami usg.

:(

_kathrin

Post » Pon lut 04, 2008 16:55

_kathrin pisze:Gienia :
wiadomości dobre i złe.
poprawiły się wyniki, jeśli chodzi o anemie. wszystko jest poniżej granic normy jednak jest lepiej niż było.
poleciały wyniki wątroby :( może to świadczyć o guzie w wątrobie.

przed nami usg.

:(

Oj, Gienia kciukow potrzebuje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Kasia zreszta tez ... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Gienia najwyrazniej jak nie lapa z pazurami, to wynikami badan swoich Duzych raczy :twisted:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Pon lut 04, 2008 18:00

Gieniusia mocne kciuki :ok: :ok: :ok:

barba50

Post » Wto lut 05, 2008 15:21

Kciuki za Gienię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mam pytanie: zamówiłam ludzki beta-glukan, żeby nie tracić kasy na scanomune. Dostałam owszem ale w tabletkach 8O No sopoko jest to samo (Beta-1,3/1,6-D-glukan) + jakieś wypełniacze. Czy można gdzieś zamówić czysty beta-glukan w proszku?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lut 05, 2008 16:20

genowefa pisze:
Mam pytanie: zamówiłam ludzki beta-glukan, żeby nie tracić kasy na scanomune. Dostałam owszem ale w tabletkach 8O No sopoko jest to samo (Beta-1,3/1,6-D-glukan) + jakieś wypełniacze. Czy można gdzieś zamówić czysty beta-glukan w proszku?

ja mam beta-glucan w kapsułkach (w środku jest proszek). kapsułki się łatwo otwierają co ułatwia dawkowanie.

o taki :arrow: http://www.apteka-leki.com/go/_info/?id=7532
myślę że można kupić w zwykłej aptece.

_kathrin

Post » Wto lut 05, 2008 21:31

_kathrin pisze:o taki :arrow: http://www.apteka-leki.com/go/_info/?id=7532

Dzięki :) następnym razem pójdę z fotką. Mam nadzieję, że ten też zeżrą, kosztował 30 PLN, też 30 tabletek po 125 mg beta-glukanu każda.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lut 05, 2008 23:10

Biedna Gienia... Ona ma taką wolę życia... Walczy jak lew, bo nie wie, że człowiek wcale skrzywdzić nie chce. Trzymam kciuki bardzo mocno! Córeczce Irence naszeptałam do ucha o mamusi, niech też zaciśnie pazurki.
A tak a propos... już wszystkie łomiankówny na lamisulu dopyszcznym... bo każda jakieś grzybowe plamy ma... Irena właśnie przy łapie, tak jak Kazia. Ciapka na torsie, to pewnie z przytulania, bo ona uwielbia przytulać się do innych kotów nawet z pieczarami :roll:
Rezydentka leczona tylko zewnętrznie, bo przy jej padających nerkach nie zaryzykuję antygrzyba w tabletkach.

GIENIA, nie daj się, KOCIE! :evil:

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Śro lut 06, 2008 21:16

Co słychać u Gieni?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro lut 06, 2008 22:13

genowefa pisze:
_kathrin pisze:o taki :arrow: http://www.apteka-leki.com/go/_info/?id=7532

Dzięki :) następnym razem pójdę z fotką. Mam nadzieję, że ten też zeżrą, kosztował 30 PLN, też 30 tabletek po 125 mg beta-glukanu każda.

Aga, tylko pamiętaj, ze jedna kapsułka btaglucanu starcza na 30 dawek dla jednego kota!! Nie tak jak scanomune!!

Głaski dla Tamka :wink:
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Śro lut 06, 2008 22:31

czarna_agis pisze:Aga, tylko pamiętaj, ze jedna kapsułka btaglucanu starcza na 30 dawek dla jednego kota!! Nie tak jak scanomune!!

Ten mój ma 125 mg beta-glukanu w jednej tabletce, co daje około 16 tabletek scanomune (7,5 mg). Czyli 1/4 tabletki na cztery koty o wadze powyżej 2 kg - u mnie wszystkie dostają, każdy z innego powodu.

czarna_agis pisze:Głaski dla Tamka :wink:

Wygłaskany :D Jutro kolejna kąpiel w Nizoralu :twisted: Na razie zmiany wyglądają tak jak wyglądały :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]