Cześć, Gagatku Moja Duża mówi, że dziś jest Tłusty Czwartek i że trzeba jeść pączki. Ale ona jest dziwna - mówi, że trzeba, ale nam nie dała . A jeszcze dziwniejsze, że sama tego też nie zjadła Co to są pączki?
Inka
Inuś, pączki dla Dużej to jak dla mnie tuńczyk To jest ukochane jedzonko Dużej, ja nie lubię - próbowałem ... Rychu za to mówi, że to co jest na pączku na skórce jest pyszne i zawsze próbuje to zlizać przed Dużą a potem popija kawą i mówi, że arystokracja tak jada ... A wiesz, że my w Poznaniu będziemy mieli jeszcze za parę dni Tłusty Wtorek - Podkoziołek ? Znowu będą pączki i Duża będzie miała dobry humorek Gagat już po porannym tuńczyku
U nas jest Podkoziołek - bo my mamy na Starym Rynku dwa takie mechaniczne koziołki i one sie trykają łebkami w południe One mieszkają w wysokiej wieży ratusza, a pod wieżą w ostatni wieczór karnawału zawsze były zabawy - czyli zabawy pod koziołkami Duża mówi, ze śledzik to będzie we środę po pączkowym Tłustym Wtorku ... (i pyry z gzikiem ) Gagat lokalnie uświadomiony
Gzik to coś co lubią kotki To twarożek wymieszany ze śmietanką - taki rzadki serek homogenizowany, dobre Można jeszcze wkroić cebulkę albo szczypiorek.
Duża kotków