rambo_ruda pisze:Bo wet generalnie powiedział że nie ma tragedii, mocznik 91, kreatynina 3.38, czyli jednak kwalifikuje się do nerkowego. Mam totalny mętlik w głowie, a chce dla białaska jak najlepiej

Mocznik 91 nie znów aż taki wysoki, bo norma jest do 75 bodajże. Natomiast wysoka kreatynina w stosunku do w sumie niezłego mocznika

.
Jesli chodzi o suche żarcie dla nerkowca, to u mojego Hugo:
1. zjada
suche k/d Hills'a (mokrych puszek, saszetek ŻADNYCH, nie-nerkowych również nigdy w życiu nie tknął) - parametry nerkowe wróciy do normy,
2. waży
5,70 kg. i tłuszcz mu wisi na brzuszku. I wydaje mi sie, że właśnie na nerkowym przytył (zawsze miałam porównanie z kotem kolegi. Kota widuję raz w roku i zawsze był dla mnie ogrooomny i wielki. Hugo go przerósł w sensie wagowo. Zmiane zauważyłam w tym roku).
Wg zapisu na karmach nerkowych, owszem, mają obniżony poziom białka, ale jest to ono (jesli wierzyć producentom, oczywiście) najwyższej jakości. Może to ma wpływ na utrzymywanie wagi lub nawet tycie kota na "nerkowym"

.
Czy mogłabys przepisać wyniki, bo Imageshack'a wcięło i strona sie nie otwiera? Albo może wstaw na upload.miau?